به گزارش مازند اصناف به نقل از میانخبر، خسارت سرما به باغداران مازندران مشکلات زیادی را برای این قشر زحمتکش و آسیبپذیر در سال جاری بهوجود آورد.
کشاورزانی که یک سال برای کسب درآمد در فصل برداشت هزینههای زیادی کردند و حتی به صورت نسیه یا ارائه چک به تاریخ بعد از برداشت محصول مرکبات خود وعده بازپرداخت دادند.
همه ساله با برداشت محصول در مازندران حجم زیادی پول وارد استان میشد که باعث حرکت کردن چرخ اقتصاد استان میشد، استانی که به واسطه کشاورزی و آن هم بیشتر برنج و مرکبات اقتصاد آن نفس میکشد.
در سرمای امسال مشخص شد که در صورت تکرار این موضوع، در سالهای آینده هم برنامهای برای جبران خسارت کشاورزان وجود ندارد، همانطور که سرمای چند سال گذشته نیز درس عبرتی نشد.
مازندارن با وجود قطب تولید مرکبات کشور چرا باید از کارخانههای صنایع تبدیلی محروم باشد و اگر وجود دارد به تعداد بسیار اندک است اما در استانهای همجوار باید دنبال آدرس چنین کارخانههایی باشیم.
امروز کشاورز خسته از عدم حمایت، با ناامیدی به آینده مینگرد و دستانی خالی که باید برای برداشت مرکبات در سال آینده نیز هزینه کند، آیندهای که مشخص نیست چگونه خواهد شد.
دولت برای جبران خسارت کشاورزان اقدام به خریداری مرکبات درجه 3 کرد اما این طرح تنها چند روز بعد از اجرا متوقف شد و کشاورزان ماندند با وعدههای مسؤولان و بعد از آن آغاز خرید مرکبات درجه 2 و 3 آغاز شد که این هم با انتقاداتی از سوی کشاورزان و مسؤولان روبرو شده است.
رییس هیئت مدیره تعاونی سورتینگ داران مازندران در گفتوگو با خبرنگار ما، اظهار کرد: دولت به واسطه عدم حمایت از باغداران، مركبات باقی مانده سالم را هم بهخاطر سیاست مبهم در اجرای خرید تضمینی و عدم استفاده از كارشناسان فنی به ورطه نابودی سوق میدهد.
محمد احمدزاده افزود: پس از گذشت دو هفته از اعلام خرید تضمینی هنوز باغداران با مركبات برداشت كرده در مكانهای خرید در نظر گرفته شده سرگردانند چرا كه ملاکها و معیارهای در نظر گرفته شده و اجرای استاندارد 279 در بستهبندی از عهده باغدار خارج است.
وی بیان کرد: معیارهای درجهبندی درجه یک و دو در توان باغداران نیست، لذا دولت و مسؤولان استان فقط برای رفع تكلیف مبادرت به ایجاد مركز خرید کردند اما عملا هیج حمایتی از باغداران صورت نخواهد گرفت و باغدار باید به بهای خیلی پایین حتی كیلویی زیر 200 تومان حاصل دسترنج یکساله خود را بفروشد.
احمدزاده تصریح کرد: با این که تلاش دولت برای حمایت از کشاورز قابل تقدیر است اما در خرید پرتقال صنعتی هم موفقیت چندانی حاصل نشد و با خرید به اصطلاح تضمینی هم راه به حایی نخواهد برد.
وی خاطرنشان کرد: امروز نیاز به اقدام عملی و فوری خارج از چارچوب و ضوابط برای برون رفت از وضعیت موجود و كاهش ضرر باغداران هستیم.
احمدزاده در پایان تاکید کرد: پرتقال شمال در حال حاضر از نظر طعم و مزه هیج مشكلی ندارد و از استانداردهای لازم و ارزش غذایی چه از نظر ویتامینهای موجود و چه از نظر املاح و مواد محلول جامد برخوردار است.