به گزارش مازند اصناف چندی پیش رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران از راهاندازی کارخانه زغالشویی معدن البرز مرکزی با ظرفیت 500 هزار تن خبر داد.
پس از اعلام این خبر برخی از معدنکاران اعلام کردند دولت در خرید تضمینی زغال سنگ جانب انصاف را رعایت نمیکند و محصول معادن زغال سنگ را زیر قیمت بازار خریداری کرده و در بلند مدت طلب آنها را پرداخت میکند.
باتوجه به نیاز مبرم معادن زغال سنگ مازندران به نقدینگی انتظار میرود که محصول این واحدهای معدنی با قیمت مناسب خریداری و در کمترین زمان ممکن طلب آنان پرداخت شود.
وجود 30 معدن زغال سنگ حرارتی تعطیل و نیمه تعطیل در مازندران
مازندران دارای بیش از 30 معدن زغال سنگ حرارتی تعطیل و نیمه تعطیل است و فعالیت کارخانه زغالشویی البرز مرکزی مربوط به معادن زغال سنگ ککشو است که تعداد آن در مازندارن فقط دو واحد معدنی است.
حال سوال پیش آمده این است که منظور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در خرید تمامی محصول معادن زغال سنگ مازندران محدود به دو معدن میشود؟ آیا محمدپور نسبت نوع معادن زغال سنگ استان اطلاع نداشته است؟
این موضوع را با رئیس انجمن معدن مازندران در جریان گذاشتم.
نائیجی با بیان اینکه اکثر معادن زغال سنگ حرارتی مازندران نیمه ککشو هستند، اظهار کرد: یقینا با تحقق این وعده نیمی از مشکلات معادن زغال سنگ مازندران اعم از حرارتی و ککشو حل خواهد شد.
وی خواستار راهاندازی هر چه سریعتر کارخانه زغالشویی البرز مرکزی شد و تصریح کرد: اگر این اتفاق بیافتد یقینا به معادن زغال سنگ کمک بسیاری خواهد شد.
با توجه به موارد بیان شده اگر محصول معادن زغال سنگ مازندران زیر قیمت خریداری شود و به موقع طلب آنان پرداخت نشود چه سودی برای تولیدکنندگان استان خواهد داشت؟ این موضوع را با رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت در جریان گذاشتم.
اکثر بدهکاریهای دولتی پرداخت شده است
وی با بیان اینکه اکثر بدهکاریهای دولتی در حوزه معادن زغال سنگ پرداخت شده است، اظهار کرد: سعی بر این است تا زمان دریافت محصول و پرداخت طلب تولیدکنندگان به کمترین زمان ممکن برسد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با بیان اینکه تاخیر در پرداخت مطالبات دولتی تولیدکنندگان امری مرسوم در بین همه صنایع است، خاطرنشان کرد: با راهاندازی کارخانه زغالشویی و کاهش زمان پرداخت مطالبات تولیدکنندگان معدنی، میتوانیم مشکل نقدینگی معدنکاران زغال سنگ را تا حد زیادی کاهش دهیم.
محمد محمدپور در پاسخ به این پرسش که چرا قیمت خرید دولتی پایینتر از قیمت بازار است، اظهار کرد: دولت زغال سنگ را به قیمت جهانی میخرد و قیمت داخلی با معیارهای جهانی تطابق ندارد.
شایان ذکر است بالا بودن قیمت زغال سنگ در کشور به دلیل بالا بودن هزینه تولید به جهت فرسودگی ماشین آلات به کار گرفته در معادن است و با نوسازی ناوگان اکتشاف و استخراج یقینا هزینههای تولید کاهش پیدا خواهد کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در پاسخ به این مطالبه معدنکاران گفت: صندوق حمایت از معادن در این زمینه ورود پیدا کرده است و تسهیلاتی را در این خصوص قائل شده است.
وی افزود: هر برنامه مشخصی که در آن توجیه اقتصادی وجود داشته باشد یقینا دولت از آن حمایت خواهد کرد.
محمدپور با بیان اینکه معدنکاران مازندرانی میتوانند با ارائه برنامه توجیهی نسبت به دریافت تسهیلات نوسازی ماشینآلات خود اقدام کنند، بیان کرد: معدنکاران مازندران میتوانند برای دریافت تسهیلات حمایتی صندوق حمایت از معادن با ارائه طرح توجیهی به سازمان مراجعه کنند و درصورت احراز شرایط یقینا حمایتهای قاطعی خواهیم داشت.
حال با توجه به اینکه راهاندازی کارخانه زغالشویی البرز مرکزی نیمی از مشکلات معدنکاران زغال سنگ مازندران را حل میکند، این واحد تولید قرار است چه زمانی به بهرهبرداری برسد؟
باقر جهانگیریکوهبنانی با اشاره به اینکه طرح احداث کارخانه زغالشویی، با ظرفیت 500 هزار تن به پیشرفت فیزیکی 95 درصد رسید، گفت: کارخانه زغالشویی البرز مرکزی در آستانه افتتاح قرار دارد و این کارخانه جایگزین واحد قبلی است و مشکلات زیست محیطی آن به حداقل رسیده و بهعنوان دوستدار محیط زیست معرفی شده است.
وی با بیان اینکه میزان سرمایهگذاری این طرح، 420 میلیارد ریال است و بیش از 70 درصد تجهیزات آن، داخلی و بخش دیگر تجهیزات نیز از شرکتهای معتبر اروپایی تأمین شده است، افزود: طرح اکتشاف و اجرای طرح ککسازی از طرحهای توسعهای شرکت زغالسنگ البرز مرکزی است.
امید است این راه حل دولت در فع مشکل معدنکاران زغال سنگ مثمر ثمر واقع شود و شاهد تولید دوباره و اشتغال کاراگران در این واحد های تولیدی باشیم.
بلاغ