logo

کد خبر : 20241
تاریخ خبر : 1395/08/18
رونق معادن مازندران گامی موثر برای رونق کشور
نمايشگاه بين‌المللي معدن، صنايع معدني، ماشين‌آلات و تجهيزات

رونق معادن مازندران گامی موثر برای رونق کشور

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">رونق معادن در استان می&zwnj;تواند منجر به اشتغالزایی، تولید و صادرات شود، بدین ترتیب آبادانی شهرها و روستاها را به ارمغان بیاورد.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین‌آلات و تجهیزات با هدف ارائه پتانسیل‌های موجود و توانمندی‌های کشور توسط متخصصین و کارشناسان معدن و صنایع معدنی، نمایش آخرین تحولات و دستاوردهای علمی، فنی، صنعتی کشورهای شرکت‌کننده در نمایشگاه در زمینه‌های معدن و صنایع معدنی، فراهم آوردن بستر مناسب جهت انتقال بیشتر فناوری‌های روز به کشورمان با برگزاری کارگاه‌های آموزشی، ایجاد ارتباط‌های تجاری جدید و تقویت روابط قبلی با عنوان فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش معدن و معرفی نقش بانوان در حال برگزاری است.

در این نمایشگاه که تا 18 آبان ماه دایر است، 130 شرکت داخلی به همراه 198 شرکت خارجی حضور دارند.

کشورهای آلمان، اتریش، اسپانیا، امارات متحده عربی، ایتالیا، ترکیه، روسیه، چین، فنلاند، لهستان، هلند، هند و کره جنوبی، کشورهای حاضر در این نمایشگاه هستند.

کل فضای سرپوشیده این نمایشگاه 15 هزار مترمربع و به بخش داخلی 4 هزار و 832 متر مربع و به فضای سرپوشیده خارجی 2 هزار و 374 متر مربع اختصاص یافته است.

حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی معدن

مهندس نادعلی اسماعیلی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران در حاشیه این نمایشگاه طی گفت‌وگویی اظهار کرد: تجمیع دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی معدن و چهارمین کنگره معدن سبب شده برنامه‌ریزی منظم‌تری داشته باشیم.

سال گذشته به فاصله یک ماه دو نمایشگاه معدن در تهران برگزار شد که مشکلات خاص خودش را داشت و رضایت‌بخش نبود اما خوشبختانه با پیگیری‌هایی که صورت گرفت و با دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت، کلیه نمایشگاه‌های معدن در قالب یک نمایشگاه تجمیع شد. این نمایشگاه قابلیت این را دارد تا به برندی در سطح بین‌الملل تبدیل شود.

در دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین‌آلات و تجهیزات وابسته با استقبال خوب شرکت‌های خارجی و شرکت‌های معدنی و صنایع معدنی ایران رو به رو هستیم.

خوشبختانه تجمیع نمایشگاه تاثیر مثبتی بر حضور و کیفیت نمایشگاه داشت. برای برخورداری کامل از مزیت‌های معدنی کشور باید به جامعه جهانی بپیوندیم، در این صورت با حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی می‌توان با کمترین هزینه محدوده‌های معدنی را به بهره‌برداری رساند.

در حال حاضر با توجه به شرایط موجود، دولت در هیچ یک از بخش‌های معدنی کشور در مورد مکانیزم‌های قیمت‌گذاری، عرضه و تقاضای بازار دخالتی را اعمال نمی‌کند. به عبارت دیگر در حال حاضر دولت به‌طور عملی در تعیین قیمت هیچ یک از محصولات معدنی و فلزی اعلام نظر نمی‌کند.

بخش معدنی نیازمند یافتن بازارهای جدید

دکتر هادی حمیدیان رییس نظام مهندسی معدن مازندران نیز در حاشیه این نمایشگاه گفت: محصولات فرآوری‌شده معدنی از جمله معدود تولیدات صنایع کشور است که بدون حمایت‌های چشمگیر دولت می‌تواند سهم قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی ملی برای خود کسب کند.

در واقع مواد معدنی و محصولات فرآوری‌شده و تبدیلی که بخشی از این تولیدات مازاد مصرف داخل بوده، با توجه به موقعیت جغرافیایی استراتژیک کشور که موجب در دسترس قرار گرفتن بازارهای عمده است می‌تواند نقش بسیار مهمی در افزایش درآمدهای صادراتی کشور ایفا کند. بنابراین دولت نیز باید با اتخاذ تصمیمات درست و برنامه‌ریزی دقیق، راه توسعه واحدهای تولیدی معدنی و صنایع معدنی را فراهم کرده و وظیفه خود را در قبال معدن کاران انجام دهد.

