به گزارش مازند اصناف به نقل از مهر، دلاور حیدرپور بعدازظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه خسارت سنگینی به بخش کشاورزی و باغبانی استان وارد شد که غیرقابل پیشبینی بود و قابل تحمل برای باغداران و صنایع وابسته به مرکبات بود اظهار داشت: حدود سه میلیون تن تولید مرکبات ما در استان دچار حوادث طبیعی و از زمان بروز حوادث اقداماتی برای جبران خسارت به باغداران انجام شد.
وی افزود: تاکنون مبلغ ۲۷۴ میلیارد ریال به حساب ۴۹ هزار و ۵۹۵ باغدار خسارت دیده واریز شد و این تنها بخشی از خسارت وارد شده بود اما گامی بود که برای کاهش خسارت و تحمل خسارت دیدگان برداشته شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه ۳۸ هزار تن پرتقال تضمینی و ۱۳۱ هزار تن پرتقال یخزده در استان خریداری شد، اظهار کرد: قبل از سرما قرار بود ۶۰ هزار تن برای شب عید پرتقال خریداری شود و ۲۰ هزار تن تعاون روستایی متعهد به صادرات شود و دولت دستور داد ۱۰۰ میلیارد تومان برای مشوق صادراتی پرداخت شود اما ۱۰ روز بعد از این تصمیم شاهد برف سنگین در استان بودیم که خسارت سنگینی به مرکبات وارد شد.
حیدرپور ادامه داد: دستور خرید شب عید داده شد و مناقصه هم برگزار شد و بجز یک نفر کسی در مناقصه شرکت نکرد و شیوه خرید تغییر کرد و سازمان تعاون روستایی خرید را با مشخصات تعین شده آغاز کرد.
وی اضافه کرد: پرتقالها کم آب بودند و مورد تأیید بازرسان قرار نگرفت که برای شب عید توزیع شود و پرتقالی که ۱۰۰ درصد سالم باشد نداریم و فقط پرتقال قبل از برف سالم است که آن هم با این قیمت عرضه نمیشود.
این مسؤول خاطرنشان کرد: وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد خرید شب عید تعطیل نشده است و هر مقدار تا ۴۰ هزار تن پرتقال سالم موجود باشد و به درد توزیع شب عید بخورد خریداری خواهد شد و حتی اگر پرتقالهایی که وارد شده است را دور بریزیم، پرتقال سالم داخلی را خریداری خواهیم کرد.
حیدرپور با بیان اینکه دولت ضرورت ندارد وارد بازار شود و زمانی به ناچار وارد بازار میشود که تشکلها خوب فعالیت نکنند، اظهار کرد: نباید خود را وابسته به دولت کنید و نمیگوییم سورتینگداران، انبارداران و ذخیرهسازان دلال هستند بلکه معتقدیم بخشی از حلقه تولید هستند که برای آنها پروانه بهرهبرداری صادر شد.
رئی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: مقرر شد پیگیریهای لازم برای تخصیص بخشی از تسهیلات کم بهره به سورتینگداران و ذخیره سازان انجام شود و بخشی از کمک بلاعوض ۵۰ میلیارد تومانی در اختیار سورتینگداران و ذخیره سازان قرار گیرد و بند "و تبصره ۱۳" شامل حال سورتینگداران و ذخیرهسازان شود و اداره کل امور مالیاتی نسبت به عدم دریافت مالیات با توجه به خسارت این قشر اقدامات لازم را داشته باشد.