به گزارش مازند اصناف میثم جعفری در حاشیه مراسم نخستین استارت آپ و رویداد ایدهپردازی بازی و اسباب بازی با تم محیط زیست کشور در گفتوگو با خبرنگار فارس در ساری، اظهار کرد: سند راهبردی کشور در امور نخبگان از زمان ابلاغ در شورای انقلاب فرهنگی به بنیاد به عنوان متولی، ستادی در بنیاد تشکیل شد که این ستاد مطابق با اقداماتی که در سند بود 70 اقدام را مورد تحلیل قرار داد و اقدامات از لحاظ امکانپذیر بودن دستهبندی شده است.
وی افزود: کاری که در ستاد انجام میشود بر اساس برنامه ششم همه دستگاههای اجرای موظف شدند اقدامات اجرایی خود را برای اجرایی شدن این سند با همکاری بنیاد نخبگان انجام دهند که در این زمینه تعاملاتی با دستگاههای اجرایی مختلف داشتیم تا از این ظرفیت ایجاد شده بهرهمند شویم.
مدیر برنامهریزی و نظارت ستاد اجراییسازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان با اشاره به اینکه بحث کودکان برای ما اهمیت دارد و این موضوع یکی از فعالیتهای مغفول مانده بود، گفت: برای این منظور بحث اسباببازی کودکان با همکاری معاونت علمی مورد توجه قرار گرفته است.
این مسؤول ادامه داد: بحث اسباببازی کودکان یکسال مورد بررسی قرار گرفت با توجه به اینکه مدل بومی برای ما اهمیت دارد و در اجرای این طرح سه استان بوشهر، یزد و مازندران به عنوان پایلوت انتخاب شدند.
جعفری هدف از اجرای طرح اسباببازی کودکان با تم محیط زیست را احیای مولفههای بومی و منطقهای دانست و تصریح کرد: استانهای منتخب بر اساس ظرفیتها و معضلات تم اسباببازی مورد توجه قرار گرفت برای بوشهر اسباببازی دریا، مازندران تم محیط زیست و یزد اسباب بازی آب و کویر مورد تعریف شده است.
وی با بیان اینکه نخستین رویداد در مازندران انجام شده است، اضافه کرد: این طرح به عنوان رویداد ملی در کشور ثبت میشود.
مدیر برنامهریزی و نظارت ستاد اجراییسازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان، بیان کرد: برنامه ما این است تا 10 سال آینده اسباببازی بومی در کشور تولید شود.
این مسؤول با اعلام اینکه 90 درصد اسباببازیهای کشور وارداتی و به صورت قاچاق هستند، خاطرنشان کرد: اسباببازیهای وارداتی سبب شد تا فرهنگ دیگران به فرزندان ما القا شود.
جعفری افزود: دومین رویداد تا پایان امسال در بوشهر با تم اسباببازی دریا و سومین رویداد در اردیبهشت ماه سال آینده در یزد با تم اسباببازی آب و کویر انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه باید بتوانیم سال آینده فن بازار تخصصی در این حوزه ایجاد کنیم، گفت: با هماهنگی امور شرکتهای دانش بنیان و ستاد توسعه فناوری نرم باید بتوانیم حمایتهای خوبی را از صندوق نوآوری شکوفایی برای شرکتهای دانش بنیان داشته باشیم تا به هدفی که ترسیم شد برسیم.
مدیر برنامهریزی و نظارت ستاد اجراییسازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان، هدف از اجرای طرح ایده پردازی در اسباب بازی با تم محیط زیست را نوعی فرهنگسازی دانست و اظهار کرد: در نخستین رویداد 168 طرح از 31 استان به دبیرخانه ارسال شد در پی این رویداد 116 طرح در مرحله نخست داوری انتخاب شدند و 36 طرح امروز داوری شده است.
جعفری گفت: هیچ رویدادی از زنجیره خارج نمیشود و همه استعدادها به صورت فعالیت تیمی کاربردی میشود.