به گزارش مازند اصناف؛ فریدونکنار شهرستانی است که با جمعیت بیش از 60 هزار نفر، مردم آن به فعالیتهای صیادی، کشاورزی و بازار آزاد به عنوان شغل و محل درآمد خود مشغول هستند.
در این شهرستان 8 کیلومتر ساحل بکر نیز وجود دارد که شرایط بسیار مطلوبی برای ایجاد اشتغال با جذب گردشگر و استفاده بهینه از آن فراهم است.
فریدونکنار با تمامی موهبتهایی که خداوند در اختیار مردم آن قرار داده است، دارای دریایی بیمانندی است که به دلایل بسیار فراوانی این امر را شاهد هستیم.
دریای خزر در فریدونکنار با دارا بودن انواع ماهیان استخوانی که شهرت جهانی دارد در برخی از فصول مورد استفاده صیادان قرار میگیرد که این امر برای مردم این شهرستان جنبه درآمدزایی و اقتصادی دارد.
حسن رزاقی رئیس سابق جهاد کشاورزی فریدونکنار در گفتوگو با بلاغ، با اشاره به اینکه ماهیان استخوانی دریای خزر بسیار با کیفیت و دارای قابیلت صادرات است، گفت: ماهیان استخوانی این دریا شامل سفید، کپوردریایی و کفال است.
وی با بیان اینکه کیفیت ماهی فریدونکنار نسبت به مناطق دیگر مازندران، به مراتب بهتر است، خاطرنشان کرد: مهمترین دلایل این کیفیت، عمیقترین بودن دریا در فریدونکنار و نبود شهرک صنعتی در این شهرستان بوده است.
مدیر سابق جهاد کشاورزی فریدونکنار افزود: با توجه به این دلایل، آب دریا و رودخانههای فریدونکنار زلالتر است و ماهیان سالمتری در آن یافت و صید میشود.
رزاقی گفت: بسیاری از ماهیان پرورشی در استخرهایی چون آببندانها در روستاهای فریدونکنار تولید و رشد میکنند که به دلیل دو منظوره بودن استفاده از آببندانها، کیفیت این ماهیان نیز بهتر است.
وی اظهار کرد: پرورش دهندگان در آببندانها از آنتیبیوتیکهای کمتری استفاده میکنند و همچنین تغذیه مناسب این ماهیان میتواند محصولی سالمتر در اختیار مصرفکننده قرار دهد.
صید حدود 30 هزار کیلو ماهی استخوانی در فریدونکنار و بابلسر
حسن اسحاقی رئیس اداره شیلات بابلسر و فریدونکنار نیز در گفتوگو با خبرنگار بلاغ، اظهار کرد: چهار قفس دریایی در شهرک خزرشهر در حال فعالیت است، و در سال گذشته بیش از 60 تن تولید ماهیان پرورش در قفس دریایی در فریدونکنار صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: مراحل اولیه دریافت مجوز تاسیس ماهی در قفس به تعداد چهار نفر در حوزه ساحلی شهرستان فریدونکنار انجام شده است که ارزش ریالی این طرحها 120 میلیارد ریال پیشبینی میشود.
رئیس اداره شیلات بابلسر و فریدونکنار با اشاره به اینکه صید ماهی استخوانی از ابتدای سال صید تا اول بهمن ماه امسال به میزان 29 هزار و 547 کیلوگرم در حوزه فعالیت شیلات دو شهرستان صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: مجوز تولید ماهیان سردابی با ظرفیت 90 تن در حوزه استحفاظی دو شهرستان است که پیشبینی میکنیم حدود 67 تن قزلآلا تا پایان سال تولید شود.
اسحاقی افزود: در مجموع 8 درصد از تولید آبزیان استان در اختیار این دو شهرستان بابلسر و فریدونکنار قرار دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پروژه شیل گذاری تكثیر طبیعی ماهیان استخوانی مولد کپور و سفید در دهانه رودخانه فریدونكنار اجرا شده است.
رئیس اداره شیلات بابلسر و فریدونکنار با بیان اینکه این طرح در بستر رودخانه فریدونکنار با ایجاد یک استخری به متراژ 100 متر مربع ساخته شده است، تصریح کرد: این امر بستر مناسبی را برای رشد این ماهیان ایجاد کرد تا پس از رشد دوباره به دریا برگردند و این شرایط صیادی را در سال جدید در این شهرستان بهتر میکند.
