به گزارش مازند اصناف برای بهبود فضای کسب و کار و کاهش فرآیند مراحل اداری، از سال گذشته پنجره واحد سرمایهگذاری برای سه دستگاه اجرایی، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و صنایع دستی و سازمان صنعت، معدن و تجارت در مازندران راهاندازی شد.
عمده مشکل سرمایهگذاران، طی کردن مراحل بسیار زیاد اداری است و برای اینکه با سرعت بیشتری اجرا شود، فرآیندهایی که حتی تا سه سال هم زمان میبرد بیشترین زمان و انرژی را از سرمایهگذاران میگرفت و روند استعلامها و صدور مجوزها بسیار طولانی بود در حالی که اکنون با راهاندازی پنجره واحد سرمایهگذاری این روند مکانیزه و کوتاه شده است.
به گفته مسؤولان پنجره واحد بخش کشاورزی، پاسخ به استعلامات و صدور مجوزها یکماهه شد و حتی برخی به 15 روز هم رسید که اگر این روند ادامه پیدا کند و انگیزه دستاندرکاران این واحد مقطعی نباشد و اگر این همت و پشتکار همچنان تداوم داشته باشد میتوان به سرمایهگذاری مناسب در بخش کشاورزی مازندران امیدوار بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این رابطه به خبرنگار فارس گفت: طی یکسالی که از راهاندازی پنجره واحد سرمایهگذاری بخش کشاورزی میگذرد شاهد کارنامه قابل قبولی هستیم و توانستیم 500 موافقت اصولی، پروانه بهرهبرداری و پروانه تاسیس صادر کنیم.
دلاور حیدرپور ادامه داد: یکسال اخیر 811 تقاضا از سوی متقاضیان در پنجره واحد سرمایهگذاری کشاورزی ثبت شد که از این تعداد به 495 مورد پاسخ داده شد و بقیه یا انصراف دادند و یا جواب منفی داده شد.
وی اضافه کرد: با راهاندازی پنجره واحد سرمایهگذاری در بخش کشاورزی روند استعلامات از چندین سال به 10 تا 15 روز رسید و میطلبد این روند کاهش پیدا کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه نباید میزان استعلامات بیش از حد باشد، گفت: با کاهش میزان استعلام میتوان هم رضایت ارباب رجوع را شاهد باشیم و هم هزینهها را کاهش داد.
حیدرپور با اشاره به اینکه با الکترونیک کردن درخواستها میتوان از میزان هزینهها و رفتوآمدها کاسته شود، ادامه داد: بالا بودن هزینه تمام شده تولید در صنعت و کشاورزی یکی از مشکلاتی است که در کشور ما وجود دارد که باعث میشود نتوانیم محصولات کشاورزی را در بازارهای جهانی صادر کنیم.
وی با بیان اینکه با تمام مشکلاتی که وجود دارد اما توانستیم زمان صدور مجوزها را کاهش دهیم، افزود: باید نگاه توسعهای به استان داشته باشیم چراکه مازندران ظرفیت بالقوه زیادی دارد و این امر نگاه مشترک به توسعه استان را میطلبد و نگاهها را محدود به مرز و شهرستان نکنیم و مشکلات را عمومی بدانیم تا بتوانیم با نگاه توسعهای حل کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: پنجره واحد مرحله نخست برای توسعه هر بخش است و تاکنون 300 مورد زمین واگذاری را که پس گرفتیم در اختیار سرمایهگذاران قرار خواهد گرفت.
حیدرپور خاطرنشان کرد: سرمایهگذار وجود دارد و اگر شرایط برای امر سرمایهگذاری فراهم شود دیگر نیازی نیست افراد برای سرمایهگذاری به خارج کشور و یا خارج استان بروند.
وی با بیان اینکه کشاورزی خوب خواهان صنعت خوب است و صنعتی که کشاورزی را ساپورت کند، گفت: اراضی داریم که بازده کشاورزی کمی دارد اما بازده گردشگری و صنعتی خوبی دارد که باید کمک شود تا سرمایهگذاری در راستای توسعه هدفمند در استان انجام شود چراکه گردشگری کشاورزی درآمد و حرفه است.
دبیر هماهنگی و نظارت بر پنجره واحد سرمایهگذاری دستگاههای اجرایی مازندران نیز در گفتوگو با فارس با بیان اینکه پنجره واحد یکی از پروژههای اقتصاد مقاومتی است، اظهار کرد: راهاندازی پنجره واحد سرمایهگذاری سبب کوتاهتر شدن زمان صدور مجوزها و پرهیز از تکرار استعلامها و مانع سرگردانی سرمایهگذار در پیچ و خم اداری میشود.
محمود احمدی ادامه داد: شکلگیری پنجره واحد سرعتبخشی در کار است و ایجاد شغل با سرمایهگذاری است.
وی با بیان اینکه تولید در سایه سرمایهگذاری اتفاق میافتد، گفت: اگر همه تلاش کنند و ارادهای بر توسعه فردی وجود داشته باشد به توسعه اجتماعی دست خواهیم یافت.
به گزارش فارس، اگر گلوگاههای مانع سرمایهگذاری در استان شناسایی شود و فرصتهای سرمایهگذاری به متقاضیان معرفی شود و سنگاندازیهایی برای سرمایهگذاران در استان صورت نگیرد، سرمایهگذاری براحتی انجام میشود تا هم شاهد ایجاد اشتغال برای جوانان باشیم و هم استان به توسعه برسد.
لازمه اشتغالزایی توجه به خلاقیتها است که اگر موانع بر سر راه سرمایهگذارانی که قصد سرمایهگذاری در استان دارند برداشته شود یقیناً تا حدودی جلوی بیکاری گرفته میشود و سرمایهگذاران با سختگیریهای مسؤولان فرار را بر قرار ترجیح نخواهند داد.
فارس