علیرضا یوسف نژاد در گفتوگو با خبرنگار مازند اصناف با بیان اینکه 37 شهرک صنعتی در استان وجود دارد؛ گفت: 3هزار و 600 واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری در استان به ثبت رسیده است که یک سوم این واحدها، در شهرک صنعتی و مابقی در خارج شهرکها قرار گرفته اند.
وی با بیان اینکه سرانه زمین صنعتی در مازندران از میانگین کشور پایین تر است؛ افزود: با پیگیریهای صورت گرفته، موضوع بانک زمین در استان در دستور کار قرار گرفت که در نهایت منجر به جداسازی یک هزار هکتار از اراضی بانک زمین و تخصیص به شهرکهای صنعتی شد.
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با اشاره به اینکه اغلب واحدهای صنعتی مرکز و غرب استان با کمبود زمین مواجه هستند؛ اظهار کرد: اختصاص زمین به شهرکهای صنعتی مازندران از الویت هایی است که باید در استان پیگیری و انجام شود.
یوسف نژاد مشکل اصلی بنگاههای اقتصادی استان را جدا از وضعیت اقتصادی کشور که میبایست به رونق مطلوبی دست یابد، تامین نقدینگی عنوان و خاطرنشان کرد: طی سالیان اخیر و در پی تحریمها و تغییر نرخ ارز، نوسانات و پیامدهای آن را در تامین مواد اولیه واحدهای صنعتی بروز پیدا کرد که این موضوع در کنار کاهش قدرت تامین مواد اولیه این واحدها، کاهش تسهیلات بانکی به میزان یک چهارم را نیز به دنبال داشته است.
وی زیر ساخت ها، هزینههای بیمه تامین اجتماعی و ارزش افزوده را از مشکلات بعدی واحدهای صنعتی برشمرد و اضافه کرد: در حال حاضر مالیات ارزش افزوده از تولیدکنندگان دریافت میشود که انتظار میرود با اخذ ارزش افزوده از مصرف کنندگان، گامی در حمایت از تولیدکنندگان برداشته شود.
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با اشاره به اینکه در یک بازدید میدانی و بررسی نزدیک به نیمی از واحدهای صنعتی استان که غالبا در زمره واحدهای صنعتی بالای 10 نفر قرار میگیرند، مشاهده شد که نقدینگی، مالیات، ارزش افزوده، بیمه و مسائل زیست محیطی از رایج ترین مشکلاتی است که این واحدها با ان دست و پنجه نرم میکنند.
یوسف نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص وضعیت واحدهای صنعتی فعال و نیمه فعال در مازندران اذعان کرد: 31 درصد واحدهای صنعتی استان غیرفعال و مابقی یعنی 69 درصد آن فعال و نیمه فعال اند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هرچه از واحدهای کوچک به سمت واحدهای بزرگ پیش میرویم، میزان فعالیت واحدها بیشتر است و این بدان معناست که مشکلات موجود، صدمات جدی تری را به واحدهای کوچکتر وارد کرده است و این واحدها در معرض آسیب بیشتری قرار دارند.
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در پایان با بیان اینکه تاکنون 252 بنگاه اقتصادی در مازندران از حمایت بسته رونق تولید بهره مند شده اند؛ تاکید کرد: 208 میلیارد تومان تسهیلات از محل رونق تولید به این واحدها تزریق شد.
پایان پیام/