به گزارش مازند اصناف گوشت مرغ به عنوان یکی از ارزانترین محصولات پروتئینی، بازار پرنوسانی دارد و هر ساله بالا و پایین این بازار به زیان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان تمام میشود اما به نظر میرسد که عزم جدی برای کنترل و تنظیم این بازار وجود ندارد و دستگاههای نظارتی نیز برخورد قاطعی با گرانفروشان نمیکنند.
چراکه طی روزهای گذشته قیمت گوشت مرغ بر خلاف روزهای پس از تعطیلات نوروزی رو به افزایش بود و هر کیلوگرم آن حدود ۷۸۰۰ تا بیش از ۸۰۰۰ تومان به دست مصرفکنندگان رسید. این در حالی است که بارها وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده که قیمت گوشت مرغ با شرایط و هزینههای کنونی تولید نهایتا باید کیلویی ۷۲۰۰ تا ۷۵۰۰ تومان باشد.
علیرضا ولی - مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام - در این باره به ایسنا گفت: هماکنون هیچ مشکلی در بازار عمدهفروشی و تامین گوشت مرغ در میادین عرضه مختلف وجود ندارد، چرا که امروز این محصول کیلویی ۶۱۰۰ تومان در میادین میوه و ترهبار عرضه میشود و وزارت جهاد کشاورزی به عنوان مسئول تامین این محصولات اساسی پروتئینی مشکلی در حوزه تامین بازار احساس نمیکند.
وی با تاکید بر اینکه قیمت منطقی گوشت مرغ در شرایط کنونی نهایتا کیلویی ۷۲۰۰ تا ۷۵۰۰ تومان است، گفت: اگر عرضهکننده یا فروشندهای گوشت مرغ را بیش از این قیمت به مردم میفروشد، دستگاههای نظارتی باید با آن برخورد کنند و جلوی گرانفروشی را بگیرند.
البته محمدعلی کمالی سروستانی - مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی - با بیان اینکه با توجه به هزینههای تولید مانند قیمت جوجه یکروزه، خوراک مرغ، هزینه سرقفلی و ... قیمت گوشت مرغ در بازار گران نیست، به ایسنا گفت: قیمت جوجه یک روزه در گذشته حدود ۱۲۰۰ تومان به ازای هر قطعه بود اما هماکنون هیچ مرغداری این محصول را که لازمه تولید اوست، کمتر از قطعهای ۱۷۰۰ تومان نمیخرد و امروز هر قطعه جوجه یکروزه از ۲۳۰۰ تا ۲۷۰۰ تومان فروخته میشود که البته عرضهکنندگان این محصول به مرغداران فاکتور نمیدهند، چرا که سند گرانفروشی آنهاست و اگر دستگاههای نظارتی متوجه شوند، با آنها برخورد میکنند.
وی افزود: از سوی دیگر قیمت نهادههایی مانند ذرت حدود ۱۰ درصد افزایش پیدا کرد و این مسئله در کنار افزایش هزینههای سرقفلی و دیگر هزینههای تولید عاملی شده تا قیمت گوشت مرغ گرانتر شود و با این شرایط به نظر میرسد اگر قیمت گوشت مرغ به کیلویی ۸۲۰۰ هم برسد، گران نیست. در حالی که امروز علیرغم افزایش ۳۹ درصدی قیمت جوجه یک روزه و افزایش ۱۰ درصدی ذرت به عنوان یک نهاده تولید قیمت گوشت مرغ کمتر از ۹ درصد افزایش یافته و امروز این محصول را ۴۶۰۰ تومان به صورت نقدی از مرغداران خریداری میکنند در حالی که قیمت گوشت مرغ خریداری شده از مرغداران حداقل باید ۵۷۰۰ تومان باشد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی گفت: در شرایط عادی هزینه جوجه یک روزه ۱۱ درصد هزینههای تولید گوشت مرغ را به خود اختصاص میدهد اما امروز این عدد به بیش از ۴۰ درصد رسیده است که غیرمنطقی به نظر میرسد و باید برای آن فکری کرد و از سوی دیگر نیز مرغداران در ایام تعطیلات نوروز و شب عید که تصور میکردند میتوانند با بازاری بهتر زیان سال گذشته خود را جبران کنند با عرضه مستمر گوشت مرغ دولتی از سوی شرکت پشتیبانی امور دام نتوانستند آن طور که باید بازار مناسبی داشته باشند.
کمالی سروستانی اعلام کرد: بارها پیشنهاد کردیم که تنظیم بازار گوشت مرغ، تامین ذخایر استراتژیک و مدیریت تولید را به اتحادیه و بخش خصوصی واگذار کنند تا نوسان هر ساله بازار گوشت مرغ از سوی فعالان این بازار کنترل شود و بتوانیم تولید را از جوجهریزی تا خروج مرغ از سالنهای پرورشی و خرید و فروش این محصول رصد کنیم.