به گزارش مازند اصناف؛ احمد وفادار رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر استان تهران درباره اخبار منتشر شده مبنی بر افزایش قاچاق مصنوعات طلا به کشور خاطرنشان کرد: این موضوع متعلق به امروز و دیروز نبوده و واردات طلا به کشور، از دوران قبل از انقلاب نیز ممنوع بوده است.
وی افزود: متاسفانه این روند در طول این سال ها نیز تداوم داشته است. اما باید اذعان داشت میزان قاچاق طلا به کشور، در چند سال اخیر از حدود ۷۰ درصد در سال های گذشته به ۲۵ درصد کاهش یافته است.
وفادار تصریح کرد: اگر دولت برای واردات طلا مجوز صادر کند رقابت نیز ایجاد می شود. ضمن اینکه با ورود قانونی این مصنوعات به کشور به دلیل عوارض گمرگی قیمت آنها نیز افزایش خواهد یافت.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از این طلاهای موجود در بازار، از طریق مسافران ایرانی وارد کشور می شود. عضو اتحادیه طلا و جواهر در توضیح این مطلب افزود: طبق قانون وقتی کسی برای سفری به خارج از کشور می رود می تواند ۴۵۰ گرم طلا وارد کشور کرده یا ۱۵۰ گرم طلا از کشور خارج کند. لذا وقتی کسی به دبی یا ترکیه سفر می کند برای تامین بخشی از هزینه های سفر خود مقداری طلا خریده و در داخل کشور به فروش می رساند.
وی در مورد ورود طلای قاچاق از طریق مسافرت مردم به خارج از کشور ادامه داد: در نوروز امسال بیش از ۲۰۰ هزار نفر به خارج از کشور سفر کردند. اکثر این افراد با خودشان یا لباس یا طلا و لوازم آرایشی به داخل کشور می آورند تا با فروش آنها در داخل کشور، بخشی از هزینه های خود را تامین کنند.
وفادار تصریح کرد: بخش دیگری از طلای قاچاق از طریق مرز ترکیه یا مرزآبی خلیج فارس وارد کشور می شود. البته همانطور که می دانید واردات شمش طلا با پرداخت گمرکی و عوارض مجاز است.
رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر استان تهران با اشاره به گرایش مردم به سمت خرید سکه به جای مصنوعات طلا خاطرنشان کرد: به طور کلی از اواسط سال ۹۳ صنف طلا با رکود بزرگی روبه رو شده که حتی ورود طلای خارجی نیز صرف نمی کند و اعتبار تجار ایرانی ها نیز بعد از سال ۹۳ کاهش یافته است.
وی افزود: هنوز تحریم ها وجود دارد و کسی نمی تواند از خارج طلا خرید کرده و پولش را حواله کند.
تراز