logo

کد خبر : 2086
تاریخ خبر : 1392/11/15
 لفاظی‌‌های اوباما و کری علیه ایران نقض قوانین بین‌الملل است
مسئول مطبوعاتي نمايندگي ايران در سازمان ملل:

لفاظی‌‌های اوباما و کری علیه ایران نقض قوانین بین‌الملل است

<p style='text-align: justify;'><span style='font-family: Tahoma;'>&nbsp;مسئول مطبوعاتی نمایندگی ایران در سازمان ملل تأکید کرد که لفاظی&zwnj;های آمریکا علیه ایران و تهدید به جنگ، مذاکرات را از مسیر اصلی خارج کرده و نه تنها تأثیرات منفی بر ادامه مذاکرات دارد بلکه حاکمیت قوانین بین&zwnj;المللی را تضعیف می&zwnj;کند.</span></p>

به گزارش مازند اصناف و به نقل ازفارس، «علیرضا میریوسفی» مسئول مطبوعاتی نمایندگی ایران در سازمان ملل در یادداشتی در روزنامه آمریکایی «کریستین‌ ساینس‌ مانیتور» تأکید کرد که ادامه تهدیدات آمریکا علیه ایران مبنی بر احتمال حمله نظامی به این کشور در صورت شکست مذاکرات ایران و 1+5 (آمریکا،انگلیس،فرانسه،روسیه،چین بعلاوه آلمان) تأثیرات مضری بر این مذاکرات می‌گذارد و حاکمیت قوانین بین‌المللی را تضعیف می‌کند.

میریوسفی تصریح کرد: اوباما در سخنرانی سالانه خود به فراهم بودن تمامی گزینه‌ها در قبال برنامه هسته‌ای ایران اشاره کرد و این علیرغم شوق بیان شده‌اش برای فرایند دیپلماتیک بوده است.

وی همچنین ادامه داد که «جان کری» وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه اخیر با شبکه «العربیه» تهدید کرد که اگر مذاکرات کنونی با ایران به شکست بیانجامد، احتمال اقدام نظامی علیه ایران وجود دارد.

میریوسفی با اشاره به این موارد ادامه داد که چنین اظهارنظرات منفی، تأثیرات جانبی کوتاه مدت و بلندمدتی، به ویژه بر جدیت ایران در رفع بحران کنونی (و غیرضروری) برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای اش خواهد داشت.

مسئول مطبوعاتی نمایندگی ایران در سازمان ملل تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین تغییراتی که به توافق موقت «برنامه اقدام مشترک» ایران و 1+5 در ژنو در ماه نوامبر منتهی شد، تمایل مشترک طرفین به ایجاد و حفظ یک حرکت مثبت در مذاکرات بود، نه اینکه از تکنیک‌های پیشین چانه‌زنی استفاده کنند.

میریوسفی همچنین تأکید کرد که رسیدن به توافق جامع نیازمند دوری کردن از هرگونه اقدام یا لفاظی است که به این فرایند دیپلماتیک آسیب وارد می‌کند و این حرکت جدید (به سوی توافق نهایی) را تضعیف می‌کند.


وی به سخنرانی اخیر «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران در مجمع جهانی اقتصاد در «داووس» اشاره کرد و گفت: در نشست اخیر داووس، روحانی بار دیگر به زبان و سخنان روابط حسنه و میانه‌روی در امور جهانی استناد کرد و شوق ایران برای بهبود روابط با تمامی کشورها را ابراز کرد. در خصوص هماهنگی حرف با عمل، ایران صادقانه تعهدات خود به توافق ژنو را اجرا کرد و برای دور بعدی مذاکرات در آینده‌ای نزدیک آمادگی دارد.


میریوسفی سپس با اشاره به این موارد گفت: بنابراین، منطقی است که از دیگران نیز انتظار داشته باشیم تا رفتار متقابلی داشته باشند و همزمان با مذاکرات در حال پیشرفت از واژگان درستی استفاده کنند. متأسفانه، تکرار استفاده از تهدید به جنگ ایران توسط مقامات آمریکایی پیامدهای طولانی‌مدت معکوسی خواهد داشت. بعنوان مثال،  شکاف بین لفاظی و واقعیت افزایش می‌یابد و احتمال تکرار اشتباهات گذشته به وجود می‌آید.


وی سپس مثال‌هایی از اشتباهات گذشته آمریکا آورد و گفت که از این موارد می‌توان به سوء استفاده آمریکا از واژه «جنگ پیش دستانه» بعد از حادثه 11 سپتامبر اشاره کرد که به حمله فاجعه‌بار آمریکا به عراق در سال 2003 منتهی شد. عدم تجدیدنظر آمریکا در تفسیر این مفهوم خطرناک، موضوعی است که باید به آن توجه ویژه کرد.

میریوسفی تأکید کرد که تهدیدات لفظی علیه ایران نقض  ماده 2 (4) منشور سازمان ملل است که این ماده کشورهای عضو را از توسل به تهدید به زور علیه یکدیگر منع می‌کند.

این دیپلمات ایرانی با اشاره به این موارد ادامه داد، در واقع، تا آنجایی که به ایران مربوط می‌شود، توافق موقت ژنو و مذاکرات برای توافق نهایی، دیپلماسی آمریکا بر اساس احترام دو طرفه را به محک می‌گذارد. رفع شکاف‌ بین کشورها، اولویت برتر ایران است و این مسئله به وضوح نیازمند اقدامات بیشتر کشورهای دیگر است. اعتمادسازی، یک جاده دو طرفه است و نیازمند تلاش‌های حقیقی آمریکا بر اساس زبانی است که هدف آن به دست آوردن اعتماد کشور ایران می باشد.