logo

کد خبر : 1874
تاریخ خبر : 1392/11/08
تجمع خواستاران هوای پاک در مقابل آرین سینا/ وام های چند میلیون یورویی کارخانه آرین سینا از صندوق ذخیره ارزی برای نابودی محیط زیست؟!

تجمع خواستاران هوای پاک در مقابل آرین سینا/ وام های چند میلیون یورویی کارخانه آرین سینا از صندوق ذخیره ارزی برای نابودی محیط زیست؟!

<p><span style='font-family: Tahoma;'>در حاشیه برگزاری جلسه شورای تامین در شرکت آرین سینا اهالی مناطق مجاور در مقابل این واحد تولیدی تجمع کردند.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف و به نقل از  بلاغ از ساری، شنبه،92/11/5  جلسه شورای تامین در شرکت آرین سینا واقع در جاده فرح آباد ساری برگزار شد.

این جلسه که با حضور مسئولان استانی و شهرستانی تشکیل شد عده‌ای از ساکنان مناطق مجاور که خواستار هوای پاک هستند در مقابل این واحد تولیدی تجمع کرده تا شاید بعد از کلی پیگیری و مکاتبات چند ساله آنان از بابت داشتن محیطی عاری از گرد و غبار سمی و پساب‌های میکروبی ناشی از این واحد تولیدی، گوش شنوایی باشد و مسئولان متعهد به نظام اسلامی صدایشان را بشنوند.

یکی از اهالی روستای اسفندان با بیان اینکه از ابتدای تاسیس این واحد تولیدی در جاده فرح آباد با استقرار در مجاورت اراضی کشاورزی و باغی با شکایت‌های مردمی مواجه بود، اظهار داشت: تاکنون 4 مدیر کل محیط زیست مازندران از استقرار این صنعت«تولید ام دی اف» در این منطقه مخالفت خود را ابراز داشتند.

وی افزود: این مخالفت‌ها تنها مختص شرکت آرین سینا نبود بلکه آنتی بیوتیک سازی نیز به دلیل برخی مشکلات، فضایی را ایجاد کرد تا با محدودیت‌های زیست محیطی مواجه باشد.

وی با اشاره به اینکه آنتی بیوتیک سازی به دلیل دولتی بودن به توسعه فضای تولیدی خود روی نیاورد، تصریح کرد: اما شرکت آرین سینا چون غیر دولتی بود توانست با باج‌دهی فاز دو و سه شرکت را توسعه دهد.

این مرد کشاورز ضمن گله‌مندی از اینکه هوای منطقه به دلیل غیر استاندارد بودن فعالیت‌های شرکت آرین سینا آلوده به غبار و نیز پساب‌های میکروبی است، اظهار داشت: پساب این شرکت در فاصله دو کیلومتری کانال ریخته می‌شود.

کارخانه آرین سینا

کارخانه آرین سینا

کارخانه آرین سینا

وی ادامه داد: شبهای اخیر شاهد بودیم فاضلاب‌های شرکت آرین سینا از طریق پمپاژ وارد اراضی کشاورزی اطراف شد.

وی با بیان اینکه گوهرده‌ای رئیس شهرک‌های صنعتی وقت مخالف طرح توسعه کارخانه آرین سینا بود، یادآورشد: این کارخانه باید مجهز به سیستم زباله سوز با فعالیت روزانه 80 تن زباله باشد در حالیکه توان سوزاندن 7 تن را داشت و به طور  دقیق می توان گفت که یک سال و نیم است که اصلا زباله سوز کار نمی‌کند.

این فرد اهل روستای اسفندان با ابراز تاسف از اینکه عاقبت این پسماندها به کجا می‌رود و متولیان امر چرایی این قضیه را جویا نمی‌شوند، گفت: در رسانه‌ها آمده است که شرکت آرین سینا بر مبنای استانداردهای محیط زیست فعالیت می‌کند و از 16 بند فقط دو بند آن اجرایی نشد، اگر اینطور باشد چرا اهالی روستا از فعالیت این واحد تولیدی گله‌مند هستند؟!

مردم اهالی روستاهای مجاور کارخانه آرین سینا با بیان اینکه ضایعات در اطراف کارخانه بدون پوشش به چشم می‌خورد و عاملی است برای غبار آلود شدن هوا، افزود: بحث نصب فیلترینگ برای داشتن هوای پاک در این واحد تولیدی بی‌معنا شده است.

