logo

کد خبر : 19081
تاریخ خبر : 1395/04/09
قیمت مرغ سربه فلک کشید، مقصر کیست؟/ مرغ، فلک، خورندگان مرغ یا...

قیمت مرغ سربه فلک کشید، مقصر کیست؟/ مرغ، فلک، خورندگان مرغ یا...

<p><span style="font-size: larger;">قیمت مرغ به کیلویی 7700 تومان رسید که موجب تعجب مردم در ماه مبارک رمضان شد.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ با افزایش به‌یکباره قیمت مرغ در بازار شهرهای مازندران، در این رابطه با یکی از کشتارگاه‌های شهرستان آمل تماس گرفته و این موضوع را با مدیرعامل در جریان گذاشتیم.

وی ضمن تایید این خبر، بیان داشت: به دلیل عدم جوجه‌ریزی در مقطعی از دوره پرورش ماه گذشته، مقدار تولید مرغ در سالن‌های پرورش کاهش یافته و این کاهش در بازار موجب افزایش قیمت مرغ شده که انتظار می‌رود این افزایش تا پایان ماه مبارک ادامه‌دار باشد.


*مقصر اداره پشتیبانی دام است

وی افزود: در دوره پرورش قبلی بیش از 20 کامیون شبانه‌روزی به کشتارگاه ما می آمدند که این مقدار در این دوره پرورش نصف شده است!

این تولید کننده مقصر افزایش قیمت را سوء مدیریت پشتیبانی امور دام سازمان جهاد کشاورزی مازندران دانست و خاطر نشان کرد: اداره پشتیبانی باید با تغذیه بازار و توزیع مرغ نسبت به کاهش قیمت آن اقدام می کرد.

*مقصر کاهش قیمت جوجه است

موضوع را با یکی دیگر از کشتارگاه های طیور استان واقع در قائمشهر در جریان گذاشتیم. مدیر عامل این کشتارگاه با بیان اینکه جوجه‌ریزی در سالن‌های پرورش ده روز صورت نگرفت تا قیمت کاهش یافته مرغ افزایش یابد، اظهار کرد: در مقطعی از ماه گذشته، قیمت جوجه کاهش چشمگیری داشت که ادامه جوجه‌ریزی موجب زیان مرغداران می‌شد، لذا مرغداران در سالن‌های پرورش اقدام به جوجه‌ریزی نکردند، همچنین در این مدت کارخانه‌های جوجه‌کشی نیز تولید جوجه نداشتند تا قیمت جوجه افزایش یاید.

این تولیدکننده گفت: در حال حاضر جوجه‌ریزی شروع شده و مرغ‌های 1 کیلو 800 گرمی تا 2 کیلویی در سالن‌ها موجود است و بعد از شب‌های قدر به بازار عرضه خواهد شد.

وی تاکید کرد: قیمت مرغ با توجه به عرضه آن تا پایان هفته به کیلویی 7 تا 7 هزار و 300 تومان کاهش پیدا خواهد کرد.

*مقصر دلال بازار مرغ است

در این راستا مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران در گفت‌وگویی با خبرنگار ما اظهار کرد: قیمت مرغ‌های گوشتی با کاهش چشمگیری مواجه و تا کیلویی 3500 تومان کاهش یافته بود که برای جلوگیری از ضرر مرغداران، مقطع ده روزه‌ای جوجه کشی و جوجه‌ریزی صورت نگرفت و با افزایش قیمت مرغ زنده به کیلویی 4600 تومان جوجه‌ریزی‌ها انجام شد و الان نیز به بازار عرضه می‌شود.

عطاءالله حسن زاده دلیل افزایش قیمت مرغ را عدم جوجه‌ریزی تولیدکننده ندانست و گفت: با قیمتی که الان مرغ زنده را از مرغدار می‌خرند، مرغ کشتار شده در بازار باید کیلویی 7300 تومان باشد و این تفاضل 400 تومانی به دلیل حضور دلالان در بازار مرغ است.

وی افزود: دلالان از فرصت به وجود آمده استفاده کرده و قیمت حبابی به آن داده تا از آب گل آلود ماهی بگیرند.

حسن زاده در پاسخ به این پرسش که چرا در ماه مبارک رمضان اقدام به کاهش تولید داشته‌اید و الان پاسخگوی مردم و بازار کیست؟، گفت: اداره پشتیبانی دام سازمان جهاد کشاورزی باید مرغ‌های انبار شده‌اش را روانه بازار کند تا قیمت مرغ در بازار تنظیم شود.

وی افزود: مرغداران بارها بخاطر برخی وعده و وعیدها ضرر کردند و مرغ زنده را با پایین‌ترین قیمت به کشتارگاه‌ها دادند تا تنظیم بازار بهم نریزد، اما این بار نمی‌توانستند ریسک کنند، چرا که سال گذشته دو مرتبه قیمت مرغ زنده به زیر 3500 رفت و ضررهای هنگفتی به مرغداران وارد شد.

با مسئولان سازمان جهاد کشاورزی تماس گرفتیم ولی نتوانستیم با آن‌ها ارتباط برقرار کنیم که در شماره بعدی این موضوع را از این نهاد پیگیری خواهیم کرد.

*مشکل اصلی، فراموشی خدمت به مردم است

با توجه به انتظار مردم از مسئولان و تولیدکنندگان، انتظار می‌رود این دو قشر در تامین نیازهای مردم همدیگر را درک کنند و اینطور نباشد که بواسطه وجود مسائلی بین آنها، مردم مورد فراموشی قرار گیرند.
به نظر می‌رسد مرغداران برای آنکه به سازمان جهاد کشاورزی مازندران نشان دهند که اگر به قول خود عمل نکند، آن‌ها دیگر حاضر به تحمل ضرر نیستند، این‌بار اقدام به کاهش و قطع مقطعی جوجه‌ریزی کردند و اداره پشتیانی نیز تاکنون نتوانسته بازار را به حالت تعادل برساند. تنها متضرر این میان فقط و فقط مردمی هستند که نان سفره‌ی افطاری‌شان را به زحمت به دست می‌آوردند.


مرجع: بلاغ نیوز