به گزارش مازند اصناف معاون معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استان ها وزارت صنعت، معدن و تجارت در این کنفرانس گفت: ارزش اقتصادی بازار مبلمان ایران پنج میلیارد دلار برآورد شده اما میزان صادرات مبلمان اندک است که باید برای خروج از این وضعیت تصمیم های مهمی اتخاذ شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، علی یزدانی در نهمین کنفرانس بین المللی تجارت جهانی مبلمان، طراحی، هنر، دکوراسیون و صنایع وابسته(دکو ۲۰۱۶ ) افزود: صنعت مبلمان کشور از مهمترین شاخصههای صنایع کوچک و متوسط محسوب می شود که با اشتغالزایی بالا بازده اقتصادی مناسبی دارد.
وی ادامه داد: امروز کشور عراق بیش از ۷۰ درصد مبلمان مورد نیاز خود را از ترکیه تامین می کند، در حالی که جمهوری اسلامی ایران می تواند با برنامه ریزی لازم از این بازار بهره گیرد.
یزدانی با بیان اینکه اکنون حدود ۲۲۶ واحد عمده تولیدکننده مبلمان در کشور فعالیت دارند، اظهار کرد: همچنین بیش از ۴۶ هزار واحد تولیدی صنفی رسمی و غیر رسمی فعالیت دارند که هشت درصد اشتغال و تولید را در بخش صنعت و معدن تشکیل می دهد.
وی گفت: کشورهای امارات، چین، کانادا، آمریکا، لهستان، بلژیک و دانمارک تولید کنندگان اصلی مبلمان در جهان هستند و ۵۴ درصد مبلمان دنیا توسط این کشورها تولید می شود.
یزدانی با بیان اینکه سرانه مصرف مبلمان در ایران کمی بالاتر از میانگین جهانی است، افزود: در سال ۲۰۱۵، ۴۴۰ میلیارد دلار مبلمان در دنیا تولید شده است و سرانه مصرف مبلمان در کشورهای توسعهیافته ۲۲۳ دلار و میانگین جهانی آن ۶۴ دلار است.
دبیر کنفرانس دکو ۲۰۱۶ نیز در این مراسم با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی اظهار امیدواری کرد برگزاری نهمین کنفرانس بین المللی تجارت جهانی مبلمان ایران، زمینه و فرصت مناسبی را برای نقشآفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در این صنعت فراهم کند.
مظفر علیخانی گفت: در شرایط اقتصادی کنونی و افزوده شدن سایر کشورهای جهان به سازمان تجارت جهانی و نیز گسترش تجارت بین المللی برگزاری چنین کنفرانس هایی می تواند در راستای رشد اقتصادی کشور و توسعه صادرات نقش بسزایی ایفا کند.