به گزارش مازند اصناف؛ جمشید مغازه ای دبیر انجمن صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات با بیان این موضوع که نمی توان سهم محصولات خارجی را در بازار شیرینی و شکلات کشور محاسبه کرد به خبرنگار تراز گفت: چون بخش عمده ای از شیرینی و شکلات خارجی موجود در بازار ایران از طریق قاچاق و مبادی غیرقانونی وارد کشور می شوند نمی توان سهم مشخص و دقیقی از محصولات خارجی در بازار داخلی تعیین نمود.
وی در ادامه افزود: بخش عمده ای از محصولات موجود در بازار به خصوص در بخش آدامس و بیسکویت، محصولات خارجی قاچاق می باشند.
مغازه ای درباره نقش ایران کد و شنبم در کاهش میزان قاچاق اظهار داشت: طبیعتا این طرح ها تاثیرات مثبتی در مقابله با قاچاق داشتند اما با مرور زمان عده ای دست به فروش شنبم زده و درواقع این طرح به عنوان یک عامل کنترل کننده فقط توانست هزینه قاچاق را افزایش دهد .
وی ادامه داد: اگر طرح شنبم کنترل و مدیریت می شد می توانست موفق شده و پاسخگو باشد.
دبیر انجمن صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات درباره دلایل کنار گذاشتن طرح شبنم و ایران کد تصریح کرد: به هر حال این موضعی بود که از سوی مسئولین بالای دولتی اخذ شد و فعلا نیز طرحی جایگزین آن نشده است.
وی درباره میزان فروش شیرینی و شکلات در ماه های پایانی سال گذشته گفت: طبیعتا پیک کاری و تولید و مصرف در صنف ما ۶ ماه دوم سال است اما با توجه به رکودی که در کل کشور حاکم است صنف ما نیز از این رکود بی بهره نبوده و به دلیل کاهش قدرت خرید مردم ما بازار سال های گذشته را نداشتیم.
مغازه ای با اشاره به ظرفیت های تولیدی خالی در این صنعت خاطرنشان کرد: ظرفیت صنعت شیرینی و شکلات چیزی حدود ۲ میلیون و۱۰۰ هزار تن، با تکنولوژی های فعلی است که در سال گذشته به خاطر نبود بازار مناسب برای عرضه کالاها و محصولات خود، حدود ۱ میلیون و ششصد هزار تن تولید داشتیم.
وی درباره میزان صادرات این صنعت تصریح کرد: در سال گذشته به لحاظ وزنی حدود ۲۴۰ هزار تن و به لحاظ ارزشی نزدیک به ۶۰۰ میلیون دلار از تولیدات مان را به خارج از کشور صادر کردیم.
مغازه ای در خاتمه درباره میزان واردات قانونی شیرینی و شکلات به کشور افزود: طبق آمار گمرک میزان واردات شیرینی و شکلات به داخل کشور بسیار ناچیز بوده و اکثرا محصولات موجود در بازار ایران از طرق غیر قانونی وارد ایران می شوند.