در سال‌های اخیر اگرچه بخش معدن با مشکلاتی همچون بهره‌وری پایین، بهای تمام‌شده بالا، ماشین‌آلات فرسوده و تولید با ظرفیت کمتر از ظرفیت اسمی دست ‌و پنجه نرم کرده است، اما به‌واسطه شرایط استثنایی مواد اولیه موجود در کشور، همواره توانسته با تولید محصولاتی باکیفیت، سهم نسبتاً قابل قبولی را برای خود کسب کند.

روزهایی که کشور با مشکلات ناشی از تحریم‌های بین‌المللی روبه‌رو بوده، صادرات محصولات داخلی نیز به‌سختی صورت می‌گرفت. در واقع از یک سو امکان فروش این تولیدات به‌سبب مشکلات موجود در مسیر انجام تبادلات بین‌المللی بانکی وجود نداشت و از سوی دیگر نیز برخی از مواد اولیه و ماشین‌آلات مورد نیاز که از خارج تامین می‌شد، به‌سختی در دسترس واحدهای تولیدکننده محصولات معدنی قرار می‌گرفت. اما امروز با توجه به لغو تحریم‌های بین‌المللی، به نظر می‌رسد می‌توان شاهد افزایش تولید محصولات معدنی در کشور بود.

گفتنی است؛ بخش معدنی کشور همچنین نیازمند یافتن بازارهای جدید برای محصولات تولید شده داخلی خواهد بود. البته ایجاد این بازارهای جدید نیازمند طی کردن فرایندی حساب‌شده و علمی است تا ضمن رقابت با قدرت‌های بزرگ معدنی بتوان سهم قابل ملاحظه‌ای از بازار جهانی مواد معدنی و فلزات را کسب کرد.

زمین‌شناسی اساس فعالیت‌های معدنی

دکتر الهه رحیمی رئیس زمین‌شناسی نظام مهندسی معدن مازندران در حاشیه این نمایشگاه بیان کرد: در فعالیت‌های معدنی (اکتشاف، استخراج و حتی فرآوری) تولید اطلاعات اولیه بر اساس اطلاعات پایه زمین‌شناسی است که توسط کارشناسان در قالب نقشه تهیه می‌شود.

از سوی دیگر ارزش نقشه‌های زمین‌شناسی در پروژه‌های عمرانی حدود 10 درصد اعتبار آن پروژه است چنانچه جهانگیری معاون اول رییس جمهور در بازدید از سازمان زمین‌شناسی کشور از همه دستگاه‌های اجرایی كشور خواستند در انجام پروژه‌ها و برنامه‌های خود به اطلاعات و داده‌های سازمان زمین‌شناسی متكی باشند چرا كه هر كار توسعه‌ای و هر پروژه‌ای كه در بخش‌های عمرانی بخواهد انجام شود نیازمند اطلاعات سازمان زمین‌شناسی است.

علوم زمین از رشته‌های علوم پایه محسوب می‌شود و متاسفانه همچون سایر رشته‌های زیرمجموعه علوم پایه مورد بی‌مهری قرار گرفته و جایگاه متناسب با ارزش و اعتبار علمی خود را نیافته است.

در تقسیم‌بندیی علوم دانشگاهی در جهان، علوم پایه حلقه اول تولید فرآورده‌های فنی و علوم مهندسی را حلقه‌های بعدی این زنجیره می‌دانند اما در کشور ما علوم پایه را از علوم مهندسی تفکیک می‌کنند، اگرچه در سال‌های اخیر با به روز کردن تجهیزات میدانی و آزمایشگاهی و بهره‌مندی از کارشناسان متخصص زمین‌شناس در تعامل با سایر علوم همچون کشاورزی، پزشکی و شیمی علوم زمین از رشد خوبی به لحاظ تولید کمی و کیفی اطلاعات پایه برخوردار بوده است.

سخن پایانی

در پایان شایان ذکر است ایران به لحاظ دارا بودن کانسارهای معدنی در خط اصلی کانی در جهان قرار دارد و پتانسیل بالایی از کانی‌های فلزی و غیرفلزی را در خود دارد اما شناسایی و پهنه‌بندی این ذخایر برنامه‌ریزی‌های دقیق و منسجمی را می‌طلبد.

معادن استان مازندران از نعمت‌های خدادادی این منطقه است. 12 نوع مواد معدنی شناخته شده و ارزشمند در مازندران داریم که تعدادی از آنها در سطح کشور رتبه نخست را برای مازندران به ارمغان آورده‌اند.

رونق معادن در استان می‌تواند منجر به اشتغالزایی، تولید و صادرات شود، بدین ترتیب آبادانی شهرها و روستاها را به ارمغان بیاورد. هرچند در بخش معدن ممکن است آسیب و تخریب‌هایی به طبیعت اعمال شود ولی تمام سعی و تلاش مسئولان استان ما این است تا این آسیب‌ها به حداقل خود برسد.

 

مرجع: بلاغ نیوز