logo

کد خبر : 22294
تاریخ خبر : 1396/01/21
از ویلاسازی خوش‌نشین‌ها تا روستائیان درگیر مجوزساخت/روستا مکانی برای زندگی یا جایی برای هواخوری؟

از ویلاسازی خوش‌نشین‌ها تا روستائیان درگیر مجوزساخت/روستا مکانی برای زندگی یا جایی برای هواخوری؟

<p><span style="font-size: larger;">روستائیان دارای زمین در خود روستا با بهانه&zwnj;هایی ازجمله خارج از محدوده بافت روستا و یا اینکه در محدوده طرح منابع طبیعی قرار دارد درگیر مسائل اداری می&zwnj;شوند ولی به&zwnj;راحتی خوش&zwnj;نشین&zwnj;ها حتی در مدت کمتر از چند ماه آسمان&zwnj;خراشی را علم می&zwnj;کنند.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ همه جا صحبت از مهاجرت از روستاییان به شهر است ولی هیچکس به این موضوع فکر نمی‌کند چرا باید روستاییان خانه کاشانه خود را که خشت خشت آن را با دست خود ساختند رها کنند و وارد شهر شوند.

فرزندان این روستائیان بعد از ازدواج و تشکیل زندگی مشترک تلاش دارند که در زمین پدری مسکنی ساخته و زندگی خود را آغاز کنند اما چنین اجازه ای ندارند.

نکته جالب این است وقتی اهالی روستا اجازه ساخت‌وساز ندارند شاهد برج‌سازی و ویلاسازی خوش‌نشین‌ها در مناطق غیرمجاز حتی در دل جنگل هستیم.

در حالی‌که که روستائیان درگیر انجام کارهای اداری برای دریافت مجوز در ادارات منابع طبیعی و جهاد کشاورزی سرگردان هستند خوش‌نشین‌ها به‌راحتی اقدام به ساخت‌وساز می‌کنند.

روستائیان دارای زمین در خود روستا با بهانه‌هایی ازجمله خارج از محدوده بافت روستا و یا اینکه در محدوده طرح منابع طبیعی قرار دارد درگیر مسائل اداری می‌شوند ولی به‌راحتی خوش‌نشین‌ها حتی در مدت کمتر از چند ماه آسمان‌خراشی را علم می‌کنند.

جالب اینجاست شاید این مکان برای تفریح چند روزه آنان است ولی روستاییان باید زندگی کنند و همه این مسائل مهاجرت روستائیان به شهرها و ناامیدی و دل‌شکستگی آنان را رقم می‌زند.

*چند سال است درگیر مجوز ساخت هستم؟

علی مرادی در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، گفت: از سال‌های گذشته درگیر گرفتن مجوز برای ساختن محلی برای زندگی هستم و نمی‌دانم چند سال می‌گذرد تنها به خاطر دارم 10 سال درگیر مشخص کردن وضعیت زمین بودم که در محدوده منابع‌طبیعی قرار ندارد.

وی ادامه داد: وقتی مجوز اینکه زمینم در محدوده منابع طبیعی قرار ندارد را دریافت کردم به حدی خوشحال بودم که تصور می‌کردم می‌توانم خانه‌ام را بسازم؛ ولی متوجه شدم زمینم در محدوده بافت روستایی قرار ندارد.

این روستایی افزود: از چند سال گذشته در روستایی دیگر خانه‌ای را اجاره کردم و زندگی می‌کنم در حالی‌که زمینم بدون استفاده است و اجازه ساخت ندارم ولی موضوعی که از آن رنج می‌برم ساخت برج‌هایی در خارج از روستا و حتی در حریم جنگل است که سؤوال من از مسؤولان این است آیاد قانون نباید برای همه افراد جامعه یکسان باشد؟!

*ممنوع بودن ساخت‌وساز در خارج از بافت روستاها و یا حریم جنگل

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: ساخت‌وساز در خارج از بافت روستاها و یا حریم جنگل ممنوع است.

دلاور حیدرپور افزود: افراد در داخل طرح هادی مجاز به ساخت‌وساز هستند و کسی نیز جلوی آنان را نمی‌گیرد.

وی بیان کرد: در مورد اراضی خارج از طرح هادی، اگر کمتر از 8 سال از تاریخ تصویب طرح هادی گذشته باشد مجوز داده نمی‌شود و اگر بالاتر از هشت سال و متقاضی روستایی و زمین متعلق به خود باشد بررسی می‌شود و در صورت تصویب مجوز داده می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تأکید بر اینکه با افرادی که به‌صورت غیرمجاز اقدام به ساخت‌وساز می‌کنند برخورد می‌شود، خاطرنشان کرد: گشت‌هایی در این زمینه فعال است و در صورت مشاهده با این موضوع به شدت برخورد می‌شود.

حیدرپور یادآور شد: با اقدامات انجام شده توانستیم جلوی ساخت و ساز غیرمجاز را تا حد ممکن بگیریم.

وی با اشاره به اینکه در حریم یا خود جنگل کسی مجاز به ساخت‌وساز نیست، گفت: اگر فردی اقدام به این کند تخلف محسوب می‌شود طرف آن قانون است که به‌طور حتم دادگاه‌ها محکوم می‌شوند.

به گزارش فارس، اگر همین روال ادامه یابد در آینده‌ای نه چندان روستاها به مکانی برای هواخوری تبدیل می‌شوند، شاید مفهوم روستا و روستائی برای سال‌های آینده تغییر یابد؛ کما اینکه بسیاری از روستاها به این سرنوشت دچار شدند.