logo

کد خبر : 22553
تاریخ خبر : 1396/02/03
 تسهیلات پرداختی بانک‌ها 31 درصد افزایش یافت

تسهیلات پرداختی بانک‌ها 31 درصد افزایش یافت

<p><span style="font-size: larger;">تسهیلات پرداختی بانک&zwnj;ها طی 12 ماهه سال 1395 به بخش&zwnj;های اقتصادی مبلغ 5483 هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با دوره مشابه سال ...<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی 12 ماهه سال 1395 به بخش‌های اقتصادی مبلغ 5483 هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با دوره مشابه سال 1394 مبلغ 1310 هزار ميليارد ريال (معادل 31.4 درصد) افزايش داشته است.

جدول ۱ بیانگر هدف از دریافت تسهیلات پرداختی در بخش‌های اقتصادی طی ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۵ است. سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی طی ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۵ مبلغ ۳۵۱۱.۸ هزار میلیارد ریال معادل ۶۴.۰ درصد کل تسهیلات پرداختی است که در مقایسه با دوره مشابه سال ۱۳۹۴ مبلغ ۸۷۷.۵ هزار میلیارد ریال معادل ۳۳.۳ درصد افزايش داشته است. سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۵ معادل ۱۳۲۵.۰ هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص ۳۷.۷ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش کلیه بخش‌های اقتصادی (مبلغ ۳۵۱۱.۸ هزار میلیارد ریال) است.
ملاحظه مي‌شود از ۱۶۰۹.۲ هزارميليارد ريال تسهيلات پرداختي در بخش صنعت و معدن، معادل ۸۲.۳ درصد آن (مبلغ ۱۳۲۵.۰ هزار ميليارد ريال) در تأمين سرمايه در گردش پرداخت شده است که بيانگر توجه و اولويت‌دهي به تأمين منابع براي اين بخش توسط بانک‌ها در سال ۱۳۹۵ است.

جدول ۱- هدف از دريافت تسهيلات پرداختی در بخش‌های اقتصادی طي ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۵

تسهیلات پرداختی بانک‌ها

در جدول شماره ۲ مشاهده می‌شود تعداد ۳۲۳۹۹۳ فقره تسهيلات به بخش صنعت و معدن با میانگین پرداختی هر فقره ۴۹۶۷ ميليون ريال پرداخت شده که بیشتر از میانگین پرداختی سایر بخش‌ها است. درضمن در بخش خدمات تعداد ۴۴۶۳۲۱۵ فقره تسهیلات با میانگین پرداخت هر فقره ۴۸۸ ميليون ریال پرداخت شده است.

تسهیلات پرداختی بانک‌ها

شایان ذکر است که همچنان باید در تداوم مسير جاري ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نيز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسيل تورمي ناشي از فشار تقاضاي کل در اقتصاد نيز بود. بر اين اساس ضروری است به افزايش توان مالی بانک‌ها از طريق افزايش سرمايه و بهبود کفايت سرمايه بانک‌ها، کاهش تسهيلات غيرجاری و بازگرداندن آنها به مسير صحيح اعتباردهی بانک‌ها، افزايش بهره‌وری بانک‌ها در تامين سرمايه در گردش توليدی، پرهيز از فشارهای مضاعف بر دارايی بانک‌ها و ترغيب بنگاه‌های توليدی به سمت بازار سرمايه به عنوان يک ابزار مهم درتامين مالی طرح‌های اقتصادی (ايجادی) توجه ويژه‌ای کرد.