logo

کد خبر : 18271
تاریخ خبر : 1395/02/12
حذف دلالان با عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا

حذف دلالان با عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">رئیس اداره انبارهای بورس کالا گفت: با اجرای سیاست قیمت تضمینی و عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا علاوه بر حذف دلالان، 70 درصد وجه معامله در کوتاه&zwnj;ترین زمان به دست کشاورز می&zwnj;رسد.<br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ اکبر میرزاپور در حاشیه جلسه توجیهی اجرای سیاست قیمت تضمینی به مزیت‌های این طرح اشاره کرد و گفت: برخلاف سیاست خرید تضمینی که پس از فروش محصول، ماه‌ها کشاورز منتظر دریافت پول حاصل از فروش محصول می‌شد، اکنون کشاورز حدود 70 درصد از وجه معامله را طی دو روز از بورس دریافت می‌کند.

وی به یکی دیگر از مزیت‌های اجرای سیاست‌های قیمت تضمینی اشاره کرد و افزود: با اجرای سیاست قیمت تضمینی نقش دلالان و قاچاقچیان به شدت کاهش می یابد.

وی بیان داشت: در حال حاضر قاچاق کالا به دلیل اختلاف قیمت رخ داده و اختلاف قیمت در بازار داخلی بالاتر از بین‌المللی است،و عده ای به دنبال این هستند که جو خارجی را وارد این فرآیند کنند.

رئیس اداره انبارهای بورس کالا در خصوص ویژگی‌های قیمت تضمینی، اظهار داشت: در این پروسه سیستم طوری طراحی شده است که مشخصات کشاورز و محصولش قابل شناسایی است و بیشتر از آنچه ثبت شده است، از وی محصول تحویل گرفته نمی‌شود.

میرزاپور همچنین به نقش دلالان و واسطه‌گری اشاره کرد و گفت: قبل از اجرای سیاست قیمت تضمینی دلالان در بازار جولان می‌4 دادند این در حالی است که کشاورز بدون واسطه محصول خود را تحویل انبار بورس می‌دهد و مستقیم در بورس مشارکت کرده و مابه التفاوت قیمت آن را دریافت می کند.

رئیس اداره انبارهای بورس کالا به کاهش بار مالی دولت در این طرح اشاره کرد و بیان داشت: این طرح موجب می‌شود تا بار مالی دولت کاهش یابد، در خرید تضمینی دولت مکلف بود وجه کامل را پرداخت کند، این در حالی است که در سیاست قیمت تضمینی تنها مابه التفاوت اکتفا می‌کند.

میرزاپور تصریح کرد: به دنبال سیاست قیمت تضمینی محصولات استاندارتر می شوند، میزان ضایعات کاهش پیدا کرده و بهره وری ارتقاء می‌یابد.

وی در خصوص بهره‌وری محصولات ادامه داد: اجرای این طرح همانطور که اشاره کردم سبب می شود که محصولاتی که از کشاورزان خریداری می شود استاندارد شوند، چراکه کشاورز به این نتیجه می رسد که اگر کالای بی‌کیفیت تولید کند از او تحویل گرفته نمی‌شود و یا اگر هم تحویل بگیرند با قیمت پایین‌تر مابه التفاوت آن پرداخت می‌شود.

 

صبحانه