logo

کد خبر : 22505
تاریخ خبر : 1396/02/02
حق سرویس در رستوران‌ها و کبابی‌ها ممنوع

حق سرویس در رستوران‌ها و کبابی‌ها ممنوع

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">رئیس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش تاکید کرد: دریافت مبلغی تحت عنوان حق سرویس در رستوران&zwnj;ها و کبابی&zwnj;ها ممنوع است و در صورت دریافت چنین وجهی مردم می&zwnj;توانند موضوع را از طریق اتحادیه پیگیری کنند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف ناصر حسینی تبریزی در گفت‌وگو با ایسنا، به ارائه توضیحاتی درباره شرایط این روزهای صنف خود پرداخت و گفت: رکود اقتصادی در حال حاضر تمام اصناف را تحت تاثیر قرار داده است اما در چنین شرایطی با توجه به تورم موجود مجبور شده‌ایم از سال ۱۳۹۳ تاکنون قیمت‌های خود را ثابت نگه داریم، چرا که به نظر می‌رسد با قیمت‌هایی بیش از این توان خرید مردم از حد فعلی نیز کمتر می‌شود.

وی همچنین عنوان کرد: نکته دیگر اینکه اگر واحدهایی که زیرمجموعه این صنف هستند در دریافت مبالغ به غیر از نرخی که به تایید اتحادیه رسیده است را اعمال کنند قطعا از سوی تعزیرات جریمه‌های سنگینی برای آنها در نظر گرفته خواهد شد.

حسینی تبریزی درباره نحوه تعیین نرخ رستوران‌ها نیز عنوان کرد: اعضای اتحادیه ما پیش از قیمت‌گذاری، شرایط خود را به اتحادیه اعلام می‌کنند و بر این اساس در اتحادیه بررسی‌های لازم صورت گرفته و قیمت مناسب برای آنها تعیین می‌شود.

رئیس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش ادامه داد: به عنوان مثال واحدی که کباب کوبیده با ۱۵۰ گرم گوشت ارائه می‌کند، بر اساس قیمت گوشت و سایر مواردی که مورد استفاده قرار می‌دهد مجاز به دریافت رقمی خاص می‌شود که این رقم بر اساس مواد اولیه‌ای که واحدهای صنفی مورد استفاده قرار می‌دهند، تغییر می‌کند حتی سرویسی که در رستوران‌ها ارائه می‌شود نیز در تعیین نرخ آنها تاثیرگذار خواهد بود.

وی همچنین عنوان کرد: به عنوان مثال در مورد چلوکباب گاه شاهدیم که در کنار خیابان ممکن است این غذا با قیمت‌هایی بین ۳۰۰۰ تا ۸۰۰۰ تومان هم ارائه شود اما به این نکته توجه کنید که اگر قرار باشد یک واحد ۱۵۰ گرم برنج ایرانی را در اختیار مشتریان خود قرار دهد، با توجه به قیمت ۱۴۰۰۰ تومانی برنج برای این رقم حدود ۲۱۰۰ تومان برنج مورد استفاده قرار می‌گیرد. از سوی دیگر قیمت گوشت نیز کیلویی ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان است و با این تعبیر که ۱۵۰ گرم گوشت حدود ۶۰۰۰ تومان می‌شود حال اگر قیمت سایر اقلام مانند کره، گوجه‌فرنگی، ظرف و هزینه‌های مختلفی که به یک واحد صنفی اضافه می‌شود را نیز در نظر بگیریم حداقل ۱۰ هزار تومان قیمت تمام شده یک پرس چلوکباب است که اگر یک تا ۲۰۰۰ تومان هم برای آن سود در نظر گرفته شود، در کمترین حالت قیمت یک پرس چلوکباب از ۱۲۰۰۰ تومان کمتر نخواهد شد.

رئیس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به افرادی که ممکن است در حاشیه خیابان‌ها و میادین به فروش غذای خانگی بپردازند، اظهار کرد: تاکنون در این حوزه اعتراض‌های متعددی را به مسئولان منعکس کرده‌ایم اما اقدام موثری در این زمینه صورت نگرفته و این اقدامات با دلایلی غیرمنطقی خاصی توجیه می‌شود. در حالی که بحث تغذیه به طور مستقیم با سلامت مردم در ارتباط است و حتی می‌توان برای اشتغال افرادی که در این بخش به فعالیت‌ می‌پردازند مشاغل متعدد دیگری را در نظر گرفت که حداقل برای سلامت مردم بی‌ضرر باشد.