غلامرضا میرزایی عصر امروز درگفتوگو با خبرنگار مازند اصناف گفت: قائمشهر دارای 150 واحد صنفی کتابفروشی و نوشت افزار است که این میزان در تناسب با جمعیت این شهرستان، 50 درصد بیشتر از استاندارد مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه اعضای هیئت مدیره صنف نوشت افزار قائمشهر با برگزاری جلسه ای در ابتدای مرداد سال جاری، از کلیه اعضای این اتحادیه خواست با مناسب ترین قیمت نوشت افزار مورد نیاز دانش اموزان را عرضه کنند؛ افزود: در راستای تمهیدات در نطر گرفته شده، برای تعداد 50 واحد صنفی مجوز فروش فوق العاده به مدت یک ماه از تاریخ 22 مرداد لغایت 22 شهریور صادر شد که در زمان اجرای این طرح، این واحدها با نصب بنر و چاپ و توزیع تراکت در بین شهروندان مشخص و اطلاع رسانی شد.
رئیس اتحادیه نوشت افزار قائمشهر تصریح کرد: متاسفانه با وجود تعداد 50 واحدصنفی در نظر گرفته شده برای فروش فوق العاده، همانند سال گذشته، شاهد برگزاری نمایشگاه پاییزه با بیشترین غرفه نوشت افزار طی سال های اخیر، همزمان با فصل بازگشایی مدارس بودیم.
میرزایی در خصوص میزان فروش کالاهای ایرانی در بازار نوشت افزار قائمشهر اظهار کرد: حدود 70 درصد نوشت افزارهای مصرفی و موجود در بازار، ایرانی و اقلامی نظیر خودکار، اتود، نوک، پاک کن و برخی اقلام فانتزی وارداتی و خارجی است.
وی با بیان اینکه 40 اتحادیه صنفی و 20 هزار واحد صنفی در قائمشهر در حال فعالیت هستند؛ عنوان کرد: متاسفانه اتاق اصناف در یک فضای 200 متری و با کمترین امکانات در حال خدمت رسانی به بازاریان و مردم است.
نائب رئیس اتاق اصناف قائمشهر با بیان اینکه متاسفانه در طی دهه اخیر به علت تعطیلی برخی از واحدهای تولیدی و صنعتی در منطقه و بویژه شهرستان نظیر صنعت نساجی، دستمال کاغذی حریر، زغال سنگ البرز مرکزی و... گرایش سیل کارگران را به حوزه اصناف شاهد بودیم؛ اضافه کرد: این امر موجب شد تا تعداد واحدهای صنفی قائمشهر از 3 هزار و 500 واحد صنفی در سال 1382 به حدود 20 هزار واحدصنفی در سال 1395 برسد.
میرزایی در ادامه اظهار کرد: از طرفی دیگر نیز شاهد نرخ رشد تعداد دستفروشان فعال در این شهرستان بودیم که در تمامی خیابان های اصلی شهر و از ابتدای شب در مقابل واحدهای صنفی مشغول فعالیت هستند.
وی عنوان کرد: در این اوضاع و احوال و طی چند سال اخیر شاهد فعالیت روزبازار هایی در گوشه و کنار شهر هستیم که محل فعالیت دستفروشان غیربومی از نقاط گوناگون استان است.
نائب رئیس اتاق اصناف قائمشهر با تاکید بر اینکه حذف فاصله و سقف صنفی یکی از ایرادات قانون نظام صنفی مصوب سال 1392 است؛ اذعان کرد: از طرفی حذف فاصله صنفی موجب ایجاد رقابت ناسالم بین دو واحد مشابه همجوار و بی اعتباری سابقه، شهرت کسبی و حق کسب و بیشه شد و از طرفی دیگر حذف سقف صنفی در شرایطی که تراکم واحدهای صنفی موجود چندین برابر حد مجاز نسبت به جمعیت شهری است بر آشفتگی بازار دامن زد.
میرزایی در ادامه نبود شهرک های صنفی را یکی از معضلات جدی حوزه اصناف برشمرد و خاطرنشان کرد: صنوفی مانند خدمات خودرو، مصالح ساختمانی، واحدهای جمع آوری ضایعات و... می بایست در مکانی مناسب مستقر شوند و این در حالی است که با وجود ضرورت برای صدور مجوز برای متقاضیان این واحدها، روند صدور مجوز همچنان بسیار سخت و یا گاهی غیرقابل اجراست.
وی با بیان اینکه اصناف کشور در حال گذر از بازار ستنی به بازاری مدرن است؛ اظهار کرد: امروزه شاهد رشد قارچ گونه انواع فروشگاه های بزرگ و هایپرمارکت ها هستیم که می بایست با تمهیدات لازم و بررسی وضعیت شهرها به لحاظ جمعیت و تراکم واحدهای صنفی نسبت به صدور مجوز آنها تصمیم گیری شود.
نائب رئیس اتاق اصناف قائمشهر در پایان یادآور شد: کارشناسان بهترین راه یکسان سازی قیمت ها و نظارت بر شبکه توزیع را تجمیع واحدهای کوچک و تشکیل فروشگاه های بزرگ می دانند و این در حالی است که این موضوع باید ضمن اطلاع رسانی به واحدهای صنفی، آموزش داده شود تا خود را برای سازگاری با تغییرات پیش رو آماده کنند.
انتهای پیام/