logo

کد خبر : 19404
تاریخ خبر : 1395/05/07
پر کشیدن قیمت مرغ سودی را نصیب مرغ‌دار نکرد

پر کشیدن قیمت مرغ سودی را نصیب مرغ‌دار نکرد

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">با افزایش قیمت مرغ قیمت نهاده&zwnj;های دامی مواجه شدیم که موجب شد تولیدکننده هر چه سود با بالا رفتن قیمت به&zwnj; دست آورد برای خرید نهاده&zwnj;ها هزینه کند تا سرپا باشد.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف افزایش ناگهانی قیمت مرغ در بازار پس از دو سال تحمل رنج و سختی برای تولیدکنندگان این صنعت مانند ریختن آب بر روی خاکستر بود، چرا که همه افراد تصور می‌کنند این سود به جیب مرغداران می‌رود.

با افزایش قیمت مرغ قیمت نهاده‌های دامی از جمله ذرت که ماده اصلی واحدهای مرغداری است مواجه شدیم که موجب شد تولیدکننده هر چه سود از راه بالا رفتن قیمت به‌دست آورد برای خرید نهاده‌های دامی هزینه کند تا بتواند در زمینه تولید سرپا بوده و نقش‌آفرینی کند.

البته از این موضوع بگذریم طی دو سال گذشته مرغداران متحمل خسارت‌هایی بسیاری شدند که چه بسا بسیاری از آنان زمین‌گیر شده و حتی نتوانستند از این سود ناچیز نیز سهمی ببرند.

* با افزایش قیمت مرغ سود چندانی نصیب مرغ‌دار نمی‌شود

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: در حال حاضر شرایط خوبی است گرچه نگاه‌مان این بوده قیمت‌هایی که تغییر کرده، قیمتی باشد که برای تولیدکنندگان خوب و ایده‌آلی بوده و بتواند خسارت‌هایی که تولیدکنندگان طی دو سال گذشته متحمل شده را جبران کرده و اطمینانی را به وجود آورد که تولید روال عادی و خطی را پشت سر بگذارد.

عطاءالله حسن‌زاده با بیان اینکه با افزایش قیمت مرغ طی یک ماه گذشته به نوعی با بالا رفتن قیمت نهاده‌ها روبه‌رو شدیم، اضافه کرد: تصور می‌شود شاید تولیدکننده به قیمتی ایده‌آل با سود منصفانه می‌رسد اما عملاً می‌بینیم که در یک ماه گذشته حدود 500 تومان هزینه تولید نیز افزایش یافته است.

وی ادامه داد: بالا رفتن قیمت نهاده‌ها موجب می‌شود که امروز هزینه تمام شده مرغ افزایش یابد که معمولاً سود حداقلی به جیب مرغ‌دار می‌رود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران با اشاره به اینکه امروز قیمتی که مرغ‌دار محصول خود را به فروش می‌رساند شاید در نگاه نخست نظر افراد این بوده که سود بسیار خوبی می‌برد ما هم نگاه‌مان این بود، افزود: اگر قیمت نهاده‌ها کنترل شده بود و تغییر نمی‌کرد شاید سود 15 درصدی عاید مرغ‌دار می‌شد که حقش است برای اینکه دو سال ضرر داده و امروز هم باید سود لازمه کسب کند.

حسن‌زاده با اعلام اینکه در حال حاضر تولیدکنندگان با وجود اینکه آنان متحمل خسارت‌های بسیار شده و به بانک مقروض هستند سعی می‌کنند در بازار بتوانند در محور تولید باشند، تصریح کرد: در حال حاضر قیمت نهاده‌ها افزایش یافته و اگر سودی حاصل می‌شود باز به بخش خدمات برمی‌گردد و همه این عوامل موجب می‌شود اگر امروز سودی به جیب مرغ‌دار برسد نمی‌رسد ولی تبلیغات و بالا رفتن آن چالشی برای تولید است.

وی با بیان اینکه نظام توزیع ارتباطی به تولید ندارد، اضافه کرد: وقتی مرغ فرآوری و راهی بازار می‌شود سودی که حاصل مرغ‌دار می‌شود به نظام توزیع برمی‌گردد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران یادآور شد: در یک کلام می‌توان گفت با افزایش قیمت مرغ سود چندانی نصیب مرغ‌دار نمی‌شود؛ در حالی‌که سود قابل قبولی باید باشد تا تولیدکننده به تولید امیدوار باشد.

حسن‌زاده با اعلام اینکه اعتقاد داریم قیمت 7هزار و 500 تا 7هزار و 800 تومانی مرغ گرم برای تولیدکننده و مصرف‌کننده یک قیمت قابل قبولی است، اظهار کرد: اگر بیش از این قیمت باشد به جیب دلالان می‌رود.

وی بر توجه به بحث استانداردسازی وزن مرغ تأکید کرد و گفت: با توجه به ظرفیت ایجاد شده و همچنین ضرورت صادرات این محصول این موضوع در دستور کار قرار گرفته است.

* قیمت مرغ در در ماه‌های گذشته روند تقریباً ثابتی داشت

عضو شورای اصناف مرکز مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: با توجه به اینکه این محصول در ماه‌های گذشته روند تقریباً ثابتی را پشت سر گذراند با افزایش قیمت مرغ مواجه شدیم.

عباس رمدانی اضافه کرد: همچنین به‌دلیل کاهش مصرف مرغ دیگر تولیدکنندگان رمقی برای تولید نداشتند.

وی با بیان اینکه بالا بودن هزینه‌ها نیز از دلایل افزایش قیمت مرغ بود، افزود: با توجه به گرمای هوا و افزایش تلفات با کاهش تولید محصول مواجه شدیم که این موضوع نیز می‌تواند از دلایل افزایش قیمت مرغ باشد.

عضو شورای اصناف مرکز مازندران با اعلام اینکه بحث تنظیم بازار به عهده جهاد کشاورزی است، تصریح کرد: بحث نرخ‌گذاری و نظارت بر قیمت‌ها و نوسانات بر عهده این سازمان است که با توجه به این فضا روی این موضوع تدبیر جدی صورت گیرد.

رمدانی یادآور شد: با توجه به رکود در بازار انتظار داریم جهاد کشاورزی تمهیدات لازم را انجام دهد تا تعادل در بازار حفظ شود البته خود اصناف نیز به سود واقعی خود قانع هستند و در این زمینه تخلف نمی‌کنند.

وی در پایان گفت: افراد در صورت مشاهده مواردی از تخلف می‌توانند به سامانه 124 و یا با مراجعه حضوری به اتاق اصناف و ادارات صنعت، معدن و تجارت شهرستان‌ها اعلام کرده تا به‌صورت جدی مورد رسیدگی قرار گیرد.

 واقعاً این حق است که تولیدکننده پس از تحمل ماه‌ها رنج و سختی سود چندانی نصیبش نشود و یک دلال به یکباره با سود آن‌چنانی کنار رود.

 

فارس