به گزارش مازند اصناف؛ چین در دو ماهه اول سالجاری ۲۲ و ۷۸ صدم درصد از سهم ارزشی کالاهای صادراتی ایران را به خود اختصاص داد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۶ و ۲۲ صدم درصد افزایش نشان میدهد.
بنابراین گزارش، امارات متحده عربی دومین خریدار کالاهای ایران در این مدت بوده که ۱۷ و ۱۴ صدم درصد از سهم ارزش کل صادرات را دارا بوده و واردات آن از ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱ و ۴ صدم درصد کاهش داشته است.
سومین کشور واردکننده کالاهای ایرانی کشور عراق است که طی دو ماهه اول سالجاری سهم آن از کل ارزش صادرات ۱۴ و ۲۸ درصد است و ۵ و ۹۸ درصد کاهش را نشان میدهد.
کشور جمهوری کره از نظر ارزش، کالای بیشتری از ایران خریداری کرده بهطوری که با سهم ارزش ۸ و ۳۹ صدم درصد چهارمین کشور مقصد کالاهای صادراتی کشورمان بوده و واردات آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد قابلتوجه۹۶۰ درصدی همراه بوده است.
کشور هند پنجمین واردکننده کالاهای ایرانی است که ۷ و ۲۸ صدم درصد از سهم ارزش کالاهای صادراتی را به خود اختصاص داد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ و ۳۵ صدم درصد افزایش نشان میدهد.
بنابراین گزارش سایر کشورها با سهم ارزش ۳۰ و ۱۳ درصدی، واردکننده کالاهای ایرانی بودهاند که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۳ و ۸۷ درصد کاهش داشته است.
شایان ذکر است که میعانات گازی با ارزش یک میلیارد و ۸۸ میلیون دلار، ۱۵ و ۸۵ صدم درصد سهم ارزش کالاهای صادراتی را در این مدت دارا بوده است.
این گزارش حاکی است صادرات محصولات پتروشیمی باارزش ۲ میلیارد و ۹۰۸ میلیون دلار، ۴۲ و ۴۰ صدم درصد سهم ارزش کالاهای صادراتی را به خود اختصاص داده و قابل توجه اینکه رشد صادرات محصولات پتروشیمی در کنار کاهش چشمگیر صادرات میعانات گازی و سایر کالاها صورت گرفته بهطوری که محصولات پتروشیمی ۱۵ و ۴۰ صدم درصد رشد داشته است.
منبع: تسنیم