logo

کد خبر : 18718
تاریخ خبر : 1395/03/11
 نرخ سود سپرده ها تا ۱۵ درصد کاهش یابد/ کاهش تورم باعث افزایش سپرده های بانکی می شود

نرخ سود سپرده ها تا ۱۵ درصد کاهش یابد/ کاهش تورم باعث افزایش سپرده های بانکی می شود

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;"> مهدی تقوی با اشاره به تعیین سود بانکی بر اساس میزان تورم موجود در کشور گفت: این نرخ برای سپرده گذاران باید حدود 2 تا 3 درصد بیشتر از نرخ تورم و برای تسهیلات گیرندگان نیز حدود 3 تا 4 درصد بیشتر از نرخ سود سپرده ها باشد.&nbsp;&nbsp;&nbsp; <br /> <br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛  مهدی تقوی اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه علامه در پاسخ به سوال خبرنگار تراز درباره دلایل تمایل بانک ها برای کاهش نرخ بهره بر خلاف گذشته گفت: موضوع مهم نرخ بهره واقعی است که با توجه به کاهش تورم در دو سال اخیر نرخ های فعلی به هیچ وجه معقول نبوده و باید کاهش یابند که خود بانکداران نیز به این موضوع واقف شده اند.

وی با اشاره به تعیین سود بانکی بر اساس میزان تورم موجود در کشور افزود: این نرخ برای سپرده گذاران باید حدود ۲ تا ۳ درصد بیشتر از نرخ تورم و برای تسهیلات گیرندگان نیز حدود ۳ تا ۴ درصد بیشتر از نرخ سود سپرده ها باشد.


تقوی با عقلایی دانستن کاهش نرخ سود در شرایط فعلی خاطر نشان کرد: ما زمانی می توانیم شاهد نرخ های بهره پایین در کشور باشیم که تورمی تک رقمی و زیر ۶ درصد داشته باشیم تا نرخ های بهره در سیستم بانکداری ما نیز تک رقمی شود.

وی یکی از دلایل نرخ های بالای سود در سیستم بانکداری ایران را تورم دانسته و تصریح کرد: هر چقدر نرخ تورم کاهش یابد بانکداری ما نیز به بانکداری اروپایی ها با سود کمتر و افزایش بهره وری در تولید نزدیک تر می شود.


عضو هیات علمی دانشگاه علامه درباره مشکلات ساختاری تورم در اقتصاد ایران اظهار داشت: عموما افزایش سالیانه دستمزدها بر اساس میزان تورم تعیین می شود که با کاهش تورم میزان این افزایش نیز کاهش یافته که در نتیجه حجم نقدینگی موجود در کشور نیز کمتر می شود.

این اقتصاددان در ادامه توضیح داد: افزایش دستمزدها به شرط کاهش تورم تاثیرات مثبتی بر اقتصاد کشور گذاشته و با افزایش قدرت خرید مردم باعث افزایش تقاضا و رونق تولید در کشور می شود.

تقوی درباره تبعیت نرخ بازار از نرخ بانکی افزود: در اقتصادهای توسعه یافته بانک های مرکزی آن کشور با تعیین یک نرخ بهره تنزیل مجدد و با توجه به شرایط آن اقتصادها نرخ های بهره را تعیین می کنند. وی گفت: برای مثال وقتی نرخ تورم در اقتصادی ۲ درصد باشد بانک ها نمی توانند با بهره ۱۰ درصدی تسهیلات دهند. بنابراین با توجه به رقابتی که بین بانک ها وجود دارد شاهد یک نرخ بهره معقول هستیم.


این استاد اقتصاد با اشاره به افزایش تقاضا برای تسهیلات بانکی با کاهش نرخ سود بانکی اظهار داشت: عرضه و تقاضای موجود در بازار این اثر را می گذارد. برای مثال زمانی که تورم ۴۰ درصد باشد کسی سپرده خود را با نرخ ۲۰ درصدی در بانک نمی گذارد چرا که تورم باعث کاهش ارزش سپرده، سپرده گذاران می شود. وی افزود: در حالی که با شرایط موجود سپرده گذاری معقول بوده و با افزایش میزان سپرده ها افزایش تسهیلات بانکی نیز امکان پذیر است.


تقوی با اشاره به نرخ سود بانکی ۱۸ درصدی خاطرنشان کرد: اگر تورم موجود را ۱۲ درصد در نظر بگیریم نرخ سود ۱۵ درصدی برای سپرده های بانکی معقول به نظر می رسد.

وی در خاتمه درباره عواید کاهش نرخ سود برای اقتصاد ایران به تراز گفت: با کاهش نرخ سود هزینه تسهیلات کاهش یافته و با کاهش هزینه تسهیلات هزینه تولید و در نهایت قیمت های تمام شده کاهش خواهد یافت که باعث کاهش تورم و افزایش صادرات خواهد شد.