یکی دیگر از ساکنان روستای اسفندان با اشاره به اینکه آبزیان موجود در کانال‌ها مجاور بر روی آبی که مملو از فاضلاب کارخانه است می‌آیند و می‌میرند، گفت: با تماس‌های مکرر به محیط زیست هیچ کارشناسی به خود اجازه نمی‌دهد در این حوزه تخصصی وارد شود.

کارخانه آرین سینا

کارخانه آرین سینا

پیرمردی که از ساکنان روستاهای مجاور بود پیش آمد و گفت: اراضی زارعی و باغی روستاهای مجاور با کاهش محصول مواجه شدند و سازمان جهاد کشاورزی نیز درچندین فقره برای یکی از کشاورزان خسارت اعلام کرد.

کارخانه آرین سینا

کارخانه آرین سینا

کارخانه آرین سینا

یکی دیگر از اهالی روستای منطقه با اعلام اینکه مردم روستا برای ادعاهای خود مستندات محکمه پسند دارند، تصریح کرد: با این وجود مراجع قضایی مردمی که خواستار هوای پاک هستند و مطالبه‌گر حقوق خود می‌شوند را آشوبگر می‌داند!

وی اظهار داشت: شرکت آرین سینا برای استان و مرکز مازندران قدرتی صنعتی است و ما خواستار تعطیلی این واحد تولیدی نیستیم، تنها خواهش ما از مسئولان اجرای قوانین و ضوابط زیست محیطی است.

فردی دیگرکه از جانبازان دوران دفاع مقدس بود با بیان اینکه مسئولان بالا دستی از فاجعه‌ زیست محیطی کارخانه آرین سینا به طور کامل اشراف دارند و در جریان کار هستند، خاطر نشان کرد: اشتغال‌زایی که آرین سینا برای نورچشمی های برخی آقایان مسئول استان ایجاد کرده است باعث شد تا حق و حقوق مردم که ولی نعمتان محسوب می شود، پایمال شود و مردم را عده‌ای مزاحمان محلی بدانند.

کارخانه آرین سینا

خانمی در این بین در ادامه سخنان بقیه هم محله‌ای هایش با اشاره به اینکه کشاورزی در مازندران به عنوان اقتصاد پایدار مطرح است امروزه زیر چرخ صنایع نامرتبط با اقلیم مازندران از بین رفته است، بیان داشت: ما مزاحم طرح توسعه استان نیستیم، پیشینه مردم روستا مشخص می‌کند این افراد برای انقلاب چه زحماتی را متحمل شدند که امروز برای خواستن هوای پاک به عنوان مزاحمان محلی تلقی می‌شوند.

فرد دیگری با بیان اینکه چندین‌بار با مراجعه به دفتر امام جمعه نوبت ملاقات برای رسیدگی به این امور را داشتیم، یادآور شد: متاسفانه رئیس دفتر امام جمعه ساری اجازه ملاقات نداد و حتی نخواست در این‌باره حرف‌های ما را بشنود.

این فرد با اشاره به اینکه مسئولان استانی تحت تاثیر برخی حرف‌های بی منطق و واهی که فقط به نفع افراد سودجوی کارخانه آرین سینا است قرار گرفتند، تصریح کرد: زحمات ما تا زمانی که نگاه آقایان به چارچوب و قوانین محیط زیست نباشد ره به جایی نمی‌برد.

کارخانه آرین سینا

وی خاطر نشان کرد: برخی وام‌ها کلان از صندوق ذخیره ارزی به  طرح توسعه این کارخانه تعلق می‌گیرد که به نوعی حکایت از زد و بندهای سیاسی دارد.

وی افزود: با این اعتبارات و تسهیلات کلان اخذ شده که در یک مرحله 19 میلیون یورو و در مرحله دوم با توجه به ممنوعیت توسعه 18 میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی بوده است اما مدیریت کارخانه قاعده و مسائل زیست محیطی را رعایت نمی‌کند و بلا به جان مردم و محیط زیست شده است.

کدام مسئول حاضر است فقط یک هفته در این منطقه زندگی کند؟! چرا باید بر سر جان مردم معامله کرد؟ چرخ های اقتصاد به چه بهایی باید بچرخد؟ به بهای له کردن سلامت و کرامت مردم؟!

