به گزارش مازند اصناف؛ مظفر شیروانی امروز در کارگاه بینالمللی «مدیریت پویای جنگل های طبیعی» که در دانشکده منابع طبیعی پردیس نور برگزار شد، گفت: باید از تولید چوبهای نازک در جنگل جلوگیری کنیم و به سمت تولید درختانی برویم که دارای قطر بالایی باشند.
وی افزود: یک جنگل شناس باید گونه های جنگلی 100 سال آینده را پیش بینی کند و برداشت درختان بیمار و افتاده کار یک جنگل شناس نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه بوکو اتریش با بیات اینکه عدم دخالت و دخالت در جنگل دو نظریه در مدیریت جنگل است، تصریح کرد: در جنگلداری نزدیک به طبیعت استفاده از جنگل به صورت ابتدایی وجود داشت و با صنعتی شدن بعد اقتصادی بهره گیری از جنگل ها بیشتر نمود پیدا کرد.
وی با اشاره به راهکارهای داشتن جنگل های پایدار افزود: برای داشتن جنگل پایدار ابتدا باید ساختار جنگل دیده شود و با ایجاد تنوع گونهای و تنوع ژنتیکی، تناسب ضریب قدکشیدگی، اشتغالزایی، عملکرد اقتصادی به پایداری جنگل امیدوار بود.
شیروانی با بیان اینکه نداشتن قوانین محکم درباره مدیریت جنگل یکی از مشکلات عدم صیانت از جنگل است، اظهار کرد: شرط موفقیت آمیز بودن طرح های جنگلداری «نزدیک به طبیعت» آمار برداری و استقرار و استمرار زادآوری طبیعت است.
وی افزود: احداث جادههای مناسب جنگلی، نیاز مدیریت جنگلداری نزدیک به طبیعت است و مشکل جاده سازی در جنگلهای ایران مانند کشورهای غربی نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه بوکو اتریش عنوان کرد: در حال حاضر برای استفاده از درختان در ایران از روشهای سنتی استفاده می شود که این روشها در 100 سال گذشته در غرب منسوخ شده است.
وی با بیان اینکه در مدیریت جنگلداری نزدیک به طبیعت، انتخاب درختان شایسته از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: عملیات احیا و پرورش کمی و کیفی می تواند در پایداری و استمرار تولید درختان موثر باشد.
شیروانی با بیان اینکه با وجود برخورداری ایران از شرایط آب و هوایی و حاصلخیزی خاک مرغوبی متاسفانه متوسط رشد درختان در این کشور نسبت به کشورهای سردسیر اروپایی تفاوت چشمگیری دارد و این برای کشور ما یک فاجعه به شمار می آید، ادامه داد: مشکل صنعت مازندران با واردات چوب حل نمی شود و این اقدامات بارها تجربه شد و ادامه این روند صحیح نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه بوکو اتریش با بیان اینکه تفکر کشاورزی سودآور نیست و باید صنعت را فعال کنیم، گفت: ما جنگلبان هستیم و باید برای جنگل اهدافی را تعیین و مشکل های مردم را مرتفع کنیم.
خبرگزاری ایسنا منطقه مازندران