logo

کد خبر : 20513
تاریخ خبر : 1395/09/15
آغاز خرید مرکبات درجه سه باغداران مازندران از امروز +قیمت
اختصاصي/مدير تنظيم بازار سازمان جهاد کشاورزي مازندران خبر داد

آغاز خرید مرکبات درجه سه باغداران مازندران از امروز +قیمت

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی مازندران از آغاز طرح خرید مرکبات درجه سه در استان با حمایت از باغداران خسارت دیده، خبر داد.<br /> </span></p>

حسین نگهدار دقایقی قبل در گفت و گو با خبرنگار مازند اصناف  از آغاز طرح خرید مرکبات درجه سه در استان خبر داد.

وی افزود: با توجه به بارش برف اخیر، بخشی از مرکبات استان دچار یخ زدگی شدند که این موضوع، موجب کاهش شدید قیمت پرتقال و نارنگی در سرما شد.

مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به قیمت 400 تا 500 تومانی پرتقال و قیمت 800 تا یک هزار تومانی پای درخت نارنگی در مازندران؛ اظهار کرد: در این طرح، باغداران می توانند پرتقال های درجه 3 را که به پرتقال های آسیب دیده پای درخت و درحال ریزش اطلاق می شود را با قیمت 500 تومان، به مراکز خرید شهرستان ها و ادارات تعاون روستایی شهر خود تحویل دهند.

نگهدار اضافه کرد: آن دسته از باغدارانی که خود، شخصا اقدام به حمل محصولات باغی خود به واحد صنایع تبدیلی رامسر جهت تبدیل به کنستانتره مرکبات آسیب دیده کنند؛ با قیمت 550 تومان و در مراکز خرید و ادارات تعاونی روستایی با قیمت 500 تومان خریداری می شود.

وی با بیان اینکه بخش عظیمی از مرکبات استان سالم می باشد؛ تصریح کرد: بر اساس برآورد انجام شده، 25 تا 30 درصد مرکبات استان در اثر برودت هوا و یخ زدگی آسیب دیده و مابقی مرکبات سالم و قابل ذخیره سازی هستند.

مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه در این طرح، ما بدنبال حمایت از باغداران و کاهش زیان خسارات باغات هستیم؛ عنوان کرد: به طور معمول در حالی که از هر 10 تا 15 کیلو پرتقال یک کیلو کنسانتره  به دست می آید؛ از هر 25 تا 30 کیلو تامسون، یک کیلو کنسانتره حاصل می شود که با توجه به پرداخت ما به التفاوت ان از سوی دولت، این طرح قابلیت اجرایی پیدا کرد.

نگهدار با بیان اینکه در این طرح، مرکبات آسیب دیده روانه صنایع تبدیلی شد تا بنحوی هم از باغدار و هم از صنایع تبدیلی استان حمایت صورت گیرد؛ متذکر شد: در حال حاضر در حال شناسایی باغات سالم و دور از آسیب هستیم تا در وقت مشخص، نسبت به خرید و ذخیره سازی شب عید اقدام شود.

وی ضمن تکذیب اعلام ذخیره سازی مرکبات شب عید و همچنین فاسد شدن مقادیری از ان در انبارها از سوی برخی رسانه ها؛ تاکید کرد: تاکنون حتی یک کیلوگرم مرکبات جهت ذخیره سازی شب عید خریداری و اقدام نشده است.

مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه طبق دستورالعمل بنا است که میزان 60 هزار تن مرکبات که 40 هزار تن آن سهم شب عید و 20 هزار تن ان سهم تاره خوری است؛ از باغداران خریداری و در انبارها ذخیره سازی شود که این موضوع تاکنون انجام نشده است، متذکر شد: تاکنون، زمان آغاز اجرای این طرح اعلام نشده است و به محض اعلام آن، زمان و نحوه خرید مرکبات به باغداران اعلام و ذخیره سازی در انبارها انجام می شود.

نگهدار با بیان اینکه قیمت خرید مرکبات ویژه ذخیره سازی شب عید نیز تاکنون ابلاغ و مشخص نشده است؛ اذعان کرد: از باغداران سطح استان تقاضا داریم تا با مراجعه به ادارت جهاد کشاورزی و تعاون روستایی شهر خود، نسبت به کسب اطلاع و تحویل مرکبات آسیب دیده خود اقدام کنند.

مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی مازندران در پایان متذکر شد: با دراختیار گرفتن 20 غرفه از سازمان میادین میوه و تره بار تهران توسط سازمان همیاری و شهرداری های مازندران، شاهد عرضه مستقیم مرکبات استان در سال جاری خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار مازنداصناف دلاور حیدرپور رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران در گفت و گو با مهر، از آغاز زمان ئخیره سازی 40 هزار تنی مرکبات در مازندران در هفته جاری خبر داد که امیدواریم با تحقق این امر، شاهد رونق بازار مرکبات و جبران خسارات باغداران باشیم.

گفتنی است بنا بر پیش بینی های انجام شده، 75 درصدپرتقال مورد نیاز شب عید از مازندران و مابقی از استان های جنوبی تامین خواهد شد.


پایان پیام/