به گزارش مازند اصناف؛ کشتارگاه دام بهعنوان تأمینکننده گوشت قرمز مورد نیاز مردم و یکی از مهمترین پروسههای تولید پروتئین محسوب میشود.
احداث کشتارگاه مناسب یکی از ضروریترین اقدامات جهت تأمین بهداشت و سلامت جامعه و نیز تأمین مواد پروتئین سالم است و شرایط ذبح دام از اهمیت ویژهای برخوردار است.
کشتارگاههای دام به سه دسته سنتی، نیمهصنعتی و صنعتی تقسیم میشود؛ عملیات کشتار دام در کشتارگاههای سنتی در وضعیت کاملا غیربهداشتی صورت میگیرد و مصرف گوشت حاصل از این کشتارگاهها به هیچ وجه توصیه نمیشود.
در کشتارگاههای نیمهصنعتی عملیات پوستکنی دام بر روی خط کشتار (ریل) صورت میگیرد و بنابراین آلودگی ثانوی گوشت نظیر کشیده شده لاشه دام روی زمین کم میشود، سوم کشتارگاههای صنعتی است که نقش مهمی در حفظ محیط زیست دارند؛ زیرا ضایعات حاصل از کشتار دام نظیر خون و اجزای گوشتی غیرقابل مصرف، در محل تبدیل ضایعات به پودر گوشت تبدیل میشود که علاوه بر قرار گرفتن مجدد در چرخه اقتصادی از آلودگی محیط زیست نیز جلوگیری به عمل میآید و فاضلاب حاصل از کشتار در تصفیهخانههای مجهز تصفیه شده و سپس آب حاصله به مصرف کشاورزی میرسد.
*نبود کشتارگاه در شهرستانهای سوادکوه و سوادکوه شمالی
در حالیکه بیشتر شهرهای مازندران دارای کشتارگاه هستند، اما برخی از شهرستانها مثل سوادکوه و سوادکوه شمالی با دارا بودن 4 شهر و 3 اتاق اصناف و صدها کسبه، از داشتن حتی یک کشتارگاه محرومند.
کاسبان اتحادیههای صنفی قصابان شهرهای آلاشت، پل سفید، زیراب و شیرگاه برای تامین اقلام مورد نیاز واحدهای کسبی خود باید علاوه بر صرف وقت، هزینههای مالی فراوانی را نیز متحمل شوند.
در حال حاضر کاسبان این مناطق مجبورند برای تأمین اقلام مورد نیاز، گاه با طی بیش از صد کیلومتر کالای مورد نیاز خود را از شهر ساری تامین کنند.
*احداث کشتارگاه نیمه صنعتی حلال مشکلات
احمدعلی قبادیان، رئیس اتاق اصناف زیراب طی گفتوگویی با تایید مطالب فوق، تصریح کرد: با وجود پیگیریهای فراوان و مجدانه طی 7 سال گذشته هیچگونه اقدامی از سوی مسئولان شهرستانی و استانی در این خصوص صورت نگرفت.
وی با بیان اینکه هم مکان و هم سرمایهگذار برای احداث کشتارگاه نیمه صنعتی در شهرستان فراهم شده است، اظهار کرد: ساخت حتی یک کشتارگاه نیمه صنعتی نیز میتواند تا حدود زیادی مشکلات این حوزه را مرتفع سازد که امیدواریم این اتفاق با حمایت و توجه مسئولان در آیندهای نزدیک انجام پذیرد.
*تحمیل هزینههای مازاد عامل افزایش قیمت نهایی گوشت قرمز
محبعلی امیری، رئیس نماینده کشتارگاهی قصابان سوادکوه در استان و رئیس اتحادیه قصابان زیراب نیز در این باره گفت: تحمیل هزینههای مازادی چون کرایه حمل بار و رفت و آمدها موجب افزایش قیمت نهایی و ضرر اهالی از یک سو و کاهش سود بازاریان با در نظر گرفتن هزینهها از سوی دیگر خواهد شد.
وی تصریح کرد: با پیگیریهای انجام شده، فرماندار شهرستان سوادکوه برای احداث کشتارگاه پس از بازدید از مکان و هماهنگیهای لازم با استان قول مساعدت داده است.
*تاسیس کشتارگاه مطالبه مشترک روسای هر 3 اتاق اصناف سوادکوه و سوادکوه شمالی
محمد شکرانی رئیس اتحادیه قصابان پلسفید هم با بیان اینکه تاسیس کشتارگاه مطالبه مشترک روسای هر 3 اتاق اصناف سوادکوه و سوادکوه شمالی است خاطرنشان کرد: ما ضمن توافق بر دائر شدن این کشتارگاه در زیراب به دلیل مرکزیت جغرافیایی خدمت رئیس پیشین سازمان صنعت، معدن و تجارت رفتیم که ایشان ضمن تأکید بر صنعتی بودن کشتارگاه و اشاره به هزینه میلیاردی این پروژه، مشارکت مالی بازار سوادکوه را درخواست کردند که این مساله با توجه به بضاعت بازاریان منتفی شد.
وی افزود: برای تأمین منابع مالی با شهرداری، نمایندگان مجلس و سایر مسئولان شهری و استانی نیز مکاتبه کردیم و منتظر اقدام مؤثری از سوی آنان هستیم.
رئیس اتحادیه قصابان پلسفید با اشاره به مشکلات تأمین گوشت واحد صنفی اظهار کرد: یک قصاب برای تأمین گوشت واحد صنفی باید به طور مثال از ساعت 12 ظهر روانه شهرهای مجاور شود تا پس از ساعتها دوندگی و انتظار در کشتارگاهها ساعت 12 شب بارش را تحویل بگیرد.
شکرانی، کم شدن نیروهای کشتارگاه صنعتی و افزایش ساعت انتظار، برخورد نامناسب با قصابان شهرستان و افزایش چند برابری عوارض را از دیگر مشکلات تأمین گوشت واحد صنفی دانست.
*کاهش قیمت تمام شده گوشت قرمز با تاسیس کشتارگاه
سید علیاکبر ساداتی، رئیس اتاق اصناف شیرگاه نیز با اشاره به کاهش قیمت تمام شده گوشت در صورت ایجاد و تأسیس کشتارگاه در سوادکوه، تصریح کرد: باوجود پیگیریها و مکاتبات چندین و چند ساله ما برای تحقق این موضوع هیچگونه اقدامی از سوی مسئولان شهری و استانی نشد.
وی خاطر نشان کرد: مسئولان اتاق اصناف کشور به علت فاصله زیاد شهرهای سوادکوه و سوادکوه شمالی با تأسیس 3 اتاق اصناف در شهرهای پلسفید، زیراب و شیرگاه موافقت کردند، اما مسئولان استانی در راستای کاهش مشکلات رفتوآمدی این منطقه قدمی برای ایجاد یک کشتارگاه بر نداشتند.
کامران ملکی رئیس اتحادیه قصابان شیرگاه نیز گفت: یک قصاب برای تأمین گوشت واحد صنفی باید از ساعت 3 صبح روانه شهرهای مجاور شود تا پس از ساعتها دوندگی و انتظار در کشتارگاهها بعد از ظهر یا غروب بارش را تحویل بگیرد.
مرجع: سوادکوه انلاین