logo

کد خبر : 19547
تاریخ خبر : 1395/05/17
آغاز سقوط قیمت برنج با شروع برداشت

آغاز سقوط قیمت برنج با شروع برداشت

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">با شروع برداشت برنج در شالیزارهای شمالی کشور، قیمت برنج روند نزولی به خود گرفت و انتظار می&zwnj;رود سقوط قیمت تا هشت&zwnj;هزار و ۵۰۰ تومان ادامه داشته باشد.&nbsp;&nbsp;&nbsp; <br /> <br /> </span></p>

به گزارشمازند اصناف نایب‌رئیس انجمن برنج امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: در حالی برداشت برنج در استان‌های شمالی کشور به اوج خود نزدیک می‌شود که با قاطعیت می‌توان گفت اقلیم مساعد گرمای روز و سرمای شب باعث جلوگیری از خرد شدن برنج شده است.

غلامعلی قربانی افزود: حجم تولید برنج در سال جاری هشت تا ۱۱ درصد افزایش خواهد داشت و انتظار می‌رود درصد شکستگی برنج نیز کاهش پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: هرچند برداشت برنج در مازندران به اوج خود نزدیک شد، اما در گیلان ۱۵ تا ۲۰ درصد برداشت شده است.

سقوط قیمت برنج آغاز شد
عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان ادامه داد: با وجودی که برداشت برنج هنوز به اوج خود نرسیده، اما روند کاهش قیمت آغاز شده است.

قربانی تصریح کرد: قیمت برنج با شروع برداشت از ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان به ۹ هزار و ۳۰۰ تومان رسید و انتظار می‌رود تا هشت‌هزار و ۵۰۰ تومان کاهش یابد.

وی یادآور شد: ۹۰ درصد برنج استان گیلان هاشمی و حسن‌سرائی و زرددم کیفی است و تنها ۱۰ درصد را برنج پرمحصول تشکیل می‌دهد.

قربانی تأکید کرد: استان مازندران بیشتر ارقام پرمحصول نظیر شیرودی دارد.

گوهر به سرنوشت ۲۲۲ دچار شد
رئیس انجمن حمایت از برنج گیلان اظهار کرد: سال‌ها است که مؤسسه تحقیقات برنج رقم مناسبی که سازگار با اقلیم گیلان و مازندران باشد، معرفی نکرده است.

وی همچنین گفت: دو سال پیش مؤسسه تحقیقات برنج در اراضی تحت مالکیت خود با حضور متخصصان و رسیدگی دائمی روی رقمی به نام "گوهر" کار و آن را به‌عنوان رقم جدید معرفی کرد.

قربانی در ادامه افزود: گوهر از آنجا که در پایلوت طبیعی پرورش پیدا نکرده بود و تحت شرایط خاص تولید آن محقق شد، اما در شالیزارهای طبیعی نتوانست نتایج خوبی داشته باشد و از دستور کار خارج شد.

وی خاطرنشان کرد: پیش از این رقم خزر و ۲۲۲ نیز که به‌عنوان ارقام پرمحصول معرفی شده بود، به‌علت شکستگی، تناژ پایین، خوابیدگی و سایر دلایل فنی از بین رفت.

قربانی در پایان تصریح کرد: اکنون تنها رقم معرفی‌شده ثبات‌یافته در مازندران رقم شیرودی است که توانست مورد توجه کشاورزان قرار گیرد.