logo

کد خبر : 20228
تاریخ خبر : 1395/08/18
حضور 99 درصدی کارگران افغانی در شالی‌کوبی های مازندران
معاون مديرکل اتباع خارجي استانداري مازندران مطرح کرد

حضور 99 درصدی کارگران افغانی در شالی‌کوبی های مازندران

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">معاون مدیرکل اتباع خارجی استانداری مازندران گفت: 99 درصد از کارگران کارخانه&zwnj;های شالی&zwnj;کوبی استان مازندران را کارگران افغانستانی تشکیل می&zwnj;دهد.</span></p>

به گزارش مازند اصناف به نقل از بلاغ، رضا محسن‌پور در جلسه اتباع بیگانه با بیان اینکه اتباع بیگانه نمی‌توانند در ایران مشغول به کار شوند، اظهار کرد: بیگانگانی که وارد کشور می‌شوند ضمن داشتن روادید ورود با حق کار مشخص شده باید مطابق با قوانین و آیین نامه‌های مربوطه، پروانه کار دریافت کنند.

وی افزود: کارفرمایان مکلف هستند قبل از اقدام به عقد قرارداد که موجب استخدام کارشناس و کارگر بیگانه می‌شود، نظر وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی را در مورد امکان اجازه اشتغال تبعه بیگانه استعلام کنند.

معاون مدیرکل اتباع خارجی استانداری مازندران با بیان اینکه امروز در بخش صنعت با آسیب جدی مواجه هستیم، گفت: 99 درصد از کارگران کارخانه‌های شالی‌کوبی استان مازندران را کارگران افغانستانی تشکیل می‌دهد.

محسن‌پور با بیان اینکه به علت خدمات خوبی که کارگران افغانستانی ارائه می‌دهند از آنها استفاده می‌شود، اظهار کرد: این امر به هیچ‌وجه پذیرفته نیست، چون کارگر افغانستانی که در واحدهای صنعتی، تولیدی و شالی‌کوبی کار می‌کند کارفرما حقوق متصوره دولت را پرداخت نمی‌کند و در واقع هر کارگر برای کارفرمای خود 900 هزار تومان ارزش افزوده دارد.

وی با بیان اینکه به ازای به کارگیری هر کارگر افغانستانی یک فرصت شغلی که باید جوانان کشور از آن استفاده کنند، از بین می‌رود، گفت: کارفرمایانی که بدون مجوز با افغانی‌ها کار کنند قانون به شدت با آنها برخورد می‌کند.

معاون مدیرکل اتباع خارجی استانداری مازندران با تاکید به اینکه به بخشداران و دهیاران موظف هستند در صورت مشاهده به کارگیری نیروی افغانستانی در کارخانجات یا واحدهای صنعتی موضوع را بلافاصله به نیروی انتظامی اطلاع دهند، گفت: با جدی گرفتن این بحث می‌توانیم اشتغال زیادی در جامعه بوجود آوریم.

محسن‌پور با اعلام اینکه در استان مازندران حدود 40 هزار افغانستانی غیرمجاز زندگی می‌کنند، گفت: این بدان معنا است که با وجود بحران بیکاری حدود 40 هزار فرصت شغلی در استان مازندران دست اتباع بیگانه است.

وی با بیان اینکه مرحله یازدهم کارت اتباع بیگانه صادر شد،اظهار کرد: از اتباع بیگانه مجاز می‌توانیم در کارخانجات، صنایع و واحد‌های تولیدی استفاده کرد.

معاون مدیرکل اتباع خارجی استانداری مازندران با بیان اینکه اجاره دادن به اتباع بیگانه جرم و اجاره دهنده و اجاره گیرنده هر دو مجرم محسوب می‌شوند، گفت: هر خودرویی که اقدام به حمل و جابه‌جایی اتباع بیگانه می‌کند 6 ماه توقیف می‌شود.

محسن‌پور با بیان اینکه عده‌ای با پاسپورت و گذرنامه وارد استان می‌شوند، گفت: گذرنامه و پاسپورت باید مجاز در اسکان در استان مازندران باشد.

معاون مدیرکل اتباع خارجی استانداری مازندران با بیان اینکه برخی از ادارات برای پرداخت کمتر هزینه از نیروهای افغانی استفاده می‌کنند، گفت: این امر به هیچ وجه توجیه قانونی نداشته و در مجموع استفاده از افراد و اتباع بیگانه غیرمجاز ممنوع است و این قانون جزو مصوبات شورای امنیت ملی است.

وی با اعلام امسال نزدیک به حدود 5 هزار اتباع افغانستانی از مازندران دستگیر و به کشورشان بازگردانده شدند،اظهار کرد: حدود 200 تبعه پاکستانی هم دستگیر و به اردوگاه قزوین منتقل شدند.

محسن پور در پایان از همکاری نیروی‌های امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی که در جمع‌آوری اتباع غیرمجاز با دفتر اتباع بیگانه استان همکاری داشتند صمیمانه قدر‌دانی کرد.