به گزارش مازند اصناف؛ ابراهیم قربانی فرید، کارگزار و کارشناس بورس تهران با اشاره به نوسانات شاخص بورس در دو سال گذشته گفت: در ۲ سال اخیر بسیاری از سهم ها، درکف قیمت خود فروخته شده و قیمت های ذاتی آنها به نحو چشمگیری کاهش یافته بود.
وی افزود: شما اگر قیمت سهام شرکت ها را با صورت های مالی کنترل کنید مشاهده می کنید قیمت های بورس در حال حاضر بسیار پایین بوده و ارزش ذاتی شرکت ها خیلی بیشتر از ارقام موجود در بازار بورس است.
قربانی با اشاره به رشد شاخص های بورس در دو ماه اخیر خاطرنشان کرد: البته به نظرم این افزایش خیلی زیاد نبوده، بلکه باید در مرحله اول شاخص کل بورس ما به میزان دو سال پیش خود بازگردد تا از آن به بعد بتوانیم عدم افزایش شاخص ها در دو سال گذشته و رکود موجود را جبران کنیم.
این کارشناس بورس تصریح کرد: برای رسیدن به شاخص مورد نظر بورس می تواند حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد دیگر نیز رشد داشته باشد.
وی ضمن اشتباه دانستن میزان شاخص های موجود در بازاربورس از گذشته تا امروز اظهار داشت: خیلی از شرکت های موجود در بورس هنوز به قیمت ذاتی خود معامله نمی شوند.
قربانی در توضیح این موضوع افزود: سود نقدی که شرکت ها به سهامداران خود می دهند از شاخص کل کسر نمی شود و میزان شاخص ها بدون توجه به این موضوع محاسبه می شد. این در حالی است که اگر شاخص ها به درستی محاسبه می شد در نهایت شاهد شاخص های ۳۰ تا ۴۰ هزار واحدی بودیم.
این کارشناس بازار سرمایه درباره تقسیم سود سهام به صورت نقدی تصریح کرد: وقتی خریدار بابت خرید سهم، سودی دریافت می کند باید مبالغ دریافتی علاوه بر قیمت سهم بر شاخص ها نیز تاثیر بگذارد که در بازار بورس ما این اتفاق نیفتاده و یکی از دلایل بالا بودن شاخص ها همین موضوع است.
وی با غیر قابل اعتماد خواندن میزان شاخص های موجود در بازار به تراز گفت: مهم این است که با انتخاب تعدادی از شرکت ها ، قیمت ذاتی این سهم ها را با توجه به صورت های مالی و ارزش سهم ها به دست آورده تا ببینیم چقدر با قیمتی که در حال حاضر معامله می شود تفاوت دارد. که به نظرم این تفاوت زیاد است.
قربانی در ادامه با اشاره به جو مثبت روانی موجود در بازار سرمایه در ماه های اخیر خاطر نشان کرد: یکی از کارشناسان بازار سرمایه چندی پیش محاسباتی انجام داده بود که طبق این محاسبات شاخص واقعی زمانی که شاخص ها ۶۵ هزار واحد بودند چیزی حدود ۳۰ هزار واحد بود. یعنی میزان واقعی شاخص ها چیزی حدود نصف میزان اعلامی شاخص ها است.
تراز