به گزارش مازند اصناف؛ مهدی یکتا دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران درباره بیکاری ۱۵۰۰ نفر از کارگران نساجی مشهد به خاطر ورود بی رویه کالاهای خارجی به خبرنگار تراز گفت: به هرحال در شرایط موجود، وضعیت اقتصادی کشور نامناسب بوده و با توجه به رکود، واردات کالاهای خارجی نیز مزید بر علت شده است. وی درباره اظهارات پورموسی، دبیرکل شورای اسلامی کار درباره واردات نخ از انگلستان با ۵۰ درصد قیمت تمام شده در داخل، خاطرنشان کرد: تا جایی بنده اطلاع دارم عمده نخ های موجود در کشور از هند وارد شده و ما هیچ واردات نخی از انگلستان نداریم. یکتا افزود: رکودی که سال گذشته در کشور وجود داشته، امسال خودش را نشان داده و تولیدکننده ایرانی به هزار و یک دلیل نمی تواند کالای خود را بفروشد و برای همین مجبور به تعطیلی کارگاه خود یا تعدیل نیرو می شود.
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران در ادامه درباره وضعیت رکود برای سال ۹۵ اظهار داشت: چیزی که مشخص است این است که واردات و قاچاق بسیار زیاد بوده و هر روز هم بیشتر می شود. واردات ضمن اینکه برای تولید داخلی به عنوان یک رقیب است انگیزه تولید کننده داخلی را هم از بین برده و او نیز واردات را بر تولید ترجیح می دهد.
وی درباره افزایش نمایندگی برندهای خارجی پوشاک در بازار ایران تصریح کرد: به هرحال آنها به دلیل وجود بازار بزرگ ایران، علاقه مند به حضور در این بازار هستند. حضور و افزایش این برندها در ایران صد در صد باعث کاهش تولید و فروش محصولات داخلی خواهد داشت. یکتا افزود: تنها تاثیر مثبت حضور این برندها در بازار ایران افزایش تنوع و رقابت است که زمینه رشد سرمایه گذاری را افزایش می دهد. این فعال صنفی درباره تعرفه واردات پوشاک به تراز گفت: تعرفه ۷۰ درصدی برای واردات پوشاک وجود دارد و امروز ما شاهد حضور بیش از ۹۰ درصدی پوشاک وارداتی تحت عنوان قاچاق در کشور هستیم. وی ادامه داد: الان حدود ۷ سال است که در بخش پوشاک واردات قانونی نداشته و تقریبا تمام پوشاک خارجی از طریق قاچاق وارد کشور می شود.
یکتا درباره اقدامات دولت در جهت حمایت از صنعت نساجی در سال گذشته خاطرنشان کرد: دولت تا به حال درباره خروج اقتصاد از رکود هیچ اقدامی انجام نداده است و من امید چندانی نیز به اقدامات دولت در سال آینده ندارم. وی در خاتمه گفت: آنچه در ۲.۵ سال گذشته از دولت دیده ایم صرفا شعار و حرف بوده است.