logo

کد خبر : 18067
تاریخ خبر : 1395/01/31
گرانی برنج هیچ ربطی به کشاورز ندارد/ امیدوارم با افزایش بارندگی‌ها در سال جاری تولید برنج افزایش یابد

گرانی برنج هیچ ربطی به کشاورز ندارد/ امیدوارم با افزایش بارندگی‌ها در سال جاری تولید برنج افزایش یابد

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">علیزاده شایق با تاکید بر عدم نقش و تاثیر شالیکاران و کارخانه داران در گرانی های اخیر گفت: برنجی که در اواخر اسفند و اوایل فروردین در شمال کشور، 7500 تومان به فروش می رسد در تهران به قیمتی بیش از 11 هزار تومان رسیده است.&nbsp;&nbsp; <br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ جمیل علیزاده شایق دبیر انجمن برنج ایران درباره گرانی برنج در روزهای گذشته و دلایل آن به خبرنگار تراز گفت: گرانی های اخیر هیچ ارتباطی به کشاورزان نداشته و آن ها در افزایش قیمت هیچ نفش و تاثیری نداشته اند.

وی در توضیح جملات خود اظهار داشت: کشاورزان در شهریور و مهر شالی های خود را به کارخانه داران می دهند تا شالی ها توسط این کارخانه ها به برنج تبدیل شوند.

علیزاده افزود: کارخانه دار نیز سعی می کند قبل از عید برنج های تولید شده را به صورت عمده و کلان به تجار بزرگ بفروشد تا با انجام اقداماتی کارخانه خود را برای تولید برنج های سال بعد آماده کند.


علیزاده شایق با تاکید بر عدم نقش و تاثیر شالیکاران و کارخانه داران درگرانی های اخیر خاطرنشان کرد: برنجی که در اواخر اسفند و اوایل فروردین در شمال کشور، ۷۵۰۰ تومان به فروش می رسد در تهران به قیمتی بیش از ۱۱ هزار تومان رسیده است.

وی ادامه داد: در این میان اتفاقاتی می افتد که باعث گران شدن قیمت برنج شده و آن مدیریتی است که خرده فروشان را هماهنگ می کند.


دبیر انجمن برنج در توضیح این موضوع که بنکداران مقصر این گرانی ها نیستند به تراز گفت: متاسفانه یکی از رسانه ها به اشتباه، چنین تفسیری از جمله من داشته که بنکداران عامل اصلی این گرانی ها هستند.

علیزاده تصریح کرد: این در حالی است که منظور من بنکداران نبوده، بلکه مدیریتی که خرده فروشان را هماهنگ می کند دلیل اصلی این گرانی ها است.

وی در ادامه درباره تفاوت قیمت برنج در مبدا و مقصد اظهار داشت: همین الان گران ترین و بهترین برنج با حداقل خرده برنج در شمال کشور زیر ۹۰۰۰ تومان است در حالیکه در تهران و شهرستان های بزرگ، شاهد فزایش قیمت زیادی هستیم.

علیزاده ادامه داد: ضمن اینکه برنج های موجود در تهران که با قیمت بیش از ۱۱۰۰۰ تومان عرضه می شوند از کیفیت کمتر و خرده برنج بیشتری نسبت به برنج هایی که در شمال فروخته می شوند برخوردار هستند.


این کارشناس بازار برنج درباره میزان تولید برنج در سال ۹۴ خاطرنشان کرد: با اینکه ما در اسفند سال ۹۳ خشکسالی داشتیم اما خوشبختانه در استان های برنج خیز کشور این خشکسالی اتفاق نیفتاد. امسال یعنی از اسفند ۹۴ نیز وضعیت بهتری نسبت به سال ۹۳ داشته و بارندگی های بیشتری داشته ایم که امیدواریم با پر شدن سدهایی مانند سد گیلان سال ۹۵ سال بهتری نسبت به سال ۹۴ باشد.