به گزارش مازند اصناف؛ مجتبی خسروتاج در پنجمین اجلاس نمایندگان اتاق اصناف ایران ضمن برشمردن جایگاه اجلاس اتاق های اصناف کشور که پس از هیات عالی نظارت بالاترین رکن تشکل صنفی کشور است گفت: تصمیمات اتخاذی در اینگونه اجلاس ها مهم و برای شفاف سازی و روان سازی کار اصناف مهم است.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت،معدن وتجارت افزود: با توجه به ضربات و خساراتی که از ناحیه قاچاق کالاها متوجه تولیدات داخلی می شود اتاقهای صنفی باید در اتحادیه¬ها و واحدهای صنفی حساسیت لازم در خصوص عدم عرضه کالای قاچاق در شبکه عرضه بوجود آورند.
وی افزود: همین اندازه که واحدهای صنفی در شناسایی کالاهای قاچاق و عدم عرضه آن همکاری کنند بخش عمده ای از تلاش مافیای قاچاق نقش بر آب خواهد شد.
خسروتاج با تأکید بر مشکلات ناشی از تعدد اتحادیه های صنفی برای کالاها و یا خدمات واحد برای واحدهای صنفی گفت: در آخرین جلسه هیئت عالی نظارت سیاستها و معیارهای ادغام و اصلاح اتحادیه تصمیم گیری و به زودی به کمیسیونهای نظارت استانی ابلاغ می شود.
وی گفت: انتظار است ظرف حداکثر ۳ ماه آینده کار ادغام و ساماندهی اتحادیه های همشکل و با موضوع واحد اجرایی شود و موجبات افزایش کارایی اتحادیه ها خواهد شد.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به تفویض اختیار صدور پروانه به اتحادیه های صنفی بر اساس قانون اصناف کشور، از اتاقها خواست که سال جاری را سال تعیین تکلیف بخش عمده ای از واحدهای بدون پروانه در کشور تلقی نمایند.
وی گفت: با ابزارها و سازوکارهای قانونی در اختیار خود، تکلیف واحدهای بدون پروانه روشن شود. این اقدام از سال گذشته به خوبی شروع شده است و بایستی سرعت بیشتری بگیرد.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی در خصوص توجه وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت به واحدهای تولیدی صنفی گفت: سیاست وزارتخانه در حال حاضر که از ادغام صنعت و معدن و تجارت شکل گرفته است بر این است که به واحدهای صنفی وتولیدی همانند واحدهای کوچک و متوسط صنعتی برخورد نماید و از همه گونه تسهیلاتی که در اختیار وزارتخانه قرار می گیرد واحدهای صنفی تولیدی نیز برخوردار شوند.
قائم مقام وزارت صنعت،معدن وتجارت گفت: سیاست فعلی وزارتخانه در سالجاری برای نمایشگاههای فصلی نیز تأکید بر مشارکت واحدهای صنفی با اجرای فروشهای فوق العاده و حراج مناسب است و اینکه فضای کسب و کار تولید و بازار مصرف بنحوی است که نیازی به نمایشگاههای فروش پاییزه و بهاره نخواهد بود.
به گزارش شاتا، معاون امور اقتصادی و بازرگانی با تأکید بر هماهنگی های صورت گرفته با مقامات وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان امور مالیاتی و تعزیرات حکومتی اشاره کرد و گفت: بخشی از مشکلات واحدهای صنفی در همین راستا حل شده است
وی گفت: برنامه های آتی معاونت برای ارتباط با مسئولین وزارت کشور و وزارت مسکن برای حل و فصل سایر مشکلات واحدهای صنفی می باشد.
لازم به یادآوری است در این اجلاس، وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان امور مالیاتی با تأکید بر نقش واحدهای صنفی در اقتصاد کشور آمادگی همه گونه همکاری برای استفاده از نظرات بخش خصوصی در تدوین قوانین و مقررات را نیز اعلام نمودند.
اصناف ایران