اهالی روستاهای مجاور کارخانه آرین سینا با اشاره به اینکه جلسه شورای تامین در پشت درهای بسته و بدون حضور نماینده مردم روستا در این واحد تولیدی برگزار شد، خاطر نشان کردند: به دستور معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران مقرر شده بود تا جلسه‌ای با حضور نماینده مردم روستای اسفندان برگزار شود که در این جلسه چیزی جز بی احترامی ندیدیم.

یکی دیگر از اهالی روستای اسفندان با بیان اینکه مسئولان در جمع مردم خود را حامی ملت می‌دانند و در عمل حق و حقوق مردم را با زد و بندی‌های مالی و سیاسی که به نفع خود تمام می‌شود می فروشند، گفت: این طور به نظر می رسد شرکت آرین سینا برخی مسئولان را هم خریده است.

کارخانه آرین سینا

وی با بیان اینکه تناقض‌هایی در سخنان فرماندار ساری مطرح است که جای بسی تامل است، افزود: در تاریخ92/6/17  در روزنامه وارش به نقل از خبرگزاری فارس آمده است فرماندار ساری گفت، تاکنون از آلایندگی کارخانه آرین سینا به من گزارش نشد، در حالیکه در 92/10/30 واحدی در گفتگو با خبرگزاری فارس اعلام می‌کند با ایجاد نصب فیلترینگ مخالفان صنعت(ام دی اف در شرکت آرین سینا) رسوا می‌شوند.

این فرد معتمد روستای اسفندان با اعلام اینکه حرف‌های مدیران شرکت آرین سینا دروغ است و برای پیشبرد اهداف خود اطلاعات غلط به مسئولان استانی می‌دهند، گفت: هر مدیرعاملی به دفاع از مردم روستاهای اطراف کارخانه آرین سینا صحبت کند برکنار می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: به نقل از علیپور مشاور شرکت آرین سینا که این واحد تولیدی روزانه 3 تن ضایعات دارد، جای سوال است با وجود نداشتن زباله سوز این پسماندها در کجا دپو و یا منتقل می‌شود؟

وی ادامه داد: مستندات موجود بیانگر این است که ضایعات به باغات روستای آکند چفت سر و یا به دریای خزر ریخته می‌شود.

روستائیان ساکن در محوطه کارخانه آرین سینا با بیان اینکه بحث ویلا سازی در این اطراف صحت ندارد و هیچ فرد عاقلی با وجود این همه آلودگی برای خود سرمایه‌گذاری نمی کند، متذکر شدند: به ما ثابت شده است اخباری که به مسئولان بالا دستی می‌رسد اشتباه است.

یکی دیگر از ساکنان روستای اسفندان از توابع بخش رودپی شمالی شهرستان ساری، با بیان اینکه حسین علیپور مدیر کل منابع طبیعی وقت استان بعد از بازنشستگی به عنوان مشاور شرکت آرین سینا و هم اکنون به عنوان مشاور استاندار مازندران انتخاب شده است خودش از ذینفعان این واحد تولیدی آلوده در مازندران است، خاطر نشان کرد: چگونه انتظار می‌رود استاندار مازندران از حقایق امر با خبر شود؟!

تردیدی وجود ندارد که این شیوه به کار گرفتن مدیران ارشد بخش خصوصی در دولت در سیستم سرمایه‌داری مضراتی دارد که بزرگترین آنها تنظیم سیاست‌های عمومی دولت‌ها بر اساس منافع کمپانی‌های بزرگ است.

مردم روستای اسفندان از همین تریبون مردمی با اعلام اینکه یک روز استاندار مازندران پای درد و دل مردم روستا بنشیند و از حقایق امر با خبر شود، یادآور شدند: ما مردم روستای اسفندان حاضر نیستیم حتی یک فرد از اهالی این روستا در شرکت آرین سینا مشغول به کار شود، ما خواستار هوای پاک و داشتن روستایی عاری از هر گونه میکروب ناشی از صنعت«تولید ام دی اف» هستیم.

کارخانه آرین سینا

آنان با اعلام اینکه جو سازی‌های زیادی علیه مردم روستای اسفندان شده است و این افراد را مزاحمان محلی برای از بین بردن صنعت می‌دانند، اذعان داشتند: استاندار مازندران از نیروهای جهادی و متخصص امر کشاورزی است، شاید حرف ما کشاورزان را راحت تر متوجه شود. ما خواهان محیط زیستی سالم هستیم.