به گزارش مازند اصناف؛ رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی ایران با اشاره به صادرات ۵ تا ۸ درصدی محصولات لبنی در سال به خبرنگار تراز گفت: میزان صادرات محصولات لبنی ما از سال ۹۰ اگرچه افزایش داشته اما تغییر محسوسی در این زمینه شاهد نبودیم و طبق آمار گمرک در سال ۹۴ توانستیم حدود ۳۹۵ هزار تن محصول لبنی به خارج از کشور صادر کنیم. وی با بیان اینکه بازار روسیه به عنوان یکی از بازارهای هدف ما در سال جاری و آینده است افزود: این کشور هنوز تحت تأثیر اندیشههای سوسیالیستی قرار دارد و صادرات به این کشور پرهزینه و وقتگیر است.
باکری در ادامه تصریح کرد: باوجود سختیهایی که برای صادرات به این کشور وجود داشته و فتح این بازار سخت است اما باید اذعان داشت که بازار روسیه بازاری بزرگ و جدی برای ما به حساب میآید.
دبیر انجمن صنایع لبنی ایران با تاکید بر افزایش دو میلیون تنی تولید شیرخام در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۰ افزود: با توجه به صادرات ۴۰۰ هزار تنی ما به خارج از کشور ما به التفاوت این تولید که چیزی بیش از ۱.۵ میلیون تن است قطعا در داخل کشور مصرف شده است. باکری درباره تناقضات آماری درباره مصرف سرانه لبنیات در کشور خاطرنشان کرد: طبق آمار وزارت کشاورزی مصرف سرانه کشور ۱۰۵ کیلوگرم برای هر فرد در سال است اما طبق آمار انستیتو تغذیه ایران این آمار به کمتر از ۸۵ کیلوگرم در سال می رسد.
این فعال صنفی با اذعان به عقب ماندن کشور از اهداف برنامه پنجم اظهار داشت: طبق برنامه پنجم مصرف سرانه لبنیات درپایان سال ۹۴ باید به ۱۶۰ کیلوگرم در سال می رسید که در خوشبینانه ترین حالت بیش از ۵۰ کیلوگرم با اهداف برنامه پنجم فاصله داریم. وی ادامه داد: همین هدف ۱۶۰ کیلوگرم در پایان برنامه ششم توسعه نیز تکرار شده است که متاسفانه دولت تاکنون در بخش لبنیات هیچ ایده عملیاتی را طراحی و اجرا نکرده است.
باکری تصریح کرد: اگر شنیده می شود طرح مفصلی از سوی صندوق حمایت از زنجیره شیر در سازمان مدیریت در دست بررسی است، اما دولت هم اکنون صرفا در سطح کارشناسی به بحث و تبادل نظر مشغول است و هنوز برای افزایش مصرف سرانه لبنیات تدبیری عملی نداشته است.