وی خاطرنشان کرد: پایان اسفند این ماهیان از دریا برداشت و به این حوضچه منتقل میشوند.
اسحاقی افزایش تولید ماهیان استخوانی را از مهمترین اهداف این طرح دانست و گفت: ماهیان استخوانی دریای خزر با توجه به غریزه خود به رودخانه ها میآیند و پس از آن ماهیان سفید در بسترهای سنگی و کپور در بسترهای گلی اقدام به تخمریزی میکنند و بعد از تبدیل شدن به بچه ماهی به دریا منتقل می شوند.
وی افزود: امیدواریم این کاستی و کمبود صید را از این طریق در فریدونکنار که یکی از برندهای آن ماهی است جبران شود تا صید مناسب صورت بگیرد.
رئیس اداره شیلات بابلسر و فریدونکنار گفت: حوضچه ای با فاصله 5 تا 10 متر از رودخانه ایجاد و به وسیله پمپاژ آب شیرین وارد آن میشود و یک بستر مصنوعی برای رشد طبیعی ماهی ایجاد میکند.
اسحاقی افزود: به کمک صیادان در این منطقه و شرکتهای تعاونی شاهد و انقلاب از این ماهیان محافظت حفاظت میشود تا این طرح به بهترین شکل ممکن به انجام برسد.
فضای فیزیکی بازار ماهی فریدونکنار در شان کسبه این بازار نیست
غلامرضا صالحی مسئول کمیته ماهیگیری ورزشی فریدونکنار نیز در گفتوگو با بلاغ، اظهار کرد: نمیتوان نسبت به صید ماهیان استخوانی در سال صیادی جدید اظهار نظر کرد چرا که تخمگذاری ماهیان به تازگی آغاز شده است و در حال آمدن به کناره رودخانهها و زیر سنگها برای تخمگذاری هستند.
وی با بیان اینکه با مساعد شدن شرایط آب و هوایی، وضعیت صید بهتر میشود، گفت: انتظار میرود سال خوبی برای صیادان به ویژه در فریدونکنار ایجاد شود.
مسئول کمیته ماهیگیری ورزشی فریدونکنار خاطرنشان کرد: چند سالی است که شرایط صید مناسب نیست اما سال گذشته این میزان بهتر بود و امسال پیشبینی میشود وضعیت مطلوبی را شاهد باشیم هر چند در هر سال نسبت به گذشته این امر کمتر میشود.
وی دلایل متفاوتی را برای کاهش صید ماهیان استخوانی عنوان و تصریح کرد: در سالهای گذشته از سوی شیلات ماهی به دریا انتقال مییافت و شرایط صید را برای صیادان بهتر میکرد اما چند سالی است که این امر به میزان کمتری صورت میپذیرد.
صالحی حذف شدن زنجیره غذایی کلیکا از دریا به دلیل صید بی رویه این نوع ماهی را عامل دیگر کاهش صید ماهیان استخوانی دانست و گفت: دولتها تلاشی برای شناسایی صیادان متخلف نمیکنند و این امر مشکلآفرین است.
مسئول کمیته ماهیگیری ورزشی فریدونکنار خاطرنشان کرد: دولت در خوزستان و یاسوج با هزینه فراوان از پرورش ماهیان خاویاری حمایت میکند اما ماهی های خاویاری دریای خزر به شدت در حال کم شدن است و دولت نیز حمایتی نمیکند.
وی افزود: در گذشته از ایران به کشورهای دیگر خاویار، پسته و فرش دستباف صادر میشد اما امروز این امر بسیار کمرنگ است و وابستگی به نفت افزایش یافت.
صالحی وضعیت بازار ماهی این شهرستان را نیز نامناسب دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به برند بودن ماهیان فریدونکنار در سطحهای مختلف کشوری و بینالمللی، فضای فیزیکی این بازار در شان این کسبه نیست.
به گزارش بلاغ، دریای خزر در فریدونکنار یکی از موهبتهایی است که باید مردم و مسئولان قدر آن را بدانند.
یکی از برندهای فریدونکنار ماهی است که با توجه ویژه به آن میتوان شرایط اقتصادی مناسب و مطلوبی را فراهم کرد و این امر در تحقق اقتصاد مقاومتی نیز بسیار مهم و ضروری به نظر میرسد.
همچنین مسئولان نیز باید شرایط و فضای فروش بازار در این شهرستان را در شان مردم فریدونکنار فراهم کنند و برای شناسایی صیادان متخلف نیز اقدام لازم به عمل آید.