به گزارش مازند اصناف؛ رسول شجری اظهار کرد: اگرچه طبق آمار رسمی گمرک ، ارزش واردات کفش حدود ۱۷ میلیون دلار است اما بر اساس بررسی های انجام شده در سطح بازار، از منابع غیر رسمی کشور ۵۰۰ میلیون دلار کفش به کشور وارد می شود که این میزان فقط مربوط به کفش های مجلسی و اداری است.
وی با بیان اینکه مصرف سالانه کفش در کشور حدود ۲۴۰ میلیون جفت است که اکنون به دلیل رکود بازار، با مشکل فروش مواجه شده است، تصریح کرد: هر چه سریعتر باید کفش های تولیدی را به خارج صادر کنیم و صادرات محور شویم.
رئیس اتحادیه کفاشان دست دوز اظهار داشت: رکود اقتصادی در سال های گذشته موجب شد تا کفاشان دست دوز با مشکلات فراوانی منجمله دپوی کفش در انبارها و نخریدن کالاها مواجه شوند.
وی ادامه داد: هم اکنون حتی اگر کفاشان دست دوز با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت کنند، باز هم قیمت تمام شده کالای خود را به دلیل اشباع بودن بازار دریافت نمی کنند.
شجری همچنین با انتقاد از برگزاری نمایشگاه های بهاره در اسفند ماه ۹۴ گفت: برگزاری نمایشگاه بهاره ما را به چالش عظیمی کشید به طوری که حتی واحدهای صنفی که تا دیر وقت مشغول به کار بودند و در ۱۱ ماه گذشته شرایط ویژه ای را گذراندند، به دلیل برگزاری نمایشگاه های بهاره آسیب شدیدی دیدند.
وی متذکر شد: هم اینک با مازاد تولید بر مصرف مواجه هستیم و راهی جز این نداریم که به سرعت کفش ها را به خارج از کشور صادر کنیم؛ در غیر این صورت توان رقابت را از دست می دهیم.
وی در عین حال از اقداماتی برای صادرات کفش دست دوز ایرانی به روسیه خبر داد و گفت: در نظر داریم با کمک اتاق اصناف ایران صادرات کفش دست دوز ایرانی به روسیه را پیگیری کنیم اما صادرات صنعت عظیم و بسیار سخت است.
رئیس اتحادیه کفاشان دست دوز ضمن اشاره به اینکه بیش از جمعیت کشور کفش تولید می شود، افزود: بیش از دو برابر جمعیت ایران، توان تولید کفش را داریم و ضرورت دارد که نیاز کشورهای دیگر را پوشش دهیم.
اصناف ایران