به گزارش مازند اصناف؛ آکی بایف عصر امروز در بازدید هیأت تجاری استان ایسیکول قرقیزستان و فعالان اقتصادی از کارخانه سیمان مازندران در نکا، اظهار کرد: ظرفیت بسیار مناسبی در سیمان مازندران وجود دارد و ما نیز خواهان افزایش همکاریها هستیم.
وی با بیان اینکه این بازدید در راستای بازدیدهای قبلی از این کارخانه انجام شده است، تصریح کرد: حجم تولیدات این کارخانه تحسینبرانگیز و تاثیرگذار است که امیدواریم ضمن تقویت همکاریها، توجه به مسائل زیستمحیطی به عنوان مساله مهم مورد توجه قرار گیرد که با توجه به همکاریهایی که در دستور کار است امیدواریم پروژههای مشترک خوبی اجرایی شود.
استاندار ایسیکول قرقیزستان با اشاره به موقعیت جغرافیایی، صنعتی و همچنین داشتن شرایط مشابه با استان مازندران در بخش کشاورزی، اظهار امیدواری کرد تا مناسبات تجاری استان ایسیکول با مازندران در زمینههای مختلف توسعه یابد.
آکی بایف با بیان اینکه استان ایسیکول قرقیزستان دارای منابع زیرزمینی غنی و معادن طلا است و کارخانه گچ کارتنی این استان نیز راهاندازی شده است، اضافه کرد: در بخش سیمان نیز کشور قرقیزستان دارای سه کارخانه سیمان است که بزرگترین کارخانه در استان ایسیکول قرقیزستان واقع شده است.
وی همچنین با اشاره به عضویت کشور قرقیزستان در جمع کشورهای اوراسیا افزود: در بین کشورهای اوراسیا نظیر اوکراین، بلاروس و ... ایسیکول قرقیزستان دارای ارزانترین و پایینترین تعرفهها است که میتواند ظرفیت مناسبی برای تعامل بین دو کشور شود و استان مازندران با برقراری توسعه مناسبات تجاری با این استان میتواند به بازارهای منطقه اوراسیا دست یابد.
استاندار ایسیکول قرقیزستان همچنین گفت: استان ایسیکول قرقیزستان به دلیل اینکه یک منطقه توریستی و گردشگری و دارای جاذبهها و آبشارهای فراوان است، لذا نیروگاه برق آبی، نیاز مهم آن است که برای ساخت آن نیازمند سیمان فراوان بوده و در همین راستا نیز تعامل و همکاری با سیمان مازندران از مسائل مهم و ضروری است.
آکی بایف با بیان اینکه بزرگترین کارخانه سیمان قرقیزستان در استان ایسیکول واقع شده است، یادآور شد: این کارخانه با استاندارد بورد 500 به لحاظ کیفی، جوابگوی سدسازی است که در زمان شوروی سابق سیمان آن به آلمان نیز صادر میشد و فرودگاه روسیه و پایگاه فضایی قزاقستان نیز با سیمان این کارخانه ساخته شده است.
فرماندار نکا نیز با اشاره به اینکه سیمان نکا از کیفیت بسیار بالا و مناسبی برخوردار است، گفت: سد شهید رجایی ساری نیز با سیمان نکا ساخته است که امیدواریم با تعامل ایجاد شده با کشور قرقیزستان و کشورهای حاشیه خزر، صادرات بیشتری انجام شده و به رشد و شکوفایی اقتصادی برسیم.
جعفر احمدی همچنین اظهار کرد: شرایط مناسب سرمایهگذاری در این شهرستان فراهم است و از سرمایهگذاران اقتصادی در این شهرستان حمایت میشود.
معاون مدیرعامل سیمان نکا نیز در ادامه با اشاره به ظرفیت سیمان و کلینکر این کارخانه افزود: سیمان نکا سالانه 2 میلیون و 500 تن کلینکر تولید دارد و تولید سیمان این کارخانه نیز 3 میلیون تن است که دارای کیفیت بالا و قابل قبولی است.
مسعود محمودیمنش با بیان اینکه ظرفیت بسیار مناسبی در حوزه سیمان نکا برای صادرات وجود دارد، گفت: میزان صادرات این کارخانه یکمیلیون تن است که به کشورهای مختلف روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان صادر میشود و آمادگی همکاری در بخش صادرات و خدمات فنی با استان ایسیکول قرقیزستان نیز وجود دارد.
بلاغ