به گزارش مازند اصناف؛ عبدالله مهاجر در نشست مدیر عامل بانک کشاورزی ایران با مدیران دستگاههای اجرایی مدیران و بنگاه هاو فعالان اقتصادی مازندارن با اشاره به اهمیت مازندران در حوزه کشاورزی گفت: مازندران در چند حوزه تولید رتبه اول را دارد اما یکی از موانع استان برای صادرات کالا، موانع فراروی نقل و انتقال پول است.
وی عنوان کرد: مازندران با مساحتی حدود سه هزار کیلومتر مربع، ۲۲ شهرستان و سه هزار و ۶۹۷ آبادی و با بیش از دو میلیون هکتار اراضی کشاورزی، ۱۰.۵ درصد ارزش افزوده کشاورزی و تولید را به خود اختصاص داده است که چهار و نیم برابر میانگین کشوری است.
مهاجر با اشاره به اینکه مازندران رتبه اول را در بخش تولید برنج، مرکبات، کیوی، گوشت سفید مرغ، گل و گیاهان، ماهیان گرمابی و کلزا و شبدر را دارد گفت: همچنین این استان رتبه دوم را در تولید ماهیان خاویاری دارد و بیش از ۴۵ نوع محصول کشاورز یو زراعی در استان تولید میشود.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران ادامه داد: ۲۴۹ هزار هکتار از مزارع استان در کشت اول به زیر تولید برنج میروند و بیش از یک میلیون و ۴۵۰ هزار تن برنج در آن تولید میشود که معادل ۸۰ درصد تولید کشور است.
وی به ظرفیت بیش از ۱۲۰ هزار هکتار باغ مرکبات در مازندران اشاره کرد و گفت: سال قبل دو نیم میلیون تن تولید مرکبات استان بوده است و میتوانستیم ۵۰۰ هزار تن محصول را صادر کنیم اما به دلیل برخی مشکلات از جمله بانکی این امر محقق نشده است.
مهاجر یادآور شد: مازندران میتواند در حوزه صادرات مرکبات درآمد بیش از دو میلیارد دلاری را برای کشور داشته باشد ولی نتوانستیم به اهداف دست یابیم.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران توان صادراتی استان را در همه حوزهها بالا دانست و گفت: در ماه میتوانیم تا ۱۰۰ هزار تن محصول از استان صادر شود.
وی با اشاره به ظرفیت های بخش طیور و مرغ در استان یادآور شد: در حال حاضر ۳۰ درصد از ظرفیت تولید مرغ استان مورد استفاده قرار میگیرد و برای کمک به بخش رکود باید به صادرات توجه شود.
وی خواستار فراهم شدن زیرساختهای مورد نیاز برای افزایش توان صادراتی استان مازندران شد و گفت: امیدواریم با حمایت مسئولان امر اثرگذاری موثری در حوزه صادرات داشته باشیم.
مهر مازندران