به گزارش مازند اصناف سردار محمدحسین بابایی در جلسه راهبردی اقتصاد مقاومتی نکا و در حضور مسؤولان ادارت شهرستان، با اشاره به طی شدن مسیری در حوزه اقتصادی در کشور و ضرر دیدن از این روش، اظهار کرد: تمرکز در بحث تولید و شهرکهای صنعتی منجر به این شد که بسیاری از سرمایه موجود نادیده گرفته شد و مجبور به سرمایهگذاری جدید شدیم.
وی افزود: در فرهنگ اقتصاد مقاومتی استفاده از تمام ظرفیتها و امکانات مدنظر است که حتی خانههای مردم، نور خورشید و آبهای سطحی را شامل میشود که در نگاه شهرکی این موضوع را نمیتوان متصور بود.
فرمانده سپاه کربلا با بیان اینکه در این نگاه روستاها از حالت تولیدی به حالت ویلایی تبدیل میشوند، خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی با شعار هر خانه یک کارخانه و هر ایرانی یک تولیدکننده عمل میکند که غیر از این نیاز به سرمایههای کشورهای ثروتمند صنعتی دنیا دارد که شامل حال کشور ما در شرایط فعلی نبوده و سعی بر این است که به جای سرمایه، افراد تعیین کننده قرار بگیرند.
این مسؤول اضافه کرد: تولید محصول از صنایع تبدیلی در این نگاه باید طوری طراحی شود که توسط مردم در روستاها و خانهها انجام گرفته و پس از آن با تجمیع و بررسیهای بهداشتی و طی سایر مراحل آماده عرضه در سطح جامعه و حتی صادرات شود.
بابایی در ادامه با تأکید بر بومی کردن دانش به صورت ایرانی و اسلامی، بیان کرد: کشورهای پیشرفته دنیا دانش روز علمی خود را به ما نمیدهند بنابراین باید به گونهای عمل شود که صنایع تولیدی تا حد امکان کوچک شده و محصولات در کنار تولیدیها در صورت امکان به فرآوردههای مربوطه نیز تبدیل شده و آماده عرضه شوند که البته این رد نگاه علمی روز دنیا نیست.
وی گفت: در اقتصاد مقاومتی وابستگی به انرژی در حدی باید کم شود که در صورت بروز مشکل در تولید انرژی برای منابع، به کار تولید خدشهای وارد نشود، چراکه اقتصاد مقاومتی در برابر تحریم، تهدید، جنگ و فشار مقاوم بوده و دوام بیاورد.
مسؤول قرارگاه جهاد اقتصادی سپاه کربلا مازندران، هماهنگی با میزان پول مردم، سهولت دسترسی برای تولیدکننده و قطع شدن وابستگی به صنایع سنگین را مهمترین راهبردهای اقتصاد مقاومتی در پیشبرد اهداف اقتصادی تولیدمحور با نگاه به درون برشمرد.
وی تأکید کرد: برای موفقیت باید نگاه خود را از دولتها برداشته و امید خود به دولتها را قطع کنیم، چراکه دولتها بیشتر درگیر بازیهای سیاسی بوده و اقتصاد دولتی در کل شکست خورده است، بنابراین زمانی نجات پیدا میکنیم که سهم دولت کاهش یافته و سهم مردم افزایش پیدا کند.
بابایی با انتقاد از وضعیت قاچاق در کشور، آن را موجب نابودی تمام کارخانههای کشور دانست و تصریح کرد: این قاچاق اگر سازمان یافته نبوده و جلوی آن گرفته شود، دیگر یک زن خانهدار با یک دستگاه چرخ خیاطی میتواند تولید مطلوب را داشته باشد.
وی امنیت بر پایه مردمسالاری در کشور را نمونهای از اتکا به مردم در کشور برشمرد و افزود: اگر مشکل اقتصاد ما میخواهد مانند امنیت کشور برطرف شود باید مردمی شده و از حالت دولتی خارج شود.
فرمانده سپاه کربلای مازندران در پایان به بیان برخی از مسائل فرهنگی نیز پرداخت و گفت: اگر میخواهیم فرهنگ کشور ما درست شود، فرهنگ نیز باید از حالت دولتی خارج شده و مردمی شود، بنابراین باید از کنترل سازمان تبلیغات و وزارت ارشاد خارج شود، به این ترتیب میتوان مشکلات فرهنگ کشور را نیز برطرف کرد.
مرجع: بلاغ