به گزارش مازند اصناف بار دیگر برف، سرمای زودهنگامی را برای باغ های مازندران به ارمغان آورد و موجب شد تا برای سومین بار متوالی در 10 سال گذشته شاهد برف سنگین و تحمیل خسارت چشم گیر به باغداران استان باشیم. پس از بروز خسارت های ناشی از سرمازدگی و یخ زدگی و تخریب بخش زیادی از مرکبات باغ های استان، مسئولان مازندرانی آستین ها را بالا زد و وعده هایی را روی سفره باغداران ارائه داد.
سیاست دولت در این زمینه خرید تضیمنی پرتقال های یخ زده از باغداران خسارت دیده بود.
در همین راستا رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از خریداری پرتقال های یخ زده با قیمت کیلویی 550 تومان توسط تعاونی های روستایی در سراسر استان خبر داد و گفت: جلسه های متعددی در این باره برگزار کردیم حتی با دو واحد تولیدی صنایع تبدیلی نیز وارد مذاکره شدیم تا کیوی های خسارت دیده با قیمت 550 تومان به فروش برسد.
دلاور حیدرپور گفت: تمام تلاش ما برای جلوگیری از خسارت باغداران است تا میوه هایی که در بازار خریداری ندارد جهت تبدیل به آبمیوه از طریق اتحادیه تعاونی کشوری به صنایع تبدیلی جهت تولید آبمیوه فروخته شود.
این سخنان در حالی است که باغداران از شرایط ایجاد شده و با برنامه نبودن این طرح گلایه مند هستند.
یک تعاونی روستایی برای بابل کافی نیست
غلامعلی برسمنانی اهل روستای برسمنان بابل با بیان اینکه یخ زدگی به حدی بوده است که بسیاری از باغداران اقدام به قطع درختان خود کرده اند، اظهار کرد: یکی از همسایگان من، حاج علی رمضانی که باغی کاملا مکانیزه دارد به حدی خسارت دیده که اقدام به قطع تمامی درختان باغ چند هکتاری اش کرده است.
وی افزود: تعاونی روستایی در بابل فقط در بندپی شرقی وجود دارد و این یک مرکز اقدام به خرید می کند جالب است که بار بالای دو تن را هم نمی پذیرد.
برسمنانی گفت: ظرفیت شهرستانی به بزرگی بابل را با یک تعاونی آن هم در منطقه ای دور دست تامین کرده اند.
تعاونی های روستایی امکانات خرید با تناژ بالا را ندارند
امید رمضانی باغدار جوان اهل جاده خزر ساری با بیان اینکه در سال 86 و 92 به باغ 4 هکتاریم خسارت های زیادی وارد شد، اظهار کرد: در آن سال ها نیز قول هایی به ما دادند که حمایت می کنند اما من چیزی ندیدم الان هم به حمایت های مسئولان نمی توانم دل ببندم.
این تولید کننده جوان تصریح کرد: وعده داده اند که کیلویی 550 تومان مرکبات یخ زده را می خرند اما تعاونی روستایی که امکانات خرید عمده را داشته باشد در هیچ یکی از شهرستان های اطراف ما وجود ندارد.
رمضانی گفت: جهاد کشاورزی بار بالای دو تن را حواله ای صادر می کنند که در رامسر تحویل بگیرند اما با توجه به کرایه بالای این مسافت با احتساب هزینه کارگر اصلا به صرفه نیست.
در هر 5 تن، 230 هزار تومان سود برای باغداران وجود دارد
حسین گلی از باغداران روستای بزمین آباد میاندورود گفت: روستای ما 400 هکتار باغ دارد که 200 هکتار آن مربوط به مرکبات است، 70 درصد نارنگی و 80 درصد تامسون پرتقال باغ های روستای ما خراب شده است.
وی تصریح کرد: در هر شهرستان یک تعاونی روستایی را مامور به خرید مرکبات کرده اند که زیر دو تن را از ما خرید نمی کنند و باید مرکبات بالای دو تن را به رامسر ببریم.
گلی گفت: با احتساب کرایه در هر 5 تن، 230 هزار تومان سود برای باغداران می ماند کدام عقل سلیم حاضر می شود برای 230 هزار تومان سود این مسیر طولانی را طی کند؟
این باغدار میاندورودی افزود: صف های طولانی و معطل ماندن مردم موجب تشنج و بعضا درگیری های لفظی و فیزیکی شده است.
مسئولان به سیاست ها درست عمل کند
مریم آخوندی از باغداران ترک محله بابل نیز با انتقاد از سیاست های اعمال شده اظهار کرد: سه روز از یخ زدگی مرکبات کسی اقدام به خریداری نمی کرد و الان نیز بار بالای دو تن را به رامسر حواله می دهند که کرایه حمل این مقدار، به صرفه نیست.
وی افزود: به ما گفتند پرتقال ها را از درخت برداشت نکنید اما با هر بار وزش باد شاهد ریزش عمده پرتقال ها در باغ دو هکتاریم هستم.
این باغدار جوان بابلی تاکید: انتظار می رود مسئولان یا وعده ای ندهند یا به آن به درستی عمل کند، همه باغداران را به حال خودشان رها کرده اند.
با توجه به مطالب بیان شده انتظار میرود دولت در عمل به سیاست هایی که به نظر درست می رسد عملی درست داشته باشد و قبل از اجرای کردن آن؛ ضعف ها و مشکلات پیشرو را بررسی و پس اتخاذ یک سیاست جامع، وارد عمل شود. به نظر میرسد دولت در این طرح با یک دستپاچگی، نبود برنامه و امکانات مواجه است که نتوانسته رضایت باغداران خسارت دیده را جلب کند.
مرجع: بلاغ نیوز