logo

کد خبر : 18569
تاریخ خبر : 1395/03/03
ساختمان‌های تجاری بدون کسبه در نوشهر/ مسئولانی که فقط کلنگ‌ می‌زنند

ساختمان‌های تجاری بدون کسبه در نوشهر/ مسئولانی که فقط کلنگ‌ می‌زنند

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: larger;">در شهرستان نوشهر چندین پاساژ طبقاتی از سال&zwnj;ها قبل در حال ساخت و ساز است ولی کسی نمی&zwnj;داند که زمان بریدن ربان آن چه موقعی است و کدام مسئول بلاخره آن را قیچی می&zwnj;کند. انگار مسئولان فقط در این شهرستان کلنگ&zwnj;زدن را یاد گرفتند...<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛  در پی رشد افزایش جمعیت و لزوم فرآهم‌آوردن نیاز آنان، باید یک سری اندیشه‌ها روی کار بیاید تا بتواند پاسخگوی جمعیت انسانی باشد. در این بین ساختمان‌سازی یکی از ارکان مهم این موضوع است.

انسان با ایجاد سازه‌های کوچک و بزرگ درصدد رفاه خود است، اما اینکه این نوع ساختمان‌سازی‌ها باید بر مبنای اصولی ساخته شود یا نه، این خود موضوع مهمی است که می‌شود در مورد آن بحث کرد.

در شهرستان نوشهر و در چندسال اخیر شاهد افزایش ساختمان‌سازی‌هایی بوده‌ایم که اکثر آنان یا هرگز به اختتامیه نرسیده و یا یک خیز لاک‌پشتی دارند. در شهری، که به عنوان یک شهر توریستی معرفی می‌شود، و در ایام تعطیل با حجم بالای ترافیک مواجه است چگونه باید آن ترافیک وحشتناک را کنترل کند.

تغییردادن بافت‌های فرسوده به سازه‌های شیک و پیشرفته امروزی، خود تحولی اساسی و کاری بسیار خوب است، ولی این تغییر نباید به مبلمان شهری و حتی چیدمان آن ضربه بزند.

در شهرستان نوشهر چندین پاساژ طبقاتی از سال‌ها قبل در حال ساخت‌وساز است، ولی کسی نمی‌داند که زمان بریدن ربان آن چه موقعی است و کدام مسئول بالاخره آن را قیچی می‌کند. انگار مسئولان فقط در این شهرستان کلنگ‌زدن را یاد گرفتند و بعد از آن، پروژه را رها کرده و تحویل یک نگهبان می‌دهند که از آن فقط مراقبت شود.

نمونه بارز این مثال را در میدان همافران شهر نوشهر می‌توانیم ببینیم که به "مجتمع تجاری همافران" مشهور است، دو پاساژ طبقاتی که یکی احتمالاً به خاطر اختلافات مالی و دیگری، که از قضا مال خود شهرداری است، با رهاشدن سال‌های سال، به چهره شهر آسیب زده‌اند.

در شهرهای پیشرفته دنیا مرکز شهر، نشان از هویت و تاریخ آن شهر دارد، اما به مرکز شهر نوشهر که برسیم، اولین چیزی که چشم هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند، تابلوهای بانک‌های مختلف است که در کنار هم و آن هم در مرکز شهر صف کشیده‌اند، به‌طوری که از اولین ساعات روز تا پایان وقت اداری شاهد ترافیک در مرکز شهر هستیم و زمانی که بانک‌ها تعطیل می‌شوند، انگار کل شهر رو به خاموشی می‌رود که این، خود آسیب جدی به شهر گردشگری تلقی می‌شود، آن‌هم شهری که به اذعان کارشناسان، زیرساخت‌های آن بر اساس سازه‌های شهرهای اروپایی است، چرا باید درگیر این نوع مسائل باشد.

اگر به شهرهای کوچک حوزه خلیج فارس نگاهی بیاندازیم، متوجه شهرسازی و ساختمان‌سازی اصولی در این شهرها می‌شویم، البته این موضوع را نباید از یاد ببریم که این مسئله نیاز به سرمایه‌گذار دارد. اگر مسئولین ذیربط هنگام دادن جواز ساخت‌وساز، کمی سخت‌گیرانه عمل و بر اساس اصول صحیح مهندسی عمل کنند، می‌توان شهر را به یک منطقه واقعی توریستی تبدیل کرد‌.

ویلاسازی‌های بی‌رویه کنار ساحل، ساخت‌وسازهای بی‌رویه در کمربندی، ساختمان‌های چندطبقه که بی‌توجه به معماری‌های سنتی و بومی منطقه ساخته می‌شود، گویای وضعیت کنونی شهر توریستی نوشهر است.

طبیعی است که این نوع روش ساختمان‌سازی در آینده به ضرر شهر خواهد بود که نمونه آن شهر همسایه خودمان یعنی چالوس که اسیر ترافیک شده و... .

از این دست مثال در شهر نوشهر کم نیست و یکی دیگر از آن خیابان‌هایی که می‌توان به آن اشاره کرد، خیابان ستارخان منتهی به خیابان بوعلی سینا است که بیمارستان شهید بهشتی نوشهر هم در آن‌جا قرار دارد، و در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد هجمه ترافیک سنگین با وجود بیمارستان و رفت و آمد آمبولانس در این منطقه خواهیم بود، بیاییم یک‌بار هم که شده، اساسی فکر کنیم و از هم‌اکنون برای چند سال آینده...

 

مرجع: بلاغ نیوز