به گزارش مازند اصناف حمیدرضا امامقلی تبار در گفتوگو با خبرنگار فارس در ساری درباره وضعیت کسب و کار کشور در سال 96 اظهار کرد: در حال حاضر معافیت ماده 80 تامین اجتماعی مهمترین دغدغه این روزهای جامعه کارگری و کارفرمایی است.
وی با اشاره به اتمام دوره استفاده از معافیت ماده 80 و عدم ابلاغ معافیت بیمهای سهم کارفرما در سال جاری تصریح کرد: عدم توجه به این موضوع، مهمترین دغدغه کارگران و کارفرمایان را به دنبال داشته است چون کارفرمایان با تردید به ادامه کار و نیز به تعدیل نیرو های خود فکر میکنند.
بازرس مجمع عالی کارگران کشور با اعلام اینکه از سال 91 به بعد میزان معافیتهای پرداختی دولت بابت بهکارگیری کارگران به تامین اجتماعی کاهش یافت، افزود: در سال 90 مقرر شده بود که به ازای هر کارگری که کارفرما بهکارگیری میکند از 18 درصد معافیت تامین اجتماعی برخودار باشد ولی در حال حاضر میزان معافیت پرداختی بابت بهکارگیری کارگران به 10 درصد رسید و همین موضوع زمینه برای کاهش نیروی کار در سطح واحدهای تولیدی را فراهم میکند.
وی در ادامه با اشاره به زمزمههای بحث واگذاری تایید بررسی سخت و زیانآور شغل به تامین اجتماعی، بیان کرد: مرجع تعیین کننده در این امور کمیسیونهای قانونی بودند ولی در حال حاضر دولت به دلیل بدهی 130 هزار میلیارد تومانی به تامین اجتماعی بنا دارد که خود تامین اجتماعی را مرجع بررسی سخت و زیانآور بودن کار قرار دهد که این موضوع بحث بازنشستگی مشاغل سخت را به چالش جدی میکشاند.
امامقلیتبار در ادامه با اشاره به عدم تامین امنیت شغلی در کشور به ویژه برای کارگران، اظهار کرد: بررسی کارشناسانه این موضوع نشان میدهد که امنیت سرمایهگذاری در کشور به دلیل وجود کالاهای قاچاق فراهم نمیشود.
وی با اعلام اینکه ورود 3 هزار کانتینر کالای قاچاق زمینه جلوگیری از ایجاد اشتغال بیش از 2 میلیون نفر را فراهم میکند، افزود: در این حوزه باید به صورت جدی ورود پیدا کنیم.
بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور درباره وضعیت اشتغال و کار در سال 96 افزود: با توجه به شرایط فعلی در سال 96 در حال حاضر چشمانداز روشنی از وضعیت ایجاد اشتغال وجود ندارد.
امامقلیتبار با اعلام اینکه رکود جدی در حوزه ساختوساز، صنعت و سایر صنایع وجود دارد، گفت: رشد اقتصادی را مردم باید لمس کنند، اعداد و ارقام مطرح شده چندان قابل استناد نیست.