به گزارش خبرنگار مازند اصناف؛ بی شک رسیدن به اقتصادی مقاوم در مازندران، در گرو تحقق عملی و حقیقی اقتصاد مقاومتی از سوی مردم، مسئولان و فعالان اقتصادی است.
اقتصاد مقاومتی آسان ترین، مطمین ترین و بهترین راه ممکن برای رسیدن به خودکفایی بومی در استان است. امری که با الویت قرار دادن ظرفیت ها و توان های بومی، مبتنی بر سرمایه گذاران، نیروی انسانی، مواد اولیه، صنعت، نیروی فکری و طراحان و سایر عوامل اصلی فعالیت های اقتصادی و تولید محور ممکن خواهد شد.
بی هیچ تردیدی می توان استان مازندران را یکی از خاص ترین و کلیدی ترین استان های کشور برشمرد که با توجه به ظرفیت های فوق العاده و بالقوه خود، می تواند سردمدار استان های کشور در تحقق شعار سال باشد.
استانی که با دارا بودن ظرفیت های فراوان در بخش های گوناگون نظیر: کشاورزی، باغداری، جنگل، معادن، دریا، دامپروری، پرورش طیور، بنادر، همسایگی با کشور های cis، بهره مندی از راه های هوایی، زمینی، ریلی و دریایی مناسب، آب، خاک و هوای مناسب، داشتن محصولات متنوع همچون: برنج، مرکبات، سبزیجات و ... در کنار تنوع صنایع دستی گوناگونی همچون: فر ش دستبافت، گلیم بافی، جاجیم، حصیر بافی، نمد مالی، قالیبافی و... و به اضافه جاذبه های توریستی و گردشگری خدادادی، شرایط بسیار مناسبی را برای تحقق عملی اقتصاد مقاومتی و رسیدن به خودکفایی اقتصادی نسبت به سایر استان های کشور را داراست؛ که با همت و توجه مضاعف و مجدانه مسئولان دستگاه های ذیربط، میسر خواهد شد.
باید اذعان کنیم اصلاح الگوی مصرف نیز از دیگر شاخصه های مهم تحقق اقتصاد مقاومتی است که با نقش آفرینی کلیدی مردم و اصناف، حاصل خواهد شد.
از گذشته های دور تا کنون مردمان این دیار بدلیل گستردگی جمعیت روستایی، عمده مایحتاج خود را در زمین های حاصلخیز استان تامین می کردند و تعدد قابل توجه روزبازارها و بازارهای هفتگی در این خطه از کشور، که با هدف توزیع و فروش محصولات بومی و روستایی ایجاد شده است؛ گواه بر توان بالای این استان در تامین بسیاری از اقلام مورد نیاز مردم در روستاها و زمین های کشاورزی است.
این واضح است که برای انتخاب یک کالای مورد نیاز، ویترین مغازه های بازار، گزینه های ممکن مشتریان است، گزینه هایی که با توجه و الویت کسبه بازار به تولیدات بومی و داخلی، می تواند با شانس انتخاب چند برابری کالاهای ایرانی مواجه شود.
لذا نقش بازار بعنوان مهمترین مکان تامین نیازهای مردم، و همچنین عرضه کالاهای متنوع جهت انتخاب مشتریان، با توجه به الویت قراردادن عرضه و فروش کالاهای داخلی، نقش بسیار تعیین کننده ای در اقتصاد مقاومتی با اثربخشی مستقیم در دو امر کلیدی قابل برسی و تامل است: نکته نخست، حمایت از تولیدکنندگان داخلی و نکته بعدی، کثرت وجود اقلام داخلی در بازار که دسترسی بیشتر مشتریان را نسبت به کالاهای خارجی افزایش خواهد داد.
در پایان، امیدواریم در سال جاری که به فرموده مقام معظم رهبری به سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده است، استان مازندران، پیشقراول استان های کشور در تحقق شعار سال باشد، نکته ای که با توجه به ظرفیت های فراوان استان، ولایتمداری مردم فهیم و مسئولان و مدیران دستگاه های مازندران دور از دسترس نیست.
انتهای پیام/