logo

کد خبر : 17420
تاریخ خبر : 1394/12/17
بانک های خارجی تمایلی برای ارتباط با ایران ندارند/ از زمان اجرای برجام هیچ پسته‌ای به امریکا صادر نکردیم

بانک های خارجی تمایلی برای ارتباط با ایران ندارند/ از زمان اجرای برجام هیچ پسته‌ای به امریکا صادر نکردیم

<p style="text-align: justify;"><span style="font-family: Tahoma;">سیامک شهریاری، عضو هیئت مدیره اتحادیه صادرات خشکبار درباره دلایل کاهش صادرات خشکبار به تراز گفت: با کاهش نرخ ارز، قیمت کالاهای صادراتی ما نیز دچار کاهش شده و قدرت رقابت ما در بازارهای خارجی تضعیف شده است، که همین موضوع یکی از دلایل کاهش نسبی قیمت خشکبار در داخل کشور است.&nbsp; <br /> <br /> </span></p>

به گزارش مازند اصناف؛ سیامک شهریاری، عضو هیئت مدیره اتحادیه صادرات خشکبار درباره دلایل کاهش صادرات خشکبار به تراز گفت: با کاهش نرخ ارز، قیمت کالاهای صادراتی ما نیز دچار کاهش شده و قدرت رقابت ما در بازارهای خارجی تضعیف شده است، که همین موضوع یکی از دلایل کاهش نسبی قیمت خشکبار در داخل کشور است. وی در ادامه افزود: وقتی توان صادراتی صادرکنندگان، کاهش یابد. این موضوع باعث افزایش عرضه آن محصول در داخل کشور شده و با افزایش عرضه قیمت آن کالا نیز کاهش می یابد.


شهریاری با رد تاثیرات مثبت برجام بر صادرات خشکبار تصریح کرد: در چند ماه گذشته نه تنها اتفاق مثبتی در افزایش صادرات خشکبار رخ نداده بلکه به واسطه کاهش نرخ ارز، صادرات خشکبار ما، کاهش نیز یافته است. وی افزود: هنوز مراودات بانکی ما با خارج از کشور تسهیل نشده و همان مشکلات سابق و هزینه های بالا همچنان پابرجاست.


عضو هیئت مدیره اتحادیه صادرات خشکبار درباره سوئیفت و برقراری این نرم افزار در هفته های گذشته اظهار داشت: اگر چه سوئیفت در ظاهر باز شده است اما عملا بانک های خارجی از ترس آمریکا تمایلی برای همکاری با ایران نداشته و هنوز سوئیفت اجرایی نشده است. وی در ادامه بیان داشت: سوئیفت در واقع همان تبادلات بین بانکی است که در حال حاضر طرف ایرانی علاقه مند به برقراری آن بوده اما طرف خارجی تمایلی برای برقراری آن ندارد و عملا اتفاقی در این زمینه رخ نداده است.


شهریاری با اشاره به تعرفه ۳۰۰ درصدی امریکا برای پسته ایران خاطرنشان کرد: این تعرفه های سنگین سال هاست که وجود دارد و دولت ایران باید از طریق حقوقی و پیگیری از طریق دادگاه ثابت کند که دولت ایران بابت صادرات پسته یارانه ای به تولید کنندگان و صادرکنندگان نمی دهد. وی به تراز گفت: امریکایی ها دولت ایران را به دامپینگ بر علیه پسته امریکا متهم می کنند که نماینده حقوقی ایران باید خلاف این ادعا را ثابت کنند تا دادگاه های امریکا دستور به حذف این تعرفه ها دهند.


این صادرکننده خشکبار ضمن رد ناسالم بودن پسته ایرانی و وجود مقادیر غیرمجاز آفلاتوکسین در این محصول بیان داشت: اغلب خشکبارها حاوی ماده آفلاتوکسین هستند منتهی این ماده مقدار مجازی دارد که میزان آن نباید بیشتر از حد مجاز باشد. وی خاطرنشان کرد: اتحادیه های صادراتی، انجمن ها و کشاورزان با کمک یکدیگر و بهبود شرایط باعث کاهش این ماده شده اند و در حال حاضر تمام پسته های موجود مورد آزمایش قرار گرفته و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.


شهریاری ضمن اشاره به تعرفه های موجود در امریکا برای صادرات پسته ایرانی به این کشور افزود: تا زمانی که این تعرفه ها برقرار باشد پسته ایرانی توان حضور در بازارهای امریکا را نخواهد داشت.