logo

کد خبر : 19520
تاریخ خبر : 1395/05/16
62 هزار شغل جدید در مازندران ایجاد شد/ حمایت از واحدهای تولیدی در طرح تکاپو

62 هزار شغل جدید در مازندران ایجاد شد/ حمایت از واحدهای تولیدی در طرح تکاپو

<p><span style="font-size: larger;">مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت: 62 هزار شغل در سال 94 براساس نظر مرکز آمار ایران در استان ایجاد شده است.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف کامران اصغری صبح امروز با حضور در دفتر سرپرستی خبرگزاری فارس مازندران با تبریک روز خبرنگار اظهار کرد: فعالیت در عرصه اطلاع‌رسانی بسیار سخت و طاقت‌فرسا است ولی خبرنگاران با همت خویش به بهترین نحو در این عرصه فعالیت می‎کنند.

وی با مطرح  کردن یاد و نام شادوران جابر معافی سرپرست فقید خبرگزاری فارس مازندران، تصریح کرد: شادوران جابر معافی یکی از چهره‌های شاخص و به نام در این عرصه بود که در زمان حیات خویش نقش اثرگذاری در این عرصه ایفا می‎کرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اعلام اینکه خبرگزاری فارس یکی از رسانه‌های اثرگذار در سطح کشور و منطقه است، افزود: دفتر خبرگزاری فارس مازندران یکی از رسانه‌های بسیار اثرگذار در استان مازندران است که به خوبی در این عرصه به وظایف خویش عمل می‎کند.

وی در ادامه به اقدامات انجام شده در حوزه کار، تعاون و رفاه اجتماعی در استان اشاره کرد و افزود: حوزه اشتغال یکی از پردغدغه‌ترین مجموعه وزارتخانه‌های دولت است.

اصغری با اعلام اینکه بیشتر فارغ‌التحصیلان دانشگاهی مازندران بیکار هستند، گفت: تقویت رشته‌های فنی باید در برنامه کاری قرار گیرد، نداشتن مهارت در بین دانش‌آموختگان دانشگاهی یکی از نقاط ضعف است که باید برای این بخش اقدام اساسی انجام شود.

وی با اعلام اینکه دولت برای مهار بیکاری طرح تکاپو را در دستور کار قرار داد، افزود: برای اجرای این طرح دولت در مازندران 407 میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی کرد که این اعتبار برای راه‌اندازی واحدهای تولیدی با پیشرفت مناسب اختصاص پیدا می‎کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران خاطرنشان کرد: در طرح تکاپو علاوه بر توجه به واحدهای بزرگ به واحدهای کوچک نیز توجه ویژه می‌شود.

وی اضافه کرد: به کارگاه‌های کوچکی که طرح آن در بررسی کارشناسان مورد تایید قرار گیرد تسهیلات اختصاص می‎یابد.

اصغری ادامه داد: سیاست راهبری دولت در طرح تکاپو حمایت از اشتغال پایدار واحدهای بزرگ و راه‌اندازی واحدهای کوچک سوده و مورد نیاز کشور است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اعلام اینکه در طرح تکاپو بحث حمایت از واحدهای کوچک کشاورزی، صنعتی و گردشگری در دستور کار است، گفت: در حوزه گردشگری سه منطقه در استان مازندران برای اجرای این طرح‌ها به عنوان پایلوت انتخاب شد.

وی اضافه کرد: یکی از اقداماتی که در  مازندران مورد توجه است و حمایت دولت را به همراه دارد توسعه اشتغال در بحث آی‌تی و آی‌سی‌تی است.

اصغری درباره وضعیت ایجاد اشتغال در استان مازندران در سال اظهار کرد: براساس نظر مرکز آمار ایران در سال 94 بیش از 62 هزار اشتغال در استان ایجاد شد.

وی ادامه داد: نرخ بیکاری 12.7 درصد سال 93 به 12.1 درصد رسید و این وضعیت در سال 95 رو به بهبود است.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی مازندران درباره روند دریافت تسهیلات از بانک‌ها، یادآور شد: برای ایجاد اشتغال 405 میلیارد تومان از اعتبارات بانک برای پرداخت تسهیلات استفاده شد.

وی در ارتباط با برخی نارضایتی‌ها از عملکرد بانک‌ها در استان مازندران از جانب تولیدکنندگان گفت: بانک‌ها براساس سیاست‌های بانک مرکزی در استان مازندران عمل می‎کنند، ولی با وجود ضوابط از پیش تعیین شده مسؤولان بانک‌ها همکاری مناسبی برای ایجاد اشتغال داشتند و اختصاص رقم 407 میلیارد تومان نشان از همت بانک‌ها برای رفع موانع اشتغال در استان دارد.

اصغری در پاسخ به این سؤال که آیا با نرخ بهره 18 درصد، فعالان واحدهای تولیدی داری مشکل می‎توانند از مشکلات فعلی در بازار تولید رهایی یابند، افزود: مشکلات واحدهای تولیدی مقطعی است، وام‌های که اختصاص می‌یابد هم مسکن و مقطعی است، اختصاص این تسهیلات سبب کاهش رکود در بازار می‎شود، در کنار این، احتمال دارد که  که دولت برای تولیدکنندگان یارانه و مساعدتی در نظر بگیرد و فشار بر واحدهای تولیدی را کاهش دهد.

وی با اشاره به تلاش مسؤولان استانی در ستاد تسهیل، یادآور شد: برخی از تولیدکنندگان رقم اعتباری که در ستاد تسهیل برای آنها تصویب می‎شود را قبول می‎کنند به این دلیل که این اعتبار برای آنها با توجه به رکود بازار توجیه دارد، تعدادی از تولیدکنندگان در زمان تصویب تسهیلات از دریافت وام انصراف می‎دهند، تولیدکنندگانی که انصراف می‎دهند، توجیه‌شان این است که با تولید فعلی و عرضه بازار، دریافت تسهلات 18 درصدی مقرون به صرفه نیست و دوست ندارند مشکلی به مشکل آنها اضافه شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران یادآور شد: تسهیلات 18 درصدی تولید برای واحدهای دارای مشکل توجیه اقتصادی دارد و زمینه خروج رکود واحد تولیدی را فراهم می‎کند.