به گزارش مازند اصناف بیمه محصولات کشاورزی یکی از راهکارهای نوین برای مقابله با خطرات فعالیتهای بخش کشاورزی است که برای حمایت کشاورزان در جبران زیانهای ناشی از خطرات تهدیدکننده، حوادث طبیعی و قهری به کمک کشاورز میآید.
صندوق بیمه محصولات کشاورزی با هدف کمک به کشاورزان خسارتدیده تشکیل شد تا تولیدکنندگان از خدمات بیمهای برخوردار شوند، هرچند این صندوق تاکنون نتوانسته رضایت کشاورزان و باغداران بیمهشده را جلب کند تا سایر کشاورزان رغبتی برای بیمه کردن محصول خود داشته باشند.
* بیمه به مشکلات باغداران در زمان بروز حوادث رسیدگی نمیکند
یکی از کشاورزان در این رابطه به فارس گفت: اگر رویه صندوق بیمه به همین روال باشد محصولات خود را بیمه نمیکنیم.
وی افزود: عدم پرداخت بهموقع خسارت از سوی صندوق بیمه محصولات کشاورزی، پایین بودن غرامت و هزینه بالای کاشت، داشت و برداشت سبب شده مشکلات فراوانی گریبانگیر کشاورزان شود.
این کشاورز در ادامه گفت: اگر این رویه همچنان ادامه داشته باشد و صندوق تمایلی برای پرداخت غرامت به خسارتدیدگان نداشته باشد تمایلی به تحت پوشش قرار دادن محصولات خود نداریم.
یکی دیگر از باغداران در گفتوگو با فارس گفت: بیمه آن طور که باید و شاید به مشکلات باغداران در زمان بروز حوادث طبیعی رسیدگی نمیکند به همین دلیل باغداران رغبتی برای بیمه کردن محصولات باغی خود ندارند.
به گزارش فارس، باغدارانی که اقدام به بیمه محصولات خود کردند هم از پرداخت اندک صندوق بیمه محصولات کشاورزی گلایه دارند و بر این ادعا هستند که میزان خسارت برآورد شده در زمان بروز حوادث از سوی کارشناسان بیمه پایین است و نمیتوان هزینههای اولیه باغ را تأمین کرد.
* پوشش 5 درصدی بیمه باغها
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این رابطه اظهار کرد: بیمه محصولات کشاورزی میتواند در زمان بروز خسارت بخشی از هزینههای کشاورزان و باغداران را جبران کند اما سطح کمی از باغها در استان تحت پوشش بیمه هستند.
دلاور حیدرپور با تأکید بر اینکه فرهنگ بیمه باید بین کشاورزان فراگیر شود، ادامه داد: از 120 هزار هکتار باغ مرکبات در استان تنها 5 درصد باغها تحت زیرپوشش بیمه محصولات کشاورزی هستند.
وی با بیان اینکه کشاورزان به بیمه کردن باغ و محصولات خود کمتوجه هستند، گفت: کشاورزان باید به این باور برسند که خطر تنها محدود به سرما نیست بلکه تگرگ و طوفان هم میتواند برای محصولات کشاورزی خطرآفرین باشد و کشاورزان باید بیمه را جدی بگیرند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: بهترین گزینه که بتواند به کشاورزان و باغداران در زمان بروز خسارت کمک کند صندوق بیمه محصولات کشاورزی است و در این زمینه صندوق بیمه باید بهموقع غرامتها را پرداخت کند تا کشاورزان استقبال بیشتری پیدا کنند.
حیدرپور بیان کرد: کمبود نقدینگی صندوق بیمه محصولات کشاورزی سبب شده غرامتها را بهموقع به کشاورزان پرداخت نکند و سبب بیانگیزگی در کشاورزان و باغداران شده است.
وی اضافه کرد: با افزایش تخصیص اعتبارات به صندوق بیمه محصولات کشاورزی و پرداخت بهموقع خسارتها، کشاورزان استقبال بیشتری خواهند داشت.
* کارشناسان بیمه میزان خسارت را برآورد میکنند
مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی مازندران در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: کشاورزان و باغدارانی که محصولات کشاورزی خود را بیمه کردند در زمان بروز حوادث کارشناسان بیمه با مراجعه به مزارع میزان خسارت را برآورد میکنند تا خسارتدیدگان از مزایای بیمه استفاده کنند.
حمید رضوینیا ادامه داد: کشاورزانی که محصولات آنان دچار خسارت شد میتوانند با مراجعه به بانک کشاورزی و دفاتر شرکتهای خدمات بیمهای اقدامات لازم را انجام دهند.
وی با بیان اینکه با گسترش بیمه توان پرداخت صندوق بیمه افزایش مییابد، گفت: امسال یکهزار و 600 میلیارد تومان مصوبه افزایش اعتبار صندوق بیمه کشاورزی است.
با توجه به اینکه شرکتهای بیمه ورود جدی به بحث بیمه محصولات کشاورزی ندارند این امر سبب شده رغبت کشاورزان به بحث بیمه کاهش یابد و منتظر اقدامات دولت باشند تا حمایت خود را از این بخش احساس کنند.
مرجع: فارس