به گزارش خبرنگار مازند اصناف سید محمد جعفری در دیدار با آیت الله طبرسی نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: تامین و تولید گندم استان از جمله مباحث مهمی است که بصورت جدی در استان پیگیری می شود.
وی افزود: شرکت خدمات بازرگانی مازندران خرید تضمینی محصولات کشاورزی نظیر گندم، برنج و دانه های روغنی را در دستور کار خود قرار داده است، که در حال حاضربه واسطه تغییرالگوی کشت در استان خرید برنج انجام نمی گیرد.
مدیرعامل شرکت غله و بازرگانی منطقه دو کشور، با بیان اینکه خرید گندم به عنوان یک محصول استراتژیک در اولویت فعالیت های این شرکت قرار دارد، تصریح کرد: در سال جاری با خرید 11 و نیم میلیون تن گندم، برای دومین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور خودکفا شدیم.
جعفری با اعلام اینکه در سال زراعی جاری 115 هزار تن گندم در استان خریداری شده است؛ خاطرنشان کرد: مازندران جزء اولین استان هایی بود که پول گندم را کامل به حساب کشاورزان واریز و پول گندم جوانه زده نیز به کشاورزان استان پرداخت شد.
وی در ادامه به عملکرد مناسب در خرید دانه های روغنی اشاره و عنوان کرد: سال جاری در خرید دانه های روغنی از کشاورزان، پول آن به روز پرداخت شد؛ که این امر سبب افزایش 3 برابری سطح کشت دانه کلزا در استان شد.
مدیرعامل شرکت غله و بازرگانی منطقه دو کشور، با بیان اینکه بیش از 90 درصد از تامین روغن کشور وابسته به واردات است؛ اضافه کرد: طرح خودکفایی دانه های روغنی در کشور آغاز شده و اقدامات خوبی هم صورت گرفته است.
جعفری اضافه کرد: در سال جاری 13 هزار و 500 هکتار، میزان سطح زیر کشت دانه های روغنی بوده است؛ که پیش بینی می شود از رقم 4 هزار تن کلزایی که در سال گذشته خریداری شده است؛ این میزان به بیش از 15 هزار تن در سال آتی افزایش یابد.
وی بهبود کیفیت، کاهش ضایعات و ارتقاء کیفیت نان را از جمله اهداف مهم این شرکت در راستای اقتصاد مقاومتی برشمرد و ادامه داد: گاهی شیطنت هایی در کیفیت نان دیده می شود تا فضا را برای واردات گندم به کشور آماده کند، اما تلاش می شود تا با همین گندم داخلی، آرد مناسب را در اختیار خبازان قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت غله و بازرگانی منطقه دو کشور تاکید کرد: از خرداد ماه سال جاری ثبت واردات در کشور ممنوع شده است و عملا وارداتی در این بخش نداشتیم و نکته قابل توجه این که موفق به اخذ مجوز واگذاری بورس تا 3 میلیون تن گندم شده ایم.
جعفری به وجود 19 کارخانه آرد در استان مازندران و تولید 350 هزار تن آرد مصرفی اشاره و اظهار کرد: 4 هزار و 200 نانوایی، نان مصرفی 3 میلیون و 200 نفر از مردم مازندران را تامین می کنند.
وی در ادامه سخنانش به کارهای ترویجی غله از جمله توزیع کیسه های حمل نان، مباحث آموزش خبازان با مشارکت سازمان فنی و حرفه ای و درجه بندی نانوایان و کارخانجات آرد اشاره کرد.
مدیرعامل غله و بازرگانی منطقه دو کشور، با اشاره به قطعی گاز مازندران و در پی آن قطعی گاز نانوایی ها، از تجهیز سیلندرهای گاز 50 کیلویی در نانوایی ها در شرایط بحرانی خبر داد.
جعفری متذکر شد: با تدابیری که اتخاذ شد تمامی نانوایی های استان تا پایان سال به سوخت دو گانه مجهز می شوند که در حال حاضر بیش از 3 هزار نانوایی استان به سیستم دو گانه سوزمجهز هستند.
وی در پایان اظهاراتش یادآور شد: در حال حاضر هدر رفت نان از 30 درصد به 10 درصد کاهش یافته است؛ که برای رسیدن به نقطه مطلوب می بایست صرفه جویی در این زمینه به خوبی فرهنگ سازی شود.
گفتنی است آیت الله طبرسی نیز، با تاکید بر توجه به کیفیت نان و توزیع آرد مرغوب بین خبازی ها، بر لزوم نظارت بر بخش های مختلف تولید نان از مزرعه تا سفره تاکید کرد.
وی با ابراز رضایت از کیفیت نانی که در حال حاضر بر سفره های مردم استان است، تصریح کرد: امروز نان سفره مردم نان خوبی است و از سابق بهتر می باشد، حفظ و ارتقای در این بخش نیازمند رسیدگی و حمایت از دست اندرکاران چرخه تولید نان اعم از کشاورزی، صاحبان کارخانجات آرد، ذخیره سازی و نانوایان است.
آیت الله طبرسی در پایان اذعان کرد: نظارت در بخش گندم و آرد و نان باید به درستی توسط سازمان صنعت معدن وتجارت استان و دانشگاه علوم پزشکی انجام شود.
پایان پیام/