logo

کد خبر : 19757
تاریخ خبر : 1395/06/19
از روغن‌گیری کنجد با پرس سرد تا نگرانی استفاده از کنجدهای چینی

از روغن‌گیری کنجد با پرس سرد تا نگرانی استفاده از کنجدهای چینی

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">در حال حاضر شاهد روغن&zwnj;گیری از کنجد هستیم که این کار جلوی چشم افراد صورت می&zwnj;گیرد اما موضوعی که نگرانی&zwnj;های بسیاری برای افراد به&zwnj;وجود آورده استفاده از کنجدهای چینی است.</span></p>

به گزارش مازند اصناف به نقل از فارس، در حال حاضر با توجه به افزایش ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و تغییر سبک غذایی افراد لازم است افراد به برنامه غذایی خود بیشتر توجه کنند.

روغن از جمله مواد غذایی است که مصرف آن تقریباً در بیشتر غذاها کاربرد دارد و با توجه به افراد مبتلایان به بیماری‌های قلبی عروقی لازم است که میزان مصرف آن در تهیه غذاها توجه شود.

امروزه مصرف روغن‌های جامد و نباتی برای بیماران قلبی عروقی توصیه نمی‌شود و لازم است که مصرف روغن‌های زیتون، کنجد و سایر روی آورند چرا که بدن آنان به چربی نیاز دارد.

در حال حاضر شاهد روغن‌گیری از کنجد هستیم که این کار جلوی چشم افراد صورت می‌گیرد اما موضوعی که نگرانی‌های بسیاری برای افراد به وجود آورده است استفاده از کنجدهای چینی است که معمولاً رنگ آن سفید است و از کیفیت لازم برخوردار نیستند.

* حساسیت بالای روغن کنجد با روش پرس سرد

مدیر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این‌باره با بیان اینکه ضوابطی در بحث روغن‌گیری با روش پرس سرد داریم، اظهار کرد: اصل موضوع این است در چند نقطه از مازندران مجوز دریافت کردند که در روش روغن‌گیری با استفاده از پرس سرد از کنجد توجه به نکاتی ضروری است.

حسن مکرمی‌رستمی با اشاره به اینکه روغنی که با این روش تهیه می‌شود برای مدت محدودی قابل مصرف است، اضافه کرد: به لحاظ اینکه این روغن تصفیه نشده بحث مدت ماندگاری و شرایط استفاده از آن بسیار مهم است.

وی با اعلام اینکه بحث نور و اکسیژن روی فاسد شدن همه روغن‌ها تأثیرگذار است، افزود: اما روغن کنجدی که با روش پرس سرد تهیه می‌شود از حساسیت ویژه‌ای در این زمینه برخوردار است.

مدیر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران یادآور شد: با توجه به اینکه هیچ تصفیه‌ای در این روغن صورت نمی‌گیرد موجب شده که این روغن برای سرخ کردن مناسب نباشد.

مکرمی‌رستمی در مورد استفاده از کنجد چینی برای روغن‌گیری در این روش، تصریح کرد: اگر این کنجد از مبادی قانونی وارد شود و مطمئن باشید که کنترل لازم از مبادی قانونی صورت گرفته مشکلی برای مصرف وجود ندارد.

* روغن کنجد در شیشه شفاف نگهداری نشود

وی با تأکید بر اینکه کنجد نباید دارای کپک باشد، خاطرنشان کرد: اماکنی که برای این کار مجوز دریافت کردند دارای کارشناس صنایع غذایی هستند که روی مسائلی ازجمله شرایط بسته‌بندی و دستگاه، نظافت و ماده اولیه نظارت صورت می‌گیرد.

مدیر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیان کرد: شرایط لازم برای ورود این صنعت دارا بودن مجوز از معاونت غذا و دارو و کارشناس صنایع غذایی، قرارداد با آزمایشگاه برای انجام آزمایش‌های منظم و کنترل است.

مکرمی‌رستمی در پایان با بیان اینکه به لحاظ تصفیه نشدن نسبت به نور و اکسیژن از حساسیت بالایی برخوردار است، گفت: روغن تهیه شده با این روش در ظروف شفاف نباید نگهداری شود و دور از نور باشد و همچنین زمان روغن‌گیری بلافاصله باید بسته‌بندی شود.

* تولید کنجد در استان حدود یک هزار تن است

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران در مورد میزان کشت کنجد در مازندران، اظهار کرد: در حال حاضر تولید کنجد در استان حدود یک هزار تن است.

عزیزالله شهید‌فر با اشاره به اینکه زمان کشت کنجد در فصل بهار است، اضافه کرد: در حال حاضر کنجدکاران مازندران در حال برداشت محصول خود هستند.

وی تصریح کرد: میزان کشت کنجد جواب‌گوی نیاز آن نیست و عمدتاً در شرق مازندران تولید می‌‌شود.

 با توجه به اینکه افراد بسیاری به‌دلیل بیماری و یا رژیم غذایی برای پیشگیری از بیماری به مصرف روغن کنجد با روش پرس سرد روی آوردند که لازم است به‌گونه‌ای شفاف‌سازی شود تا افراد به راحتی و با خیالی آسوده این ماده غذایی را مصرف کنند.

انتهای پیام/