logo

کد خبر : 21587
تاریخ خبر : 1395/12/05
گلایه کسبه صنف پوشاک ساری از برگزاری نمایشگاه بهاره در مرکز مازندران
اختصاصي/مازنداصناف گزارش مي دهد

گلایه کسبه صنف پوشاک ساری از برگزاری نمایشگاه بهاره در مرکز مازندران

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: 12px;">در حالی به روزهای پایانی سال نزدیک می&zwnj;شویم که، از سویی در سال&zwnj;جاری شاهد رکود نسبی بازار عمده صنوف مازندران بودیم و از سوی دیگر خبری هم از بازار شب عید و تکان خوردن بازار نیست؛ در این اوضاع نابه&zwnj;سامان، خبر برگزاری نمایشگاه بهاره ساری با اعتراض جمع قابل توجهی از کسبه بازار بویژه اعضای صنف پوشاک قرار گرفته که...<br /> </span></p>

به گزارش خبرنگار مازند اصناف  در حالی به روزهای پایانی سال نزدیک می‌شویم که، از سویی در سال‌جاری شاهد رکود نسبی بازار عمده صنوف مازندران بودیم و از سوی دیگر خبری هم از بازار شب عید و تکان خوردن بازار نیست.

استان مازندران یک استان کاملا دوقطبی وابسته به کشاورزی و باغداری است که سود یا زیان این دو صنعت، به‌طور مستقیم بر بازار کسبه و بازاریان استان متاثر است.

در سال‌جاری و پس از برف و یخبندان و رکود حاکم بر بازار، متصدیان واحدهای صنفی روزگار را به امید رونق و گره‌گشایی بازار شب عید سپری می‌کنند و این در حالی است که غالب این واحدها در اوضاع نامساعد مالی به دلیل کاهش فروش قادر به حتی بازپرداخت‌های بانکی و غیربانکی خود هستند.

در این اوضاع و احوال خبر برگزاری نمایشگاه بهاره ساری با اعتراض جمع قابل توجهی از کسبه بازار بویژه اعضای صنف پوشاک قرار گرفته که در ذیل نظر شما را به چند مورد آن جلب خواهیم کرد:

در گزارش میدانی خبرنگار ما از واحدهای صنفی پوشاک در مرکز استان، غالب این واحدها از رکود حاکم بر بازار گلایه و از برگزاری نمایشگاه معترض بودند.

یکی از کسبه پاساژ گل ساری گفت: واقعا بازار شب عید امسال، بنا به رونق نیست. بازار هیچ اثری از خرید شب عید ندارد و کسبه تنها صبح را به شب می‌رسانند.

محمدرضا صحافی در گفت‌گو با خبرنگار ما گفت: اتحادیه پوشاک ساری دارای 700 عضو دارای پروانه کسب است که در سال جاری به‌دلیل رکود مطلق بازار شاهد انصراف و تعطیلی نزدیک به 600 واحد صنفی این صنف اعم از واحدهای دارای پروانه کسب، دردست اقدام و متقاضی اخذ پروانه کسب بوده‌ایم.

وی در خصوص وضعیت بازار شب عید واحدهای صنفی پوشاک گفت: رکود کامل بر بازار حاکم است و هیچ‌گونه تحرکی علیرغم گذشت 5 روز از اسفند شاهد نیستیم.

 

 

رییس اتحادیه پوشاک ساری در خصوص اعتراض کسبه این صنف مبنی بر برپایی نمایشگاه بهاره به خبرنگار ما پاسخ داد: طی روزهای اخیر طومارهای معترضانه فراوانی از جانب متصدیان واحدهای صنفی مستقر در پاساژها و بازار به دفتر اتحادیه ارسال شده که همگی از اتحادیه تقاضای پیگیری و توقف برگزار ی نمایشگاه بهاره را مطالبه کرده اند.

صحافی با بیان اینکه اتحادیه صنف پوشاک نیز بر حسب رسالت خود مراتب امر را طی نامه ای به اطلاع اتاق اصناف، سازمان و  اداره صنعت، معدن و تجارت، فرمانداری و استانداری رسانده است؛ تاکید کرد: با وجود رکود حاکم بر بازار، که متاثر از خسارات اخیر وادره به مرکبات استان است، برگزاری نمایشگاه بهاره، وضعیت را وخیم‌تر خواهد کرد و این موضوع موجب نارضایتی و گلایه بخش قابل توجهی از اعضای این اتحادیه شده است که به جد، تقاضای رسیدگی به این موضوع را از اتحادیه مطالبه دارند.

یکی دیگر از کسبه بازار به خبرنگار ما گفت: با توجه به اوضاع کساد بازار و تکان نخوردن آن در روزهای آتی، بی شک شاهد صدمات مالی بسیار سنگین کسبه خواهیم بود؛ چراکه با این اوضاع، شاهد فوج فوج چک‌های برگشتی کسبه‌ای خواهیم بود که به امید بازار شب عید اقدام به خرید و صدور چک کرده‌اند.

یکی دیگر از فعالان بازار پوشاک ضمن اشاره به اینکه با این اوضاع و کسادی بازار، باید منتظر فاجعه ورشکستگی و چک‌های بی‌شمار برگشتی کسبه باشیم؛ اذعان کرد: از مسیولان دستگاه‌های استان بویژه اتاق اصناف تقاضا داریم نسبت به این موضوع رسیدگی و در صورت امکان تجدیدنظر کنند.

کسبه دیگری ضمن ابراز گلایه از برگزاری نمایشگاه بهاره از نیمه اسفند در ساری، گفت: واقعا با این تعداد چند صد تایی واحدهای صنفی پوشاک در مرکز استان، رکود بازار، هزینه‌های جاری، اجاره‌های بالا، بیمه، دستمزد شاگرد و... برپایی نمایشگاه آن‌هم در این موقع از سال که به قول بازاری‌ها جان بازار است، اجحاف و تیرخلاص به کسبه است.

متصدی یکی از واحدهای صنفی پوشاک در خیابان فرهنگ ساری تاکید کرد: متاسفانه اتاق اصناف در برپایی نمایشگاه هیچ نظری از روسای اتحادیه‌ها اتخاذ نکرده است و اتاق خود راسا اقدام به برپایی نمایشگاه کرده است که این موضوع محل اشکال است؛ چراکه در این اوضاع بد بازار بی شک هیچ‌یک از روسای اتحادیه‌ها، در صورت نظرخواهی اتاق، تایید نخواهد کرد.


شایان ذکر است استان مازندران با توجه به دو قطبی بودن گردش مالی در بخش‌های کشاورزی و باغداری، در سال‌جاری و با خسارات جدی وارده به بخش مرکبات، شاهد بحران در بازار خواهد بود و بی‌شک برپایی نمایشگاه بهاره مورد تایید هیچ‌یک از صنوف فعال در استان نخواهد بود.

در پایان گفتنی است هرچند نمایشگاه‌های بهاره با هدف تنظیم بازار و تعدیل قیمت‌ کالاهای اساسی برگزار می‌شود؛ اما می‌شد با تدبیر بهتری نظیر فروش فوق‌العاده در واحدهای صنفی، هم بر قیمت‌ها نظارت کرد و هم از بازار حمایت کرد.


گزارش از مجتبی قربانی

پایان پیام/