logo

کد خبر : 20855
تاریخ خبر : 1395/10/21
 زنان کارآفرین و بازرگان مورد حمایت قرار گیرند/ساماندهی بیمه قالیبافی در مازندران
جلسه کارگروه تخصصي بانوان و خانواده مازندران

زنان کارآفرین و بازرگان مورد حمایت قرار گیرند/ساماندهی بیمه قالیبافی در مازندران

<p><span style="font-size: larger;">هفتمین جلسه کارگروه تخصصی بانوان و خانواده مازندران ظهر امروز در سالن کنفرانس اتاق بازرگانی استان برگزار شد.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ هفتمین جلسه کارگروه تخصصی بانوان و خانواده مازندران ظهر امروز در سالن کنفرانس اتاق بازرگانی استان برگزار شد.

موضوع بیمه قالیبافان، حمایت از زنان بازرگان و صندوق خرد زنان روستایی دستور کار جلسه امروز بوده است.

 

* زنان کارآفرین و بازرگان مورد حمایت قرار گیرند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران با بیان اینکه 500 میلیون دلار از استان صادرات داشته‌ایم،گفت: در این مقدار صادرات بانوان هم در حوزه صنایع‌دستی نقش داشته‌اند.

عبدالله مهاجر گفت: با توجه به انرژی و توان موجود در بانوان در حوزه کسب و کار باید مورد حمایت قرار گیرند و موانع بر سر راه آنان برداشته شود.

 

* محصولات صنایع دستی زنان بازرگان و کارآفرین به گرجستان صادر می‌شود

در ادامه رئیس کانون زنان بازرگان مازندران با ارائه گزارش از فعالیت‌های کانون زنان بازرگان اظهار کرد: نگاه این کانون نگاهی حمایتی از زنان بازرگان برای حضور در فضای کسب و کار است.

مریم نصیری‌خلیلی با بیان اینکه کانون سال زنان بازرگان ایران 8 است که تاسیس شده است، افزود: مازندران هفدهمین استان بوده که شعبه این کانون در آن در خرداد ماه سال جاری احداث شده است.

وی اهداف کانون زنان بازرگان را مشاوره و حمایت از زنان بازرگان و ساماندهی در امر تجارت و آموزش است، خاطرنشان کرد: تعداد زنان بازرگان استان حدود 40 نفر است که در حوزه کشاورزی، صنعت، صنایع دستی و بازرگانی در شاخه‌های مختلف و گردشگری فعالیت می‌کنند.

رئیس کانون زنان بازرگان مازندران ارائه تسهیلات از طریق صندوق کارآفرینی امید، رایزنی با اتاق‌های بازرگانی ایران و گرجستان برای صادرات صنایع دستی به‌صورت نمایشگاه، مشاوره بانوان، بحث ساماندهی فرش استان از اقدامات این کانون برشمرد و یادآور شد: همچنین اعضای برای همایش‌های و کارگاه‌های آموزشی هم معرفی می‌شوند که دو نفر از زنان کار‌آفرین در رشته صنعت فلز و غذایی در فرانسه نشان افتخار دریافت کرده‌اند.

وی ایجاد انعقاد قرارداد با هتل‌ها، فضاهای ورزشی و تفریحی و ارائه بیمه‌های تکمیلی را از دیگر اقدامات کانون زنان بازرگان عنوان کرد و افزود: تشکیل این زنجیره تحولی را برای زنان در فضای کسب‌و‌کار ایجاد می‌کند.

نصیری مسائل فرهنگی و عرفی جامعه را از موضوعات دست و پاگیر زنان دانست و بیان کرد: بروکراسی موجود در استان و عدم اطمینان بانک‌ها و ادارات بدون درنظر گرفتن شرایط کسب و کار برای زنان بیشتر است و بیمه برای زنان کارآفرین و کارفرما مشکلاتی دارد.

وی گفت: نخستین همایش کشوری بانوان کارآفرین به میزبانی مازندران برگزار شد.

 

* ساماندهی بیمه قالیبافی در استان

مدیرکل بیمه تأمین اجتماعی مازندران با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای بیمه زنان کارفرما وجود ندارد، افزود: اگر کارفرما جواز داشته باشد مشکلی برای بیمه کردن کارگران خود ندارد.

علی‌اصغر محمودی با اشاره به اینکه تعداد 43 هزار قالیباف در استان اعلام شده است، خاطرنشان کرد: این تعداد قالیباف واقعی نبوده و توسط اداره تامین اجتماعی استان در حال پیگیری و شناسایی است.

