logo

کد خبر : 20281
تاریخ خبر : 1395/08/25
سرمایه‌گذاری 5 هزار میلیارد تومانی در بخش ماشین‌های کشاورزی/ تولیدکنندگان نگران نوسان بازار برنج نباشند
رئيس مرکز توسعه مکانيزاسيون وزارت جهاد کشاورزي اعلام کرد

سرمایه‌گذاری 5 هزار میلیارد تومانی در بخش ماشین‌های کشاورزی/ تولیدکنندگان نگران نوسان بازار برنج نباشند

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی گفت: در 3 سال اخیر بیش از 5 هزار میلیارد تومان سرمایه&zwnj;گذاری در بخش ماشین&zwnj;های کشاورزی صورت گرفت.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف کامبیز عباسی در آیین افتتاح نمایشگاه تخصصی کشاورزی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته که در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی مازندران واقع در قائم‌شهر برگزار شد، با بیان اینکه در حوزه برنج، به هیچ‌عنوان سیاست وزارت‌خانه افزایش سطح نیست، اظهار کرد: تولید برنج را به دو استان گیلان و مازندران محدود کردیم و وزارتخانه هیچ برنامه حمایتی برای تولید برنج کشور در سایر استان‌ها را ندارد.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی افزود: یکی از شاخص‌های تولید، شاخص بهره‌وری آب است که در سایر استان‌ها محدودیت ایجاد کردیم چرا که در استان‌هایی مانند خوزستان و اصفهان، به ازای هر مکعب آب 120 گرم برنج تولید می‌شد و این اصلاً به صلاح کشور، کشاورز و وزارتخانه نبود و این محدودیت وزارتخانه را به این سمت سوق داد که از گیلان و مازندران در تولید برنج حمایت کند.

این مسؤول با بیان این بخش بزرگی از سرمایه‌گذاری در بخش مکانیزاسیون را در استان‌های شمالی کشور داشته‌ایم، تصریح کرد: در سه سال اخیر، بیش از 5 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش ماشین‌های کشاورزی اتفاق افتاد و این رقم خوبی است.

عباسی ادامه داد: در حوزه ماشین‌های کشاورزی به سرمایه‌گذاری اعتقاد داریم و یکی از اتفاقات مثبت در حوزه کشاورزی کشور رونق و توسعه ماشین‌آلات کشاورزی است.

وی با بیان اینکه از 550 تا 600 هزار هکتار سطح زیر کشت برنج موجود در کشور، در حدود 350 هزار هکتار آن به‌صورت مکانیزه انجام می‌شود، افزود: در مازندران عملیات برداشت هم 85 درصد مکانیزه انجام می‌شود.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: جهش خوبی در مکانیزاسیون کشور داشته‌ایم و نزدیک به 16 درصد اعتبارات سرمایه‌گذاری در بخش مکانیزاسیون در دولت در حوزه برنج اتفاق افتاده است.

این مسؤول خطاب به فروشندگان ماشین‌آلات کشاورزی، اظهار کرد: باید خدمات پس از فروش در عرضه ماشین‌های کشاورزی دوچندان شود چرا که در سایر ماشین‌ها خدمات پس از فروش اهمیت دارد ولی در حوزه برنج کشور، ماشین‌آلات کشاورزی در شرایط سخت کار می‌کند و به‌صورت لحظه‌ای نیاز به مراقبت دارد.

عباسی با بیان اینکه هدف از برپایی نمایشگاه این است که کشاورزان از نزدیک کالاهای مورد عرضه را از نزدیک تماشا کنند، افزود: هیچ‌ کسی جزء عرضه‌کننده کالا، توانایی معرفی و آموزش محصول مورد نظر را ندارد و توقع این است که فقط ما دولتی‌ها صحبت نکنیم و برنامه‌ریزی شود که شالی‌کارها هم از این نمایشگاه بازدید کنند و ماشین‌آلات و تکنولوژی جدید را ببینند.

وی ادامه داد: در حوزه برنج فضای سرمایه‌گذاری خوب است و تولیدکنندگان نباید نگران نوسان بازار برنج نباشند.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: مازندران قطب تولید و قطب اصلی برنج است و خواهش داریم صنعت کشاورزی را با دید بهتر ببینند چرا که باید در حوزه صنعت کشور جایگاه صنعت ماشین کشاورزی خوب ترسیم شود.

وی با بیان اینکه هیچ یک از شعبات بانک کشاورزی در کشور براساس توافقات صورت گرفته نمی‌تواند بگوید برای ارائه تسهیلات اعتبار ندارم، گفت: کشاورزان می‌توانند با تسهیلات 15 درصدی ماشین‌آلات کشاورزی را تهیه کنند و در واقع 80 درصد تسهیلات و 20 درصد آورده شخص در این امر شرکت دارد.

 

مرجع: فارس