به گزارش مازند اصناف علی پيرفلک صبح امروز در جلسه کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز شهرستان آمل با بيان اينکه قاچاق تبعات فراوانی در اقتصاد و ديگر امور دارد، گفت: اين پديده شوم اهداف و برنامههای اقتصادی دولت را در حوزه جذب سرمايهگذاری و توسعه اشتغال با مشکل مواجه میکند.
وی با اشاره به اینکه برهم زدن معادلات دولت در حوزه واردات و صادرات با امر قاچاق صورت میگيرد، افزود: هر ساله در فصل برداشت برنج دولت واردات را قطع میکند، اما قاچاقچيان از فرصت استفاده کرده و برنج بسيار و فاقد کيفيت را توزيع میکنند.
دبير کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مازندران با اشاره به اينکه محصولات قاچاق فاقد گارانتی و هيچ نوع سيستم پشتيبانی ندارند، اظهار کرد: اين امر ضرر هنگفتی برای خانوادهها در پی دارد و بايد آگاهی و دانش لازم در اختيار مردم قرار گيرد که رسانهها میتوانند در اين عرصه کوشا باشند.
این مسئول با تاکید بر اينکه برنامههای سازمان يافتهای در پديده قاچاق وجود دارد و قاچاقچيان میخواهند صدمات جبران ناپذيري به کشور وارد کنند، ، تصریح کرد: ضرورت دارد مقابله با قاچاق کالا را به نحو شايستهای انجام و زمينههای موجود را رفع و به دنبال فرهنگسازی باشيم تا تقاضای خريد کالای قاچاق را کاهش دهيم.
پيرفلک با اعلام اينکه بخش عمدهای از کالای توليد داخلی مرغوب و با کيفيت است، ادامه داد: از خارج تلاش دارند همه کالاهای توليدی ما را بیکيفيت جلوه و اين امر را تلقين کنند؛ ما بايد فضای فعاليت قاچاقچيان را ناامن و ريسک خطرپذيری را بالا ببريم.
وی با اشاره به اينکه باندها و شبکههای کلان قاچاق بايد محور عمل و گشتهای مشترک شهرستانی به صورت منظم و هدفمند باشند، اظهار کرد: امسال پنج گروه کالا در استان مانند ميوه و تره بار، لوازم خانگی، طلا و لوازم آرايشی بهعنوان کالای محوری مورد توجه قرار میگيرد.
در ادامه این نشست فرماندار ويژه آمل با بيان اينکه قاچاق مهمان ناخواندهای است که آمار دقيقی از آن در دست نيست، گفت: نمیتوان آمار درستی برای واردات کالا اعلام کرد، بیقانونی زمينه قاچاق را فراهم میکند که اثر مخربی بر روی اقتصاد دارد.
احمد منفرد افزود: ما وظيفه داریم با اتخاذ تمهيدات لازم با پديده شوم قاچاق مقابله کنيم و دستگاههای متولی در این امر بايد باهم تعامل و انسجام داشته باشند.
در ادامه نائب رييس اتاق بازرگانی مازندران با بيان اينکه قاچاق در تمام دنيا وجود دارد و نمیتوان آن را به صفر رساند، اظهار کرد: با توجه به هزينه زياد برای مبارزه با قاچاق يکی از مشکلات ما مبادی ورودی رسمی کشور است که منابع خاصی برای آن نداريم.
امير ميران آملی با اشاره به اينکه توليدکنندگان و اصناف زحمات و تلاشهای بسياری میکشند و نبايد مشکلات قاچاق بر آنان تحميل شود، تصریح کرد: توليدکننده ما به صرف قيمت تمام شده بالا نمیتواند در برابر قاچاقچيان ايستادگی کند و بايد قيمت تمام شده مواد اوليه را پايين آورد.
وی با بيان اينکه قاچاق معضل بزرگی است و بايد عزم جدی در راستای مقابله با قاچاق وجود داشته باشد، افزود: اگر طرح نظام جامع مالياتی امسال اجرایی شود میتوان به مبدا رسيد.
نائب رئيس اتاق بازرگانی مازندران بيان کرد: با حمایت توليدکنندگان داخلی میتوان زمينه ترويج کيفيت کالاها را ايجاد کرد.
ميران آملی با بيان اينکه مبارزه با قاچاق نيازمند برنامهريزی و عزم جدی است، گفت: قاچاق، توليد داخل و نظام اسلامی را مورد هدف قرار دارد که بايد برنامهريزی بيشتر و گامهای اساسی برای مقابله با قاچاق برداشته شود.
همچنين رئيس اداره صنعت، معدن و تجارت آمل با بیان اینکه برای کالاهای کشف شده به انبار نیازمندیم، گفت: در سه ماهه نخست امسال در پنج مرحله از ۳۵ واحد کسب بازديد مشترک صورت گرفت که ۱۵ واحد متخلف شناسايی شد.
چنگيز فروزان در پایان خاطرنشان کرد: حدود پنج هزار و 355 قلم کالای آرايشی بهداشتی قاچاق به ارزش بيش از۲۲۲ ميليون ريال کشف و ضبط شد.
سفیر هراز