وی با بیان اینکه حداکثر 22 هزار قالیباف در استان وجود دارد، تصریح کرد: حدود 15 هزار نفر از کسانی که بیمه قالیبافی بوده اند و قالیباف نبودند شناسایی و بیمه آنها قطع شده است.

 

* وجود 5 هزار و 420 خانوار عشایر در مازندران

در ادامه معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: صندوق خرد روستایی از سال 94 ایجاد شده که از سازمان عشایر برای تولیدکنندگان استان در تحقق این امر کمک گرفته شده است.

محمدحسین فلاح با بیان اینکه عشایر در سه بخش ییلاقی، قشلاقی و میان‌بند حضور دارند، تصریح کرد: 5 هزار و 420 خانوار عشایر در مازندران وجود دارد که 27 هزار و 100 نفر را شامل می‌شود و 10 هزار و 840 نفر از آنان زن هستند.

وی تعداد دام سنگین و سبک عشایر را یک‌هزار و 300 واحد دامی عنوان کرد و گفت: صندوق خرد زنان روستایی در 6 شهرستان مازندران تشکیل شده است و 191 نفر عضو دارد.

 

* کمک بلاعوض 2 میلیون تومانی دولت در ازای تشکیل صندوق خرد زنان روستایی

فلاح با بیان اینکه آمل بیشترین تعداد عضو را در این صندوق دارد، تصریح کرد: به ازای تشکیل هر صندوق دولت 2 میلیون تومان کمک بلاعوض به صندوق‌ها دارد.

وی با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در عشایر 4 درصد است، افزود: در جامعه عشایری زنان فعالیت بیشتری دارند و بیکاری در آن وجود ندارد و ناهنجاری هم کمتر است و عمدتاً تولید‌کننده هستند.

فلاح بیان کرد: سال جاری اعتبارات خوبی در بحث آبرسانی اتفاق افتاده است.

 

* هاشمی مصداق بارز اعتدال بود

معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران در پایان با تسلیت به‌مناسبت وفات حضرت معصومه (ص) و رحلت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی اظهار کرد: آدمی با مرگ نمی‌میرد و از یک حیات به حیات دیگر کوچ می‌کند.

علیرضا یونسی با بیان اینکه انسان‌های متعهد انسان‌هایی هستند که بعد از مرگ‌شان هم هستند، افزود: آیت‌الله هاشمی اگرچه امروز در میان ما نیست اما هست و تا تاریخ هست هاشمی‌رفسنجانی هم هست و از او به نیکی و شایستگی یاد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هاشمی زحمت‌های زیادی برای انقلاب، ایران، اسلام و مردم کشید، بیان کرد: وی مصداق بارز اعتدال و به‌دور از افراط و تفریط بود.

معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران اضافه کرد: مردم از تهمت، فحش و برخی مسائل خسته شده‌اند و می‌خواهند سرشار از فضیلت، قانون، دانایی، شجاعت و وحدت باشند.

این مسؤول خاطرنشان کرد: با وجود صحبت‌ها و تهمت‌ها هاشمی از اقبال مردمی برخوردار بود و این موضوع  در انتخابات خبرگان سال 92 نشان داده شد.

 

* مسائل مربوط به بیمه قالیبافی پیگیری شود

یونسی در ادامه با بیان اینکه دولت به‌دنبال رفاه و رشد اقتصادی است، افزود: پرداختن به سلامت جسم انسان‌ها از مواردی از که دولت به‌دنبال آن بوده است.

وی با اشاره به اینکه هزینه‌های افراد برای درمان به زیر 10 درصد رسیده است، یادآور شد: بقیه هزینه‌های درمان را دولت پرداخت می‌کند.

معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران با بیان اینکه میزان افراد تحت پوشش بیمه بعد از انقلاب بی‌نظیر است، افزود: قالیبافانی که باید تحت پوشش بیمه قرار گیرند و بیمه نیستند باید مورد بررسی و شناسایی قرار گیرند و با ساماندهی این قشر اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.

به گزارش فارس، مصوبات این کارگروه ساماندهی بیمه قالیبافی و رفع موانع و مشکلات بر سر راه زنان بازرگان و اطلاع‌رسانی تسهیلات و شرایط صندوق خرد زنان روستایی بود که مورد پیگیری قرار می‌